Kafićima u RS dozvoljen rad do ponoći
INFO

Kafićima u RS dozvoljen rad do ponoći

 

Republički štab za vanredne situacije je na  sjednici  17.08. 2020 dozvolio rad ugostiteljskim objektima do 24.00 časa, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Pružanje ugostiteljskih usluga ishrane i pića dozvoljeno je od 6 ujutro do ponoći i odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj.

Ostale mjere Republičkog štaba za vanredne situacije produžene do 31. avgusta.

Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 52. sjednici, Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona.

Zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Subjekti kojima je dozvoljeno obavljanje djelatnosti dužni su istu organizovati uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske” za sprečavanje pojave i širenja COVID – 19 bolesti na radnom mjestu”, navedno je u saopštenju.

Građanima se i dalje savjetuje da održavaju rastojanje u zatvorenim prostorima od najmanje dva metra, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene.

“Na ulazu u sve službene prostorije organa iz ove tačke koje pružaju usluge građanima ograničiti broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u prostorijama organa, onemogućiti zadržavanje u prostorijama organa i pravljenja dužih redova u zatvorenom prostoru”, kaže se u zaključku.

Lokalne uprave su dužne omogućiti rad šalter sale i matične službe u jedinicama lokalne samouprave, uz kontrolu broja korisnika usluga šalter sala i matičnih službi zavisno od prostora, održavanje fizičke distance od dva metra i uz obezbjeđenje fizičke providne barijere na radnom mjestu koja pruža dovoljnu zaštiti zaposlenom i korisniku.

Inspekcijski nadzor nad sprovođenjem ovog zaključka sprovodi Republička uprava za inspekcijske poslove putem nadležnih inspektora i inspektora u sastavu jedinica lokalne samouprave i Кomunalna policija.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *