ishrana
Zdravlje

Male promjene u ishrani koje će dati velike rezultate

 

Do idealne linije i zdravijeg organizma moguće je doći i bez velikih odricanja i “muke”!

Ako želite da u 2021. budete zdraviji i da se bolje osjećate, postoje male izmjene u svakodnevnom životu koje daju velike rezultate.

Ovih 8 promjena u ishrani će vas učiniti zdravijim, daće vam više energije a preporučuju se ako ste na dijeti!

Dodajte povrće u svaki obrok

Makar bilo i sa strane, kao salata. Pojedite krastavac uz sendvič, paradajz uz tjesteninu ili papriku uz neko treće jelo.

Planirajte obroke

Od kupovine namirnica do pravljenja, imaćete bolji uvid u svoje potrebe, vrijeme pripreme i na taj način nećete pasti u iskušenje da pojedete nešto na brzaka.

Ako već morate da naručujete hranu…

Onda je naručujte samo dva puta nedjeljno. I uvijek vodite računa da bude iz provjerenog restorana, gdje će sastojci biti barem koliko-toliko zdravi u odnosu na “junk food”.

Grickajte zdravo

Umjesto slanih štapića i pereca, čipsa i sličnih “užasa” za zdravlje, neka vaša užina budu kačkavalj, orašasti plodovi, kuvana jaja ili jogurt.

Slobodno “varajte”, ali postoji caka

Ako vam se baš, baš jede neka hrana koja nije dozvoljena u vašoj dijeti, pojedite je jednom nedjeljno. Ali nemojte je “progutati” već sjedite, posvetite sebi vrijeme i jedite polako uživajući u tome što ste toliko željeli.

“Navijte sat” za obroke

Da li ste se nekada zapitali koliko dugo jedete? Optimalno bi bilo da obrok traje 15 minuta, to znači da ćete dovoljno dugo žvakati hranu.

Ne padajte na “zdravu” hranu

Nemasni proizvodi često su puni šećera i soli, da bi se nadomjestio ukus izgubljen oduzimanjem masti. Pojedite manju količinu namirnice koju smatrate nezdravijom, barem ćete znati šta dobijate.

Pijte čaj

Ako volite slatka pića, postoji čitav niz zdravih čajeva koje možete zasladiti medom, dodati im limun, cimet, zadovoljiće i čulo ukusa i vašu potrebu da popijete nešto slatko.

Izvor: Mondo

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *