domaće i naše
INFO,  Pomažemo,  PORODICA I POSAO,  Zdravlje

Još ima porodica koje ostaju na selu i obrađuju zemlju

Dok jedan dio stanovništva traži način da što prije napusti državu, ono malo ljudi što je uopšte ostalo na selima u većini slučajeva traže posao u gradovima. Razlozi su naravno isti, svako traži svoje parče hljeba u vremenu kad cijene su sve veće, a prihodi mali da i dio potrošačke korpe pokriju.

Ipak, jedno malo selo pored Laktaša budi nadu da još ima porodica koje će ostati i tu plodnu zemlju obrađivati. Živjeti od svoje zemlje danas je teško, ali trud, volja i neprestan rad su dokaz da i to se može postići.

Porodica Jaćimović nikad nije bježala od svog nasljedstva. Odlučili su ostati, boriti se plodnom zemljom, poznavanjem poljoprivrede i ogromnom količinom ljubavi. Početak proizvodnje je rezultirao da sebi obezbjede provjerene proizvode, bez prskanja i bilo kakvih otrova. To im je posebno važno zbog najmlađih članova ove vrijedne porodice.

Kako je proizvodnja rasla, ispitivanje tržišta im je ukazalo na nedostatak takvih proizvoda. Među ljudima vlada nepovjerenje da uopšte postoji još neka biljka koja nije prskana. Tako da su odlučili putem interneta da svoje proizvode puste u prodaju.

Nekoliko mama iz Banjaluke su odmah naručile pregršt zdravih i neprskanih namirnica za svoje najmlađe. Dobar glas se odmah proširio, tako da je ovaj potez prodaje pokazao se odličnim. Dileme oko naziva svoje proizvodnje nisu imali, kratko i jasno : – Domaće i naše. Nema tu mjesta ovim modernim kojekakvim nazivima, koji bi trebalo da označavaju prirodno i zdravo, a ustvari kriju suprotno.

Domaće i naše je spoj prirode i rada ove mlade porodice. Njihovi proizvodi ne izgledaju kao da će na izložbu, oni su na prvi pogled prepoznatljiv plod zdrave zemlje. Onako pokoji paradajz nesavršenog oblika, ali najsavršenijeg okusa i mirisa. Eksplozija najljepših sjećanja iz djetinjstva, kad smo sa bakama brže bolje brisali od majicu plodove zemlje i halapljivo jeli.

Dragana Jaćimović, glavna i odgovorna za ove proizvode, koji će tek postati brend skromno kaže: – Nije nam teško, znamo šta jedemo i prodajemo. Drago nam je što su to i kupci prepoznali.

Trude se da njihovi proizvodi dođu do svih, tako što možete ih naručiti putem Facebook stranice “Domaće i naše”, a oni vam ih dostave na kućnu adresu. Nije im ni to teško, raduje ih svaki susret sa ljudima koji prepoznaju i cijene kvalitet njihovih proizvoda.

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *