Kakav nas februar očekuje? Evo šta kažu zvijezde
Horoskop

Kakav nas februar očekuje? Evo šta kažu zvijezde

Preturili smo preko glave najduži mjesec u godini (nemojte da se zavaravate – to što zvanično stoji da januar ima 31 dan, nije istina, ima 47 ili makar 45). No, šalu na stranu, pred nama je februar, vidi čuda, najkraći mjesec u godini, čak iako se odužio na 29 dana umjesto na standardnih 28.

A na ulasku u ovaj mjesec – apsolutno romantični spektakl koji već neko vrijeme priređuje Venera u Ribama sa sve Neptunom u zagrljaju i kvadratnoj ljubavi sa Marsom iz znaka Strijelca. I u januaru smo imali ljubavna zaluđivanja, idealizaciju, sumnje, prevare, emotivne uspone i padove, ljubavne prilike i neprilike – a to će se nastaviti i u prvom dijelu februara. Venera brzo ide u sekstil sa Saturnom pa će se one prave ljubavi stabilizovati, riješiti svoju problematiku i nastaviti dalje. One koje je promjenljivi trio Venera-Neptun-Mars donio samo da nam da kratkotrajni zanos – nestaće kao da nikada nisu ni postojale. Znak Jarca čvrsto drži svoju vodeću poziciju na nebu sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom. U Vodoliji su Sunce i Merkur, usamljeni Uran je u znaku Bika a Mjesec se nalazi na posljednjem stepenu Ovna. Sve planete su direktne.

Već drugog februara sa 29. stepena znaka Vodolije Merkur ulazi u svoju retrogradnu sjenku. Mijenja znak 3. februara i prelazi u znak Riba, mjesto loše pozicije za ovu planetu i znak u kojem će otpočeti svoj retrogradni hod. Kreće retrogradno 17. februara i svi znate šta to znači – Marfijev zakon u punoj snazi i svakodnevno na djelu. Problemi sa papirima, dogovorima, tehnikom i tako dalje i tako dalje….Malo ćemo i da se vraćamo na stvari koje nismo obavili, na prošlost, na prekinute kontakte, na ljude koje odavno nismo vidjeli niti čuli….

7. februara Venera prelazi u znak Ovna. Sa egzaltirane pozicije koju je imala u Ribama, ide u znak u kojem se ne osjeća dobro. Hajde da kažemo da su ovo dani u kojima ćemo po pitanjima ljubavi „progledati“ – vidjećemo mnogo jasnije situacije u kojima smo bili i ljude koje smo idealizovali i neće biti čudno što će se mnoge emotivne priče od ovog perioda pa na dalje urušavati, a nove započinjati najprije pod vatrenim, uzbuđujućim i erotskim impulsima.

9. februara imamo pun Mjesec na dvadesetom stepenu Lava. Pun Mjesec kao pun Mjesec – dani tenzije, ali ovog puta obojeni i lavovskom energijom, pa će biti puno bespotrebne drame – uglavnom bura u čaši vode, da se razumijemo….

16. februara Mars iz znaka Strijelca prelazi u Jarca, dodatno naglašavajući ovaj znak. Jarac je mjesto Marsove egzaltacije – pa nas narednih mjesec i po dana očekuju udarničke borbe vezane za posao, poziciju, status, nadređene, stabilnost. Ovo je period kada se može dočekati nešto što se mnogo dugo čekalo i mnogo se oko toga trudilo, ali takođe i period u kojem ćemo morati da pokažemo izuzetnu marljivost i odgovornost.

19. februara Sunce prelazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka. Zvanično nam ostaje samo još mjesec dana do proljeća….doduše, nezvanično smo u proljeću od novembra, ali šta sad….Odmah 23. je i mlad mjesec u ovom znaku.

Februar možda jeste kratak, ali je evidentno ispunjen dešavanjima i velikim promjenama energije. Želim vam da mirno koračate kroz njega, ako je moguće – direktno. Merkur možda ide unazad, ali vi nemojte. Srećno!!!

Izvor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *