podočnjaci
MODA I LJEPOTA,  Pomažemo

Četiri načina da se riješite jastučića ispod očiju

 

Većinu žena muče jastučići ispod očiju, a ovo su savjeti da se napokon pozdravite s natečenošću.

Natečenost lica jeda je od najvećih beauty problem žena širom svijeta. Nažalost, zaista ne postoji način da se u potpunosti spriječite ovaj problem, ali postoje trikovi za suzbijanje njegovog učinka i minimiziranje njegove pojave.

U nastavku pročitajte savjete kako se riješiti jastučića ispod očiju.

Spavajte s dodatnim jastukom ispod glave

Lagano povišen ugao spavanja mogao bi vam pomoći preko noći. Naime, dodatni jastuk za pomaže u borbi protiv gravitacije te je jedan od najlakših načina za sprečavanje natečenosti jer smanjuje količinu tekućine koja se zadržava u licu.

Umijte se hladnom vodom

Ne postoji ništa poput ledene vode koja budi vaše lice i podstiče cirkulaciju krvi. Hladna temperatura je brz način za stezanje pora i vazokonstrikciju žila, što znači istjerivanje nakupljene tekućine u licu, što nadalje pomaže da se smanji oteklina.

Rolleri za lice

Neki zagovornici rollera za lica tvrde da gibanje kamena, najčešće žada, na vašem licu može uravnotežiti vašu auru, pročistiti toksine i podstaknuti proizvodnju kolagena. Nauka to ne može potvrditi, ali sigurno je da rolleri daju jednu vratu limfne masaže. Ako svoje rollere prethodno ohladite u frižideru te zatim izmasirate svoje lice, sigurno je da možete otkloniti oticanje masažom lica, a u kombinaciji sa žadom možete dodatno smanjiti upale.

Tretman zelenog čaja i krompira

Skuhajte zeleni čaj i stavite ga u hladnjak da se ohladi, a bijeli krompir narežite na nekoliko kriški te ga zatim umočite ga u hladni zeleni čaj. Zatim natopljeni krompir nanesite na svoje kapke. Hladna temperatura i kofein iz čaja brzo će smanjiti natečenost očiju, pogotovo jer su upareni s antioksidansima i skrobom.

Izvor: wall.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *