Master class - Make Up class u Banjaluci sa Sanelom Arbutinom
MODA I LJEPOTA

Kako se kao profesionalac našminkati za sebi važnu priliku?

Idu nam i proslave, veselja, gdje ćemo rado biti gost i uljepšati se za taj dan.

Ide nam i vrijeme ljepše, trendovi nam dozvoljavaju boje, što veselije, a opet da nama odgovaraju.

Hajde da se našminkamo…

Najprije ćemo raditi oči

Dobro pripremiti kapak sa odgovarajućom bazom za sjenku. Ravnomjerno je izblendati po cijeloj površini kapka pazeći da se ne sakuplja u pregibima.

Najlakše vam je da odmah radite sa četkicama za blendanje kako bi izbjegli efekat zalijepljene sjenke, a postigli blage prelaze. Idemo od najsvjetlijih nijansi na prednji ugao oka i ispod obrva. Najčešće se možemo poslužiti hajlajterom omiljene nijanse. Važno je mat sjenkom, crvenkaste nijanse, smeđkaste ili nježne plum, preći preko pregiba kapka kako bi ublažili pad kapka, a postigli efekat udubljenja kapka. Preostali dio kapka osjenčiti odgovarajućom tamnijom nijansom. Lajner nam je obavezan kao i umjetne trepavice. Da bi postigli woow efekat, nanesite bijelu olovku na unutrašnju stranu donjeg kapka i sjenkom preblendati rub donjih trepavica. Neizbježan je i sloj maskare na donje trepavice.

 

 

Lice je važno dobro hidrirati i pripremiti za puder, prajmerom ili hidratantnom kremom, ovisno o Vašem tipu kože.

Puder je najbolje nanijeti četkicom preko cijelog lica od centralnog dijela prema van, polukružnim pokretima.

A za početnike, što se tiče konturisanja, radije se poslužite puderima svjetlijih i tamnijih nijansi, kako bi blend doveli do savršenstva. Predio ispod očiju, centralni dio nosa, iznad usana i malo na bradu posvijetlite sa do dvije nijanse svjetlijom nijansom pudera i dobro izblendajte. A jagodice i visoke dijelove čela “potamnite” tamnijom nijansom tečnog pudera. Nakon blendanja setujte lice odgovarajućom nijansom kamenog pudera i ponovite postupak konturisanja bronzerom u kamenu, rumenilom i hajlajterom.

Za usne uvijek birajte ruževe koji Vam obećavaju postojanost, kako ne bi morali svako malo da ga popravljate ili da brišete tragove sa čaša….

Za dodatni volumen i punoću usana, na središnjem dijelu posvijetlite sličnom ali svjetlijom nijansom tog ruža kojeg ste koristile. A možete se i poigrati sa hajlajterom

Autor: Sanela Arbutina

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *