podbradak
MODA I LJEPOTA,  Pomažemo,  Zdravlje

Djelotvorne su i efikasne: Sedam vježbi koje smanjuju ili uklanjaju podbradak

 

Podbradak je za mnoge žene prava noćna mora. On se najčešće javlja kod onih osoba koje pate od prekomjerne težine, mada to ne mora u sto posto slučajeva da bude tako. Ukoliko i vi imate ovaj problem postoje vježbe koje vam mogu pomoći da ga riješite.

Ukoliko ne želite da idete “pod nož” kako biste uklonili višak masti ispod vilice poznat kao podbradak, možda je vrijeme da isprobate ovih nekoliko vežbica.

Čašica

Otvorite usta, zatim donju usnu zakrenite preko donjih zuba. Zamislite da pokušavate da zadržite gutljaj vode u ustima pomoću donje čeljusti. Zatim zatvorite usta i pokušajte da podignete glavu pazeći da su vam usne opuštene.

Ponavljajte ovu vježbu pet do sedam puta.

Dodirivanje nosa

Ova vježba je jednostavna i zavisi od vaših sposobnosti da jezikom dodirnete nos. Isplazite jezik sve dok ne dođete do vrha nosa. Vježba je jednostavna, a pomoći će vam i da razvijete mišiće ispod brade.

Ponavljanje ove vježbe više puta dnevno osiguraće vam da se masnoća ispod brade smanji.

Izvučeni obrazi

Kako bi pravilno izveli ovu vježbu, potrebno je da okrenete glavu u lijevo, a zatim da cijelu vilicu povučete rukom naprijed. Sljedeća stvar koju treba da uradite je da napregnete mišiće vrata. Zadržite ovaj položaj nekoliko sekundi, a onda se oslobodite pritiska i napetosti na vratu. Okrenite glavu udesno i izvedite istu vježbu.

Vježbu bi trebalo ponoviti pet puta kako bi se vidjeli što bolji rezultati.

Poljubi žirafu

Ova vježba zahtijeva od vas da zamislite da ljubite nekog ko je vrlo visok ili ako želite – žirafu. Napućite usne i ispružite vrat prema gore sve dok ne osjetite zatezanje. Ovaj položaj zadržite pet do osam sekundi. Kad osjetite jače zatezanje, spustite glavu i opustite usne.

Ponovite ovu vježbu pet puta.

Otpornost

Stavite dvije šake tačno ispod brade. Pomjerajte donju vilicu dok dodirujete šake. Sljedeća stvar koju bi trebalo uraditi je da postepeno povećavate pritisak, čime će se stegnuti mišići oko brade. Zadržite ovaj položaj četiri sekunde i onda otpustite.

Ovo je važna vježba za uklanjanje podbratka, a za maksimalni učinak potrebno je ponoviti je pet do sedam puta, piše Miss7.

Naduvani obrazi

Naduvani obrazi su vrlo jednostavna vježba. Sve što treba da uradite jeste da udahnete veliku količinu vazduha i da ga zadržite nekoliko sekundi. Potom ih pritisnite dlanovima i polako zategnite bez da ispustite vazduh iz njih.

Ovaj položaj zadržite tri do pet sekundi prije nego što pustite da vazduh izađe. Vježbu ponovite pet do šest puta i pokušajte da je iskombinujete sa drugim vježbama.

Smijte se

Vrlo jednostavna vježba koju svi radimo više puta u toku dana. Smijanje ima mnogo prednosti, a uklanjanje podbratka je jedna od njih. Da biste pravilno izveli vježbu, stisnite zube dok su vam usta zatvorena, a zatim gurnite jezik prema nepcu.

Ovu vježbu možete raditi koliko god puta želite, imaćete lijep podbradak, a dobro utiče i na raspoloženje.

Izvor: miss7.24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *