Fenomenalni trikovi: Kako da vaša stara ili pogrešno kupljena kozmetika dobije novo ruho?
MODA I LJEPOTA,  Pomažemo

Fenomenalni trikovi: Kako da vaša stara ili pogrešno kupljena kozmetika dobije novo ruho?

 

Ne bacajte i ne očajavajte, imamo rješenje!

Svi znamo onaj osjećaj kada smo kupile novu kremu, a nakon nedjelju dana shvatimo da nam nimalo ne odgovara: premasna je ili prelagana, izaziva nam iritacije. Jednostavno promašaj! Ali šta da radimo sa tek kupljenom kremom za koju smo dali novac? Ukoliko prosleđivanje nekome nije opcija – ne očajavajte! U nastavku vam donosimo korisne načine kako možete iskoristiti beauty proizvode koji vam ne odgovaraju, u druge svrhe!

Krema za lice

Ukoliko vam je kupljena krema premasna i preteška, iskoristite je kao kremu za pete, ruke, laktove… Ovo su regije koje zahtijevaju „jaču“ teksturu kreme. Osim toga, kremu koja vam izaziva iritacije na koži, možete iskoristiti za mazanje kožne obuće, rukavica ili tašni.

Balzam za usne

Neodgovarajući balzam za usne, iskoristite za mazanje zanoktica na rukama i stopalima, ili čak kao antirid!

Šampon za kosu

Ah, kupile ste šampon za kosu, i otkrile da vam izaziva perut ili je premasan za tjeme? Jednostavno ga iskoristite za pranje osjetljivog veša na ruke – čipke, najlonki ili grudnjaka. Pored toga, njime možete prati make-up četkice i beauty blender sunđerčiće. Šampon možete još iskoristiti i za pranje dječijih igračaka.

Regenerator i maske za kosu

Svima se dogodilo da smo dale novac za regenerator ili masku koje ne vrijede i našoj kosi ne rade baš ništa! Iskoristite neodgovarajući balzam za kosu umjesto pjene za brijanje nogu: vidjećete kako će berberin fenomenalno kliziti preko kože, bez posjekotina, a vaša koža će biti savršeno glatka!

Piling za lice

Kupile ste piling za lice i shvatile poslije prve upotrebe da vam struže lice jer je pregrub? Iskoristite ga kao dio vašeg kućnog manikira za piling ruku ili stopala. Ukoliko je veoma grub, poslužiće i kao piling za tijelo.

Mlijeko za tijelo

Neodgovarajuće mlijeko ili losion za tijelo možete iskoristiti na više načina: ukoliko vam je kosa naelektrisana i frizzy, samo natrljajte malu količinu mlijeka za tijelo na ruke i prođite kroz kosu da ukrotite antenice. Ovo isto važi i za „naelektrisano“ krzno kućnih ljubimaca. Takođe, uz mlijeko za tijelo uklonite ljepljivi trag poslije skidanja naljepnice, njegujte kožnu fotelju ili iskoristite umjesto pjene za brijanje nogu!

Ulje za njegu tijela

Kupile ste novo ulje za njegu tijela, da biste kasnije otkrile da vam užasno smeta miris ili premasna tekstura? Ne bacajte ga već ga iskoristite na sljedeće načine: potopite stopala u ulje i potom navucite kesu za zamrzavanje i pamučne čarapice odozgo! Koža stopala će vam biti super mekana. Ubacite dvije kašike ulja u kupku, kako biste omekšali kožu tijela dok ležite u kadu. Iskoriste ulje koje ne volite za podmazivanje kvaka koje škripe, šarki ili lanca na biciklu.

Dezodorans

Podignite ruku ako vam se nije desilo da kupite dezodorans koji nije efikasan ili ima zagušujuć miris! Iskoriste takav dezodorans protiv neprijatnih mirisa stopala: nanesite ga uveče prije spavanja, kako biste cijelog dana sutra bile zaštićene. Iskoristite neželjeni dezodorans u stiku kao osveživač ormana: ostavite ga otvorenog u ormanu za prelijep miris koji se širi! Ako vam se butine trljaju ljeti jedna o drugu, riješite problem uz malo dezodoransa u stiku koji ćete nanijeti na unutrašnju stranu butina.

Serum za lice

Neodgovarajući serum za lice koji vam „ne radi“ posao, iskoristite kao serum za vrat i dekolte. Takođe, možete ga iskoristiti za njegu ruku, prije nanošenja kreme za ruke. Ne zaboravite da je i koži ruku potrebna hidratacija!

Izvor: lepotica.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *