kros
INFO

Druga kros trka u prirodi ove godine u Ribniku

 

Dana 15.08.2021. godine sa početkom u 10:00 časova u organizaciji BLRC, UG ” Srce Pegaza”, Turističke organizacije Ribnik i SPED- a “Mačkića kamen” održaće se cjelodnevno sportsko-rekreativno druženje u mjestu Ribnik.

U sklopu druženja, a uz poštovanje svih epidemioloških mjera, planirano je održavanje: – kros trke za odrasle, dužina staze 5km – dječija trka u prirodi do 1 km, zavisno od uzrasta djece – kreativne radionice, sportski poligoni sa naglaskom na zaboravljene igre u prirodi.

Prijavljeno je 140 odraslih trkača iz više zemalja (BiH, Srbija, Bjelorusija), od toga 10 elitnih, te oko 60 djece u dječijim trkama U sklopu druženja, a u okviru “Šareni vašar”, mještani Ribnika i okoline će izložiti domaće rukotvorine, proizvode i zdravu hranu.

Učešće će uzeti:

1. KUD „Ribnik“

2. Udruženje žena „Vrbljani“

3. KSS „Vera, Nada, Ljubav i majka im Sofija“

4. KSS „Blaga Marija“

5. Kićo Petrović /slikar/

6. Đuro Ivanović /stolar, vodenice/

7. Poljoprivredno gazdinstvo „Sladojević“

8. Udruženje proizvođača voćnih rakija „Sana“

9. Duško Risović /stolar, suveniri/

10. Predrag Vujić /pisac/

11. Ana Risović /pisac/

12. Šareni kutak

13. Deveta dimenzija /stripovi/

14. Zorin Zmijanjski vez

U želji da što više upoznamo Opštinu Ribnik i prelijepe predjele koji je krase, za sve zainteresovane, dana 14.08.2021. godine od 10:00 časova planiran je obilazak vidikovca Okomoljak, Mačkića pećine, izvora Sane i Ribnika.

Za djecu je planiran isti dan odlazak u šumu, čas u prirodi i snalaženje u prirodi (upoznavanje insekata, bilja, drveća, mahovina, pravljenje luka i strijele), kreativne radionice i potraga za blagom.

Ovo je druga Kros trka u prirodi koja će biti organizovana ove godine.

Autor: Uz kafu info

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *