mjesečni horoskop
Horoskop

Horoskop za februar

 

Ovan

Ljubav

Venera, vaša partnerska planeta baš i nije u nekoj bajnoj poziciji u znaku Vodolije, ali ni vašoj planeti Marsu isto tako nije sjajno u znaku Bika. Oboje ste u nekim svojim problemima, s tim što partner ipak ima više razumijevanja za vas nego vi za njega i daje vam podršku u vašim „lomatanjima“ i pokušajima da sredite sve situacije koje vam donose nervozu. Budite fini pa povremeno ne gledajte samo sebe, nego obratite pažnju i na voljeno biće i ispunite mu po koju želju. U suštini,vas dvoje ćete kroz februar prolaziti čas bajno i sjajno, čas u nekim kratkotrajnim frkicama i tenzijama. Ali, sve to prije ili kasnije dolazi na svoje mjesto i kad sve saberemo i oduzmemo – nećete proći loše kroz ovaj mjesec. Slobodni Ovnovi – povremeno dignite glavu od posla i obratite pažnju na svoje društvo, okruženje ili na društvene mreže. Hej, ima tamo zanimljivih osoba i dešavanja koja bi mogla da vam uljepšaju ovaj mjesec.

Posao

Finansijski segment je dosta osjetljiva tema za vas i tokom februara – kod nekih Ovnova kroz potrebu da pronađu drugi posao koji će im dati stabilniju osnovu od dosadašnje, a kod drugih – kroz eventualna dodatna poslovna angažovanja. U ovom mjesecu poboljšavate postojeće i proširujete kontakte i povezanost sa osobama koje dijele vaše ideje ili sa kojima hoćete da pokrenete nove projekte. Ne žurite u dogovorima i ne donosite impulsivne odluke. Rješavanje papiroloških problema u drugom dijelu mjeseca.

Zdravlje

Prve dvije dekade februara donose vam potrebu za više odmora i pojačan nivo stresa. Sklonost prehladama a kod starijih su mogući češći reumatski problemi i oscilacije pritiska.

Bik

Ljubav

Slobodni Bikovi će od ulaska u drugu dekadu februara postati aktivniji, njihov društveni život će krenuti uzlaznom linijom i imaćete do kraja mjeseca dosta zanimljivih momenata sa suprotnim polom. Sad, jako je malo vjerovatno da će se priče koje započnete u ovom periodu produbiti, više to liči na dobru ali prolaznu zabavu i avanturu – ali hajde da vidimo šta će se dogoditi baš kod vas. Eventualno bi početkom mjeseca moglo da dođe do pokušaja obnove kontakta sa nekim od bivših partnera, ali ne bih rekla da će to potrajati niti ići u nekom konkretnijem pravcu. Što se tiče zauzetih –kod vas je situacija šarena. Biće tu i lijepih momenata i zajedničkih „akcija“ i dešavanja, ali biće povremeno i napetosti i stresnih trenutaka za oboje. Češće nego inače ćete morati da dajete podršku jedno drugom da pregurate ove dane. Tamo negdje pred kraj februara tenzija će krenuti da popušta i vas dvoje ulazite u laganiji i mirniji period.

Posao

Ako mislite da vam je januar bio zahtjevan i komplikovan poslovni mjesec, onda se baš i nećete obradovati februaru koji kao da će dodatno zamrsiti sve ono što se zamrsiti može. Biće u njemu nekih zaista povoljnih momenata za vas, promocija, unapređenja ili novčanih nagrada – što će vas pozitivno iznenaditi, ali biće i dosta onih momenata koji će vam donijeti stres i napetost, jurnjavu. Snage i volje imate više nego dovoljno ali ćete povremeno biti kratki sa živcima, naročito sa šefovima.

Zdravlje

Nervni sistem je osjetljiv. Mogući su problemi sa spavanjem, cirkulacijom, pritiskom, hormonski disbalansi. Još uvijek ste u periodu osjetljivosti grla i kompletnog respiratornog trakta.

Blizanci

Ljubav

Iako je vaš vladar retrogradan do ulaska u treću dekadu februara, ne mora da znači da će se to loše odraziti na odnos sa emotivnim partnerom. Šta više, taj „korak unazad“ – vraćanje na neke stare teme ili na pokušaj obnove komunikacije i emocije koja je u zastoju trenutno – može se pokazati kao jako povoljan po vaš odnos. I partner je voljan da se potrudi oko vas, pa ovaj februar može donijeti kod pojedinih parova jake promjene na bolje. Jedino imamo problem kod onih Blizanaca i njihovih partnera kod kojih postoje tajne, ljubomora, posesivnost. Pokušajte ovo da riješite (ako uopšte može da se riješi) da biste mogli da nastavite zajedničkim snagama dalje. Napominjem da te tajne mogu uništiti neke odnose u ovom periodu, pa vi vidite da li vrijedi spasavati odnos u kojem ste ili otići iz njega. Slobodni Blizanci – dva reda novih dešavanja, red starih emotivnih priča. Vama će biti odlično, divan mjesec za ljubav.

Posao

Informisanost i komunikacija sa postojećim ali i sa potencijalnim novim saradnicima obilježiće ovaj period. Pred vama je jedan vrlo aktivan mjesec koji vam daje šansu da privedete kraju dosta toga što je do sada bilo na čekanju ali i da pokrenete nove poslovne projekte i ciljeve. Više obratite pažnju na konkurenciju, najprije iz bliskog poslovnog okruženja jer od njih možete dobiti netačne informacije ili će vam uvaliti „vruć krompir“ kad su obaveze u pitanju. Dobro za saradnju sa strancima, seminare, IT sektor

Zdravlje

Mlađim Blizancima je potrebno više odmora, ali i fizičke aktivnosti dok stariji mogu imati problema sa cirkulacijom, pritiskom, meteoropatskim tegobama.

Rak

Ljubav

Iako partner i vi imate dobre preduslove da ostvarite sklad tokom februara, pitanje je da li će vam okolnosti ići na ruku. Voljena osoba ima dosta situacija kojima je okupirana a neće baš uvijek osjećati podršku sa vaše strane, šta više – činiće joj se da je zanemarujete onda kada ste joj najpotrebniji – što može povremeno dovoditi do napetosti između vas dvoje. Takođe, postojaće momenti u kojima vaš partner može smatrati da ste neiskreni i da nešto prikrivate, što će posebno biti naglašeno u prvom dijelu mjeseca – naročito ako tada budete u intenzivnijem kontaktu sa prijateljima i u češćim druženjima i izlascima. Prosto rečeno – drago vam biće će biti zahtjevnije nego inače i negdje biste trebali da pokušate da pronađete prostor za dovoljno zajedničkih i opuštenih trenutaka. Slobodni Rakovi – simpatije da, avantura da, zanimljive osobe oko vas da, ali teško da možemo pričati o stabilnoj vezi….

Posao

Finansijski segment će vas dosta opterećivati, ali biste u ovom periodu trebali da izbjegnete da ulijećete u pozajmice i kredite. Sačekajte posljednje dane februara – od tada lagano ulazite u stabilniju finansijsku fazu. Generalno gledano – ovo je zahtjevan period za vas jer ćete morati da uložite mnogo truda, čekaju vas pregovori i papirologija koja će se iskomplikovati. Ako je za utjehu – ovo su sve prolazne tegobe, koje ćete usput rješavati. Dobre vijesti stižu u drugom dijelu mjeseca, a mogu se vezivati za inostranstvo.

Zdravlje

Prva polovina mjeseca sa većim oscilacijama imuniteta. Iz zahtjevnog perioda izlazite lagano u drugom dijelu februara. Nervoza je naglašena i dalje.

Lav

Ljubav

Istovremeno jako lijep i jako komplikovan period je pred zauzetim Lavovima. Jako lijep – jer sada možete poboljšati odnos sa partnerom, krenuti put nekih zajedničkih planova i dogovora čak i po pitanju zaista ozbiljnih situacija – zajedničkog života, braka…..Jako komplikovan – jer ništa neće funkcionisati po vašim željama i moraćete da se konstantno prilagođavate i na neki način sebe stavljate u drugi plan (a to je za vas baš teško, jel da?). Topao savjet – Saturn je naredne dvije i po godine u vašem polju partnerstava – što prije naučite da se svijet ne vrti oko vas, lakše će vam biti. Ljubav i podršku od partnera svakako imate – red je da date to isto drugoj strani. Slobodni Lavovi – za vas kreće zaista interesantan emotivan period, najprije od mladog Mjeseca u znaku Vodolije (vaše polje partnerstva) početkom druge dekade februara. Imaćete više novih prilika, čak i neke „povratnike“ koji će pokušavati da vas osvoje opet….

Posao

Novi i stari poslovni kontakti će se pokrenuti odmah po ulasku u februar, ali je period za ozbiljnije dogovore i potpisivanje ugovora tek od ulaska u treću dekadu mjeseca. Lavovi u ovom periodu mogu napraviti ozbiljne poslovne konekcije i ući u priče koje ih mogu na duži rok pratiti i donositi im finansijsku stabilnost. Te finansije će vam povremeno predstavljati problem, ali u drugom dijelu mjeseca slijedi lagani oporavak. Obratite pažnju na odnos sa autoritetima i šefovima – ne brzajte i ne unosite nervozu.

Zdravlje

Dosta se energetski trošite, a snage vašeg organizma sada baš i nisu na vrhuncu. Više odmarajte i praktikujte laganu fizičku aktivnost. Prijale bi vam šetnje i plivanje.

Djevica

Ljubav

Djevice u partnerskim odnosima imaju dobre predispozicije da riješe mnoge situacije sa partnerom koje su u proteklom periodu pravile problem ili bile gurane pod tepih. Sada je vrijeme za iskrene i otvorene razgovore, pa čak i ako oni u nekom momentu budu bolni po oboje. Prosto rečeno – morate znati i partner i vi na čemu ste tačno i kakva je situacija u vašem odnosu – postoji li prostor za sređivanje, stabilizaciju i kvalitetan nastavak vaše veze. Neće biti dobro ukoliko ono o čemu ćutite, bilo partner ili vi – „samo od sebe“ izađe na svjetlost dana jer može dovesti do dubljih rascepa u vezi, a u nekim slučajevima – čak i do prekida. Slobodne Djevice – vaše polje posla i svakodnevnih aktivnosti postaje vrlo zanimljivo i uzavrelo tokom februara. Takođe, društvene aktivnosti,druženja i društvene mreže – daju vam mogućnosti za lijepa nova poznanstva i kontakte koji mogu ići u pravcu ozbiljnih ljubavnih priča.

Posao

Iako će jednim dijelom vaše poslovno funkcionisanje tokom februara biti skopčano sa teškoćama, ponavljanjima, odlaganjima vama bitnih situacija, ispravkama – to ne znači da pred vama nije izuzetno dobar period. Čak i ako odnosi u kolektivu budu povremeno mjesto nerviranja, ipak ćete uspjeti da uz pomoć saradnika pokrenete neke važne poslovne priče i projekte. Nekim Djevicama se mogu otvoriti i mogućnosti za promjenu posla na bolje, za unapređenje ili za finansijske povoljnosti.

Zdravlje

Stres, oscilacije imuniteta i mogućnost za bakteriološke i virusne infekcije biće prisutni tokom prvog dijela mjeseca. Starija populacija će biti osjetljiva na promjenu vremena, tegobe sa cirkulacijom i pritiskom.

Vaga

Ljubav

Kad su Vage u partnerstvima u pitanju, imamo dvije „struje“ – Prvo, odnosi koji su na bilo koji način oštećeni tajnama, ljubomorom, sumnjama (sa čije god strane da ovo ide ili je pak obostrano) – imaće velike klackalice tokom februara i iznošenje neprijatnih istina na vidjelo, što lijepo može uzdrmati odnos. Drugo, odnosi koji su u svojoj suštini stabilni – gdje može biti vrlo podsticajnih i zanimljivih dešavanja, pa čak i dizanja veze na viši nivo ili planiranja potomstva. No, pošto život rijetko kada da da je baš sve crno ili bijelo, najvjerovatnija mogućnost je da će u partnerskim odnosima kod Vaga biti i jako lijepih ljubavnih momenata, ali i situacija koje će zahtijevati otvoren razgovor i iskrenost da bi bile riješene na pravi način. Slobodne Vage – vaše polje uživanja, ljubavi i zadovoljstava je krcato planetama tokom februara. Biće tu i novih, ali i starih priča – na vama je da mudro odaberete na koju ćete se stranu okrenuti.

Posao

Imaćete sposobnost da vrlo kreativno rješavate bilo koju problematiku koja se pojavi tokom februara. A hoće. U prevodu – snalazićete se, presipati iz šupljeg u prazno, ali kao krajnji ishod – riješićete sve i to iznenađujuće povoljno po vas. Teškoća hoćete imati, ali imaćete i uspjeha i to više nego što mislite. Vage očekuju i dodatna poslovna angažovanja, nešto na šta nisu računale ali što im može pribaviti finu novčanu sumu. Više povedite računa o novcu – neoprezni ste i troškarite previše.

Zdravlje

Uglavnom je zdravstveni segment povoljan tokom februara. Nešto više stresa vam stoji, a kod starijih su mogući hormonski problemi, oscilacije pritiska i reakcije na promjene vremena.

Škorpija

Ljubav

Partner i vi ste u nekim vrlo sličnim situacijama tokom februara. Vi ste pritisnuti poslom i privatnim obavezama, partner je pritisnut poslom i nekim situacijama koje mu grickaju živce i opterećuju ga. Razumijevanja jedno za drugo imate, kao i potrebu da se prilagodite – ali je pitanje da li će to baš uvijek funkcionisati tokom ovog perioda. Jer, moguće je da baš onda kada vam je voljena osoba najpotrebnija – ona je u svojim obavezama ili da baš onda kada ste vi njoj najpotrebniji – vi ste suviše nervozni od pritisaka i nemate volje niti živaca za nju. Tako ćete vas dvoje tokom februara talasati od ljubavi do nervoze i obrnuto. Ono što će vas lijepo „držati“ su strasti, pa gledajte da se na taj način što češće „podržavate“. Slobodne Škorpije – biće tokom februara nekih muvkanja, nekih dopisivanja i komunikacije, ali tek od ulaska u treću dekadu možemo pričati o pravom razvoju situacije kod vas.

Posao

Intenzivan poslovni period se nastavlja i tokom februara. Naravno, kad kažem „intenzivan“ mislim da vam neće biti lako ni malo i da čak u nekim momentima možete imati ozbiljne probleme i nesuglasice sa onima sa kojima sarađujete, pa čak i prekid odnosa. S druge strane – očekuju vas dosta jaki finansijski tokovi, što će vam itekako dati motiv i volju da nastavljate dalje. Manji problemi sa papirima, kaznama ili porezima. Ako ste privatnik – razrađujete posao u većoj mjeri i privlačite klijentelu.

Zdravlje

Manje – više slična situacija kao u proteklom mjesecu – problemi sa grlom, disajnim putevima, ušima, sinusima. Slabija cirkulacija i oscilacije pritiska starijim Škorpijama.

Strijelac

Ljubav

Partner ima volju da rješava neke situacije iz prethodnog perioda, spreman je na otvoren i iskren razgovor sa vama. I vi takođe želite da neke nesuglasice, problemi koji su vam pravili dar mar konačno budu riješeni i da se na njih stavi tačka. Iz ovih razloga, oboje ćete biti spremniji da se prilagodite i posvetite jedno drugom. No, da ne bude baš sve savršeno pobrinuće se neke informacije, pogrešno poslate poruke, pogrešno intonirane riječi – neka zavrzlama koju samo retrogradni Merkur može da napravi – što može dovesti do situacija kada ćete morati da istolerišete i nešto što vam nikako ne odgovara. A i ne morate – možete da nastavite da se svađate ako vam je baš to volja. Slobodni Strijelci – vama će da se vraćaju bivši, da se pojavljuju novi – sve u svemu, imaćete jedan izuzetno živ i dinamičan mjesec u kojem vam ni u jednom trenutku neće biti dosadno. Provodite se, opustite se, volite se.

Posao

U prve dvije dekade februara priberite svoje živce čvrsto, jer će vam biti potrebni. Ni jedan dogovor neće ići onako kako je zamišljeno, ni jedan papir neće biti završen na vrijeme, konstantno ćete se suočavati sa odlaganjima i odbijanjima,a da ne pričam o tome da ćete vi biti rasijani i neorganizovani, pa ćete vjerovatno neke poslove raditi iz više puta. Naravno, retrogradni Merkur. Od ulaska u treću dekadu će biti bolje. E, ali ovaj vas Merkur neće spriječiti da napravite mnogo dobre poslovne priče i zaradite.

Zdravlje

Osjetljivost disajnih puteva. Potrebna vam je šetnja i boravak na svježem vazduhu (tamo gdje ga ima). Budite oprezniji u saobraćaju. Sklonost povredama. Stariji – cirkulacija, pritisak.

Jarac

Ljubav

Ulazite u period kada možete dosta toga pozitivnog učiniti za odnos u kojem ste, naročito tokom drugog dijela februara. U mnogim odnosima će se promijeniti način funkcionisanja, doći će do više otvaranja i spremnosti za prilagođavanje. To ne znači da vam je februar cvijeće i proljeće, moraćete itekako da se potrudite da sve ovo funkcioniše i svakako je da ćete povremeno imati situacije koje će vas vraćati korak unazad, ali je evidentno da sada zaista pravite jedan veliki zaokret i na korak ste do stabilne faze u svojoj vezi. Ukoliko ste u braku, obratite više pažnje na sektor finansija koji može povremeno praviti problem – naročito ako se u ovom mjesecu budu znatnije pojačavali troškovi vezani za ukućane, posebno djecu. Slobodni Jarčevi – baš onda kada vam bude izgledalo da su vas svi lijepi aspekti zaobišli i da vam se ništa ne dešava po pitanju ljubavi – kolo sreće će se okrenuti u vašu korist. Lijep i strastan mjesec je pred vama.

Posao

Finansijski sektor će vas povremeno žuljati, posebno ukoliko budete ulijetali nepromišljeno u neke investicije ili finansijske rizike. Ovo je put koji će neke odvesti do dobitka, ali mnoge od vas – i do gubitka. Zato, ne igrajte se novcem! Budite mudri, prostora za zaradu imate ali samo ako se budete vodili svojim osnovnim principima – strpljenjem i upornošću. Generalno gledano – dobar mjesec, ali tek uvod u prave stvari za vas koje se značajnije pokreću od drugog dijela februara.

Zdravlje

Problemi sa grlom,disajnim putevima, stomakom, stresom. Starija populacija može imati tegobe sa cirkulacijom, promjenljiv pritisak.

Vodolija

Ljubav

Pa drage Vodolije, dobro došle u mjesec u kojem je čak pet planeta kod vas. Mislim….čisto da se zna ko je glavni baja među znakovima trenutno, jel da? Sunce će se pobrinuti da sijate, Venera da plijenite ljepotom i šarmom, Jupiter će vam dati snagu i prodornost ali i pravednost, Saturn će da učini da budete jaki, da ne odustajete ni od čega. Retrogradni Merkur će do 21-og doduše da učini da kasnite i da povremeno bagujete, ali od tog perioda na dalje – da budete prvi u svemu. I šta je tu sad problem? Pa ništa. Malkice, samo malkice ćete biti teški kao crna zemlja, ali sa sve leptirićima i nježnim riječima zbog te Venere pa će vaše emotivne relacije malo da cvjetaju, malo da varniče. Partner i vi ćete se povremeno koškati, ali ćete se opet spajati i lijepiti strašću i ljubavlju. Ma milina. Slobodne Vodolije – privlačiti suprotni pol hoćete svakako, ali da li ćete nešto konkretno uraditi – evo ne znam. Nešto ne bih rekla, ali demantujte me….

Posao

Taj retro Merkur će vas kočiti malo u prve dvije dekade mjeseca. Kasnićete na sve strane, ali ćete se izvlačiti, malo u varijanti „šta ćeš, viša sila“, ali više na šarm. Bitno je da ćete i pored kašnjenja, stizati da obavite sve. I ne samo da obavite, nego i da zaradite. I ne samo da zaradite, nego i da potrošite. No, generalno gledano – za vas je ovo period kada ste traženi, kada izbijate u prvi plan i kada itekako možete napraviti dobre poslovne dogovore (potpisujte ih poslije 21-og, kad prođe retro Merkur).

Zdravlje

Dobićete koje kilo, pa ćete ga onda izgubiti zbog nerviranja, žurbe, stresa. Pa ćete onda opet da se ugojite. Kako šaltate sa kilažom, tako ćete šaltati i sa pritiskom, cirkulacijom, hormonima. Krećite se!

Ribe

Ljubav

Nije baš sjajna situacija zauzetim Ribama u ovom mjesecu. Tek maltene od samog kraja februara ulazite u fazu razrješavanja, mogućih poboljšanja sa osobom koju volite. Do tada – prenaglašeno dvanaesto polje koje uvijek govori o nekom povlačenju, preispitivanju, moguće pojačanoj sumnji, ljubomori, nedoumicama – pratiće Ribe sve do punog Mjeseca u partnerskom znaku Djevice koji će u suštini predstaviti i kulminaciju svega što ste se sa sobom (i sa partnerom) dogovorili (ili niste). U prevodu – sukob u odnosima može postojati a neke veze mogu čak doći i do svojih krajeva. Savjet za vas – preispitajte šta vas u odnosu sa partnerom zaista, istinski i realno muči…..a šta su samo vaši strahovi i nesigurnosti…..Slobodne Ribe – bivša poznanstva i partnerstva su vrlo aktuelna, pa nemojte biti iznenađeni ukoliko vam prošlost pokuca na vrata. Za novitete – od treće dekade mjeseca.

Posao

Još jedan dosta zahtjevan mjesec je pred vama, ali ćete rezultate svog truda i nerviranja početi intenzivnije da vidite od ulaska u treću dekadu februara. Vrlo obratite pažnju na svu dokumentaciju i na sva papirološka pitanja, jer ovdje može biti teškoća, propusta, pa čak i kritike ili kazni od strane osoba koje su iznad vas. Budite spori u odlučivanju i spori u reagovanju na provokacije koje mogu dolaziti iz vašeg radnog okruženja. Osjećate da vam neki ljudi nisu naklonjeni, ne pridajte im pažnju.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem. Kod nekih – bićete konstantno letargični i pospani, kod drugih – nesanica. Starije Ribe mogu imati problem sa cirkulacijom i krvnim sudovima.

Izvor: B92 / Autor horoskopa: Astro centar “Moj astrolog” www.mojastrolog.rs / Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *