Decembar je
Iz ugla

Decembar je

 

Decembar nam je stigao hladan, a opet tako divan, jer budi u čovjeku mnogo emocija.

Praznici su tu, Nova godina se krije iza ugla i sve što nam treba jeste da magična čarolija učini svoje. Malo snijega, čaša vina i kuća puna osoba koje volimo i bez kojih ne možemo.

Da li i vi imate neku osobu koja jedva čeka da vas pogodi grudvom ili da vas gurne u snijeg i da se smijete dok vas cijeli grad sluša?

Nova godina treba da nas opomene da budemo svake godine što bolji ljudi, da ne povređujemo ljude oko sebe i da pomognemo svakome kome možemo. Ona treba da nas spoji još više sa ljudima koje volimo, da zastanemo onaj minut prije nego što otkuca ponoć i pogledamo koga imamo kraj sebe.

Tu osobu čuvajte kraj sebe, baš tu koju gledate dok se kazaljke na satu ne poklope. Jer one vrijede. Samo te osobe vrijede, koje kada pogledate u oči vidite nevinu i čistu osobu sa ogromnim srcem u sebi.

Čuvajte i volite osobe koje o vama brinu 365 dana u godini, koje vam ne dozvoljavaju da odustanete, koje ne odlaze čak i kada im to kažete. Jer samo te osobe vrijede na kraju godine.

Dočekajte praznike sa voljenim osobama i opomenite sebe, ali i druge da svaka nova stranica ispisana u vašem životu ostaje u vašim srcima i da se takvi trenutci pamte. Čak i ako jednoga dana fizički neka osoba ne može da bude kraj vas na baš te praznike, mislite na nju i dalje. 

Kada god možete nastojte da brinete o svojim bližnjima, o onima koji vas vole i kada ste nervozni, ljuti, nemogući, jer nikada nećete ostati sami baš zato što vas te osobe vole i kada ste u dobrom, ali i lošem izdanju.

Okitite jelku, ukrasite poklone, spremite neku laganu večeru, jer decembar upravo služi za to, da zastanemo i stvaramo nove priče.

Život je kratak i možda baš sledeće godine, sve se promijeni, zato ne čekajte sutra da bi ste nekoga pozvali na času vina, kafu, kolač ili ručak. Decembar je takav mjesec i treba da se malo zbližimo, da ne zaboravimo nikada koga imamo kraj sebe, ali isto tako nam služi da oprostimo. Oprostite ljudima koji su vas povrijedili i krenite dalje sa životom, jer oprost je lijek za vašu dušu.

Uđite u Novu godinu čisti, riješite sve vaše probleme, bar većinu ako ne sve i ne vucite za sobom krajeve, volite život, jednostavno je. Život je samo jedan, nema razloga da sebi u ovom mjesecu bar ne priuštite neke lijepe trenutke koje vas čine srećnom osobom. Sreća se krije u malim stvarima, zato pozovite nekoga i uživajte u praznicima koje slijede u ovom mjesecu.

Proslavite dane ljubavi, obradujte nekoga poklonom i budite dobri ljudi.

Autor: Milica Gajić

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *