INFO

Dnevna doza pozitive – naša pozitiva

 

 

Bosna i Hercegovina je godinama područje podjela, netolerancije i govora mržnje. Kao post-konfliktno društvo koje ima problema sa odlaskom mladih, nezaposlenošću, siromaštvom i nedostatkom prilika za razvoj mnogobrojnih potencijala koje posjedujemo – još uvijek nismo pronašli put ka međusobnom poštivanju u vremenu kada je najpotrebnije i temelj za održivost mira.

Mediji se koriste kao alat za širenje mržnje i negativnosti, pružajući time sliku o našem narodu, kao da među nama vlada mržnja i netrepeljivost. Devet od deset objavljenih vijesti u medijima je u dnevno-političke svrhe, promovirajući vlastite interese i/ili interese određene političke opcije.

Naše društvo doslovno vapi za pozitivnošću i pozitivnim razmišljanjem, posebno od strane mladih ljudi. Svakodnevno ste “zatrpani” lošim vijestima i nedostaje prostora da slavimo pozitivne stvari oko nas. Posebno u vremenu pandemije mediji su nas izvještavali o žrtvama korona virusa, negativnih posljedica globalnih razmjera, a naše mentalno zdravlje narušeno i u nedostatku pozitivnih vijesti.

Global Analitika kreira medij koji nastaje upravo na Međunarodni dan mladih 12. avgust, a koji vam donosi dnevnu dozu pozitive u vaš život. Vrijedno smo radili proteklih pet mjeseci, kako bismo vam omogućili da imate mjesto na kojem čitate samo pozitivne vijesti iz cijele Bosne i Hercegovine, uz podršku VII Academy i Ambasade Slovačke u BiH. Naša Pozitiva je prvi i jedini medij u Bosni i Hercegovini koji će biti mjesto na kojem će se objavljivati isključivo pozitivne vijesti. ”Dosta je bilo boje sive, dodajmo svijetu malo pozitive” jeste slogan našeg medija i cilj nam je da postanemo dnevna doza pozitivnih vijesti svakog građanina Bosne i Hercegovine, a i šire.

Zato Vas molimo da nam pomognete u stvaranju ljepše zajednice, u građenju novih “temelja” zasnovanih na medjusobnom poštovanju i zajedničkoj ljubavi za bolju budućnost. Posjetite našu web stranicu www.nasapozitiva.ba, pročitajte pozitivne vijesti i sami doprinesite objavom pozitivnih vijesti iz vašeg okruženja na našu platformu dobrih vibracija.

Pozitivna vijest nije samo tekstualnog oblika, već možete fotografijom i videom doprinijeti promociji pozitive Bosne i Hercegovine.

Izvor: Global Analitika

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *