CarGo besplatan za sve zdravstvene radnike u Srbiji
INFO

CarGo besplatan za sve zdravstvene radnike u Srbiji

 

 

​CarGo usluga će biti potpuno besplatna za sve medicinske radnike, izjavio je direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić na konferenciji za medije ispred Kliničkog centra u Beogradu.

Nova funkcionalnost aplikacije CarGo “Medical” svim zdravstvenim radnicima, ljekarima, medicinskim sestrama i tehničarima i drugim zaposlenima u zdravstvenim ustanovama omogućiće potpuno besplatno korišćenje CarGo usluge svakoga dana od posla do kuće i obrnuto.

Nova funkcionalnost će postati aktivna već danas za Android korisnike, a zbog neophodnih odobrenja u narednim danima i za Ajfon korisnike.

“Zdravstveni radnici vode bitku za život svih nas na prvoj liniji fronta, a mi iz pozadine moramo da učinimo sve da im pomognemo i olakšamo svaki dan. Ovo je samo jedan od primjera kako tehnologija uvijek, a posebno u doba krize, može da se koristi za dobrobit svih nas“, rekao je Guberinić.

Besplatna CarGo usluga moći će da se poruči jednim klikom na „Medical“ opciju u aplikaciji, a prilikom ulaska u automobil potrebno je samo da zdravstveni radnik pokaže svoju identifikaciju. Za korišćenje usluge neophodno je da zdravstveni radnici imaju instaliranu CarGo aplikaciju na svom telefonu.

“Ovu ideju imamo od početka pandemije, ali je bilo potrebno vremena da bismo ovo sistemski riješili. Pratili smo preporuke nadležnih i ponosni smo što danas imamo rješenje koje smanjuje broj ljudskih interakcija. Druga rješenja koja se pominju, poput vaučera, predstavljaju zastarjelu tehniku jer upravo suprotno, povećavaju broj ljudskih interakcija”, kaže Guberinić.

Direktor CarGo zahvalio je svim članovima CarGo koji pružaju uslugu i rekao da oni svakoga dana na ulici pomažu svima kojima je neophodno da izađu iz kuće, ali je apelovao na građane da u ovom trenutku mobilni budu samo oni koji to moraju zbog svojih poslova i zdravstvenog stanja.

“Pored poštovanja preporuka nadležnih, preduzete su dodatne mjere dezinfekcije, više puta tokom dana, a radimo sve da kontinuirano obezbjeđujemo zaštitnu opremu za sve koji pružaju uslugu. Sada radimo na nabavci zaštinih pregrada – kako bismo potpuno zaštitili članove koji pružaju uslugu i članove koji uslugu koriste”, naglašava Guberinić.

Guberinić se posebno zahvalio i timu inženjera koji danonoćno radi kako bi napravili još jednu dodatnu funkcionalnost aplikacije, koja će uskoro biti dostupna, a koja će olakšati neophodne mere izolacije i omogućiti da ljudi ostanu kod kuće u najvećoj meri.

Direktor CarGo je u ime cijelog tima poslao poruku za sve medicinske radnike “Borićemo se se uz vas”.

Izvor: Nezavisne.com

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *