šminka
MODA I LJEPOTA

Kreće nova sezona šminkanja: Tri proljetna trenda učiniće vas mlađim

 

Trendovi ove sezone šminkanja pomoći će da izgledamo svježije i mlađe. Šta biste mogli da primijenite ove sezone?

Pozlaćeni kapci

Ova nijansa ne samo da je idealna za proljetnu sezonu već je i jednostavan način da sakrijete promjenu boje na kapcima. Žuta baza prikriva crvenilo, dok svjetlucavi finiš dodatno otvara oči.

Ipak, pazite kako nanosite ovu sjenku: za najbolji efekat, nanosite je od linije trepavica do ispod nabora (zbog svjetlucave sjenke oči mogu da izgledaju kao da su natečene, ukoliko se ona ne nanosi pravilno). Za srednji ten preporučuje se klasična zlatna, a za tamni zagasita nijasna zlatne boje.

Blago naglašene usne

Ne, šokantna narandžasta ili električna ljubičasta nisu za ovu sezonu! Ovosezonski trend je suptilno poboljšanje onoga što već imate.

Riječ je o nijansama koje će samo dodatno naglasiti prirodnu boju vaših usana – topla ružičasta i nježna blijedo crvena.

Suptilno konturisanje

Ova metoda se, zapravo, fokusira na isticanje jagodica. Nanesite podlogu i korektor kao i obično, a nakon toga i mat puder koji je za dvije nijanse tamniji od boje vaše kože. I, pazite kada budete nanosili bronzer, jer on može da pokvari cjelokupni efekat (upravo zbog toga izbjegavajte previše tamne nijanse).

Izvor: magazin.novosti.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *