Avon pomaže ženama u borbi protiv nasilja
INFO

Avon pomaže ženama u borbi protiv nasilja #SpeakOutListenUp

 

Avon i Avon Foundation for Women najavljuju $300,000 donacije i partnerstvo s globalnom organizacijom World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS)

Počevši od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25.11. i 16 dana aktivizma, podižemo svijest i edukujemo o nasilju više miliona žena i djevojaka širom svijeta #SpeakOutListenUp

Avon u Bosni i Hercegovini do sada je prikupio i  usmjerio u lokalnu zajednicu oko 70.000 KM kroz donacije lokalnim udruženjima, kroz kampanje buđenja svijesti, a sve uz pomoć redovne ponude proizvoda sa znakom beskonačnosti, čijom narudžbom direktno donirate u fond. Avon je potvrdio podršku globalnim principima za osnaživanje žena u Ujedinjenim narodima, UN Women.

Međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25. novembra i tada započinje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja. Partnerstvo Avona globalno i sva lokalna podrška odgovor je na istraživanja koja pokazuju da je neki od oblika nasilja doživjela 1 od 3 žene, da 38% žena ne zna gdje potražiti pomoć i čak 60% ne vjeruje da će ih se shvatiti ozbiljno i da će dobiti stvarnu pomoć.

Avon će sarađivati s WAGGGS-om kako bi osigurao da je što više žena i djevojčica sposobno prepoznati rodno uslovljeno nasilje i identificirati načine za sigurno traženje pomoći. Partnerstvo ima za cilj podizati svijest o nasilju nad ženama i konkretnoj podršci širom svijeta, s potencijalom da dosegne preko 15 miliona žena i djevojaka koje predstavljaju Avon i WAGGGS.

Program je osmišljen kako bi se riješila tišina oko rodno uslovljenog nasilja, te potaknulo osnaživanje žena i djevojaka koje su izložene nasilju i zlostavljanju da bezbrižno govore i da pristupe podršci koja im je potrebna. Tokom 16 dana aktivizma, cijeli će se Avon digitalni svijet obojiti u narandžasto, u znak podrške svim žrtvama nasilja.

Već duže od 130 godina Avon izražava napredne stavove o pitanjima važnim za žene, te je podržao i UN Women principe osnaživanja žena (WEPs), koji za cilj imaju poticaj organizacija da kroz svoje poslovanje rade na jačanju ravnopravnosti spolova. Principi jasno navode korake kroz koje organizacije mogu osnažiti žene i promovisati rodnu ravnopravnost na radnom mjestu, lokalnoj zajednici i svuda u svijetu, s posebnim naglaskom na značaj uticaja korporacija.

Avon je kompanija kojoj je borba protiv nasilja u srži poslovanja, te svoj globalni glas želi iskoristi za rasvjetljavanje mnogih oblika nasilja, uznemiravanja i zlostavljanja koje doživljavaju žene i djevojke. Kroz dugi niz godina Avon je sakupio i donirao više od 65 miliona dolara uviše od 70 zemalja svijeta. I Avon Bosna i Hercegovina ponosan je dio ove globalno važne borbe, s više od 70.000 KM usmjerenih u podršku lokalne zajednice i osnaživanje žena.

Pridružite  se u ovoj borbi i borite se protiv nasilja nad ženama.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *