kosa
MODA I LJEPOTA

Četiri trika da vam kosa izgleda bujno i sjajno

San skoro svake žene je da ima sjajnu, bujnu i raskošnu kosu, a da za to ne troši mnogo vremena.

Kako frizeri kažu, postoje vrlo jednostavni načini koji se odnose na svakodnevnu njegu koji će učiniti da vaša frizura izgleda savršeno. Uz četiri jednostavna trika u njezi kose postići ćete nevjerovatan efekat.

Pranje kose

Koristite uljani šampon koji uklanja nečistoće, a koji ne isušuje kosu i olakšava oblikovanje. Ukoliko budete koristili šampone na uljanoj bazi, brzo ćete dobiti efekat sjajne i bujne kose.

Kosu obavezno isperite hladnom vodom. To će doprinjeti da kosa zablista, jer hladna voda zatvara folikule na površini vlasi od kojih kosa postaje glatka i bolje reflektuje svjetlost.

Prije feniranja ili peglanja kose nanesite ulje

Da bi vam kosa izgledala kao kod filmskih zvijezda, neposlušne vlasi ukrotite tako što ćete na njih nanjeti ulje agrana prije nego što ih oblikujete četkom, fenom ili peglom sa keramičkom pločom.

Naime, ulje će štititi kosu od isušivanja i pucanja, i učiniti da bude sjajna i glatka.

Balzam koji se ne ispira štiti kosu

Ukoliko želite da vam kosa zablista punim sjajem, koristite regeneratore koji sadrže ulje šipurka i pirinčane proteine koji se ne ispiraju. Tako će vaša kosa dobiti poseban sjaj.

Hladno sušenje za postojan sjaj

Tajna bujne i sjajne kose jeste i u četki, kao i fenu kojim je sušite. Koristite četke od prirodnih vlakana, a fen usmjerite prema dolje i sušite kosu polako hladnim vazduhom, što će učiniti da sjaj bude postojaniji.

Izvor: Telegraf

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *