korona
INFO

Izliječen prvi pacijent od korone u Čačku

 

Inženjer iz Beograda koji radi na izgradnji autoputa Preljina-Požega izliječen je od virusa korona i otpušten sa Infektivne klinike u Beogradu, saopšteno je nakon sjednice Radnog tima za praćenje širenja virusa korona na teritoriji grada Čačka.

On je bio prva osoba kod koje je u Čačku utvrđeno prisustvo virusa korona, gdje je do sada pet pacijenata zaraženo tim virusom, prenosi “Sputnjik”.

U ovom trenutku na Infektivnom odjeljenju čačanske Opšte bolnice nalazi se šest pacijenata.

Za njih troje stigla je potvrda da nisu zaraženi, dok se za preostale rezultati očekuju tokom dana.

U Opštoj bolnici u Čačku preduzet je čitav niz protivepidemijskih mjera, pošto je jedan od tehničara sa Odjeljenja ortopedije bio nosilac virusa korona.

Zbog ove okolnosti Odjeljenje ortopedije prestalo je da radi, jer su svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim dobili mjeru kućne izolacije i nadzora.

“Kompletno odeljenje ortopedije je dezinfikovao. Kako bi ortopedska služba funkcionisala, formirana je ekipa lekara i tehničara koji nisu bili u kontaktu sa zaraženim i oni će raditi sve hitne ortopedske slučajeve koji ne trpe odlaganje. Ostali koji se jave na lečenje ovoj službi biće pokriveni drugim hirurškim granama”, navodi se u saopštenju Radnog tima.

Izvor: Agencije

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *