Četiri sjajna trika da vizuelno izdužite noge
MODA I LJEPOTA

Četiri sjajna trika da vizuelno izdužite noge

Ako želite da vaše noge izgledaju duže ili da prirodno duge noge još više da naglasite, poslužite se sljedećim trikovima.

Izbjegavajte cipele s kaišem oko gležnja

Ne sumnjamo da savršeno pristaju uz usku suknju i da su udobne i stabilne, ali kaišiće vizuelno skratiti vaše noge, pa će izgledati i kraće nego što zaista jesu. Držite se štikli u nijansama boje kože, kao i platformi, koje će naglasiti vaše gležnjeve, a time i dužinu nogu. Što je nijansa cipela približnija boji vaše kože, noge će vam djelovati izduženije.

Nosite hlače ili helanke u boji cipela

Nošenje hlača i cipela iste boje, vizuelno će produžiti noge, jer će se boje stopiti, pa granica između hlača i cipela neće biti toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji važe i za čarape ako nosite haljinu. Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dijela vašeg outfita.

Mini suknje i vruće hlače s visokim strukom

Kratke stvari najbolji su prijatelji vizuelnog produžavanja nogu. Stoga bi trebalo da često nosite mini suknje i šortseve, samo pazite da dužina ne djeluje neukusno. Sjajan izbor su mini suknje i šortsevi sa dubokim strukom, jer prekrivaju tijelo više od odjeće sa plitkim strukom, koja skraćuje vašu figuru.

Svakoj ženskoj figuri, kada je dužina nogu u pitanju, pristaje upravo visoki struk. Osim toga, vitkost i dužinu nogu naglasite pufnastim, balon suknjicama ili suknjicama u slojevima, a izbjegavajte prepripijene modele.

Cipele sa špicom

Cipele sa špicom vizuelno produžavaju stopala, ali i kompletne noge, pa je vreme da konačno kupite jedan kvalitetan par ovakvih cipela.

Izvor: Ljepotaizdravlje

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *