oktobar horoskop
Horoskop

Mjesečni horoskop za oktobar 2019

 

Pogledajte šta vam zvijezde predviđaju za oktobar.

 

Ovan

Ljubav

Mnogo planeta u polju partnerstava zauzetim Ovnovima donosi i dobro i loše tokom oktobra. Dobro je što vaša posvećenost voljenoj osobi evidentno postoji, što postoji želja za usklađivanjem i pronalaženjem kompromisa po bilo kom pitanju…..A loše? Pa, loše je to što ćete povremeno i jedno i drugo biti malkice nesigurni, što možete presirati, ljubomorisati….ili pak imati problem da ostvarite pravu, otvorenu komunikaciju baš onda kada je to preko potrebno…U suštini, jako je malo potrebno da se stvari dovedu u red – nešto više volje, nešto više funkcionisanja u varijanti „da se nađemo na pola puta“….Ma možete vi to….Oni koji su slobodni – već tu negdje do kraja prve dekade mjeseca možete se ozbiljno zagrijati za nekog. E sad, tu neki problem manji ili veći mora da postoji – ili je ovo osoba koja je zauzeta, ili neko ko će vam vrlo jasno staviti do znanja da je spreman samo na avanturu i kombinaciju sa vama i ništa više od toga. Najgora varijanta bi bila da jurite za osobom kojoj je samo do poigravanja….

Posao

Aktiviraće se saradnje, partnerstva – odjednom ćete se naći u centru zbivanja i shvatiti da ste poslije dužeg vremena postigli svoj cilj – vaš rad i trud jesu prepoznati i priznati od strane onih sa kojima radite. Koliko god da vas čekaju pozitivna dešavanja tokom ovog mjeseca, ona su i dalje skopčana sa pritiskom i ogromnom količinom očekivanja od strane drugih. Povremeno neće biti lak zadatak opravdati povjerenje onih koji vjeruju u vas. Dobri finansijski prilivi ali je više pažnje potrebno prilikom raspodijele novca.

Zdravlje

Osjetljiv imuni sistem. Mogućnosti za povrede takođe postoje, naročito u prvoj polovini mjeseca. U istom periodu više obratite pažnju i u saobraćaju.

Bik

Ljubav

Vaša vladarka Venera je već od kraja prve nedjelje oktobra u polju partnerstava – s jedne strane vi hoćete sebe davati više u odnosu sa voljenom osobom, ali sa druge – evidentno će biti da se maksimalno trudite da kontrolišete sve ono što je vezano za drago vam biće. Razlog možda leži u tome što će tokom oktobra biti aktuelni povremeni talasi ljubomore na koje vi možete vrlo burno odreagovati. Ono što je još interesantno jeste da prvi dio mjeseca vama lično donosi mogućnost flerta koji bi mogao krenuti prilično bezazleno, a onda se odjednom zahuktati i ubaciti vas u jednu vrlo strasnu aferu. Da ne pričam o tome da bi i neka bivša ljubav mogla da vas kontaktira….U principu, ta prva polovina oktobra jeste malo truckava za vaše emotivne relacije, ali drugi dio mjeseca već donosi stabilnije funkcionisanje i veći sklad. Oni koji su slobodni – vama idu neki stvarno zanimljivi momenti. I tu će biti svega – i tajnih udvarača i flertovanja preko društvenih mreža i mogućnosti za avanturu, čak i malo prošlosti da začini stvari…

Posao

Stiže vam mjesec sa puno posla, ali isto tako – i sa dosta šansi da poboljšate svoju zaradu. I ta povećana količina obaveza neće vas demoralisati – umjesto da klonete i slomite se pod pritiskom, vi ćete još upornije i sa više žara gurati naprijed, riješeni da pobijedite i sebe i druge. Odnos sa šefovima će u jednom kratkom momentu biti na granici zahlađenja, ali će se to brzo regulisati. Kolege će tokom oktobra pokušavati da vas prate, ali sa malo uspjeha – više će vas kočiti i moraćete da im priskačete u pomoć.

Zdravlje

Nešto slabiji imunitet, pa je ovo period u kojem morate više obratiti pažnju na preventivu. Naročito je osjetljiv uro-genitalni trakt.

Blizanci

Ljubav

Partner neće baš sto posto biti prema vama iskren tokom oktobra – neke stvari hoće skrivati, ali samo iz razloga da ne bi probudio vašu ljubomoru (i to vjerovatno potpuno bezrazložnu). To može biti komunikacija sa kolegom/koleginicom ili u onom bezazlenijem slučaju – da sakrije od vas neki novčani priliv koji će potrošiti na svoje zadovoljstvo ili lične potrebe. S druge strane, ni vi nećete biti baš cvećka – flertovaćete ili imati neku komunikacijicu koja vam je baš, baš zanimljiva. No, nije poenta u tim vašim malim grijehovima jer oni neće uticati na vaš odnos – poenta je u tome da ćete vas dvoje dosta dobro funkcionisati, čak i ponovo pokrenuti talas strasti koji je u prethodnom periodu nekako tavorio….Dakle, igrajte se ako hoćete, ali dobro znajte kome ste poklonili svoje srce….Oni koji su slobodni – e vama već ide nešto što može za dosta kratko vrijeme postati ozbiljna ljubavna priča. Ovo jeste period za zaljubljivanje i jeste pravi trenutak da pustite da se ti leptirići u vašem stomaku razlepršaju….

Posao

U prvoj polovini mjeseca imaćete tendenciju da previše žurite u svemu kada je posao u pitanju, što se može pokazati kao potpuno pogrešan potez. Drugi dio oktobra pak donosi naglašen oprez, promišljenost (neko bi rekao nesigurnost ali to nije to jer ste jednostavno shvatili da morate da usporite), što će vrlo brzo dati svoje rezultate. Dakle, u ovom periodu vaš je zadatak da pobijedite sebe jer ćete jedino na taj način profitirati i napredovati. Poboljšanje na polju finansija.

Zdravlje

Osjetljiv period za pitanja zdravlja. Mnogo toga možete preduprijediti poboljšanjem životnih navika i preventivom. Radite na jačanju imuniteta.

Rak

Ljubav

Tranzitni Mars u polju doma i emotivne stabilnosti baš i nije pozicija za koju bismo mogli da kažemo da je slatka, ali tokom oktobra postoji ogromna šansa da ovu ratničku planetu željnu nemira i rasprava umirite i „prevarite“. Postoji više načina za tako nešto – ili krenite u renoviranje, pomjeranje namještaja, lupanje pločica….ili zovite društvo i pravite veselje u kući. Ali ima tu još nešto – vaše polje ljubavi i djece i polje doma se tokom ovog mjeseca baš baš lijepo preklapaju, pa taj džumbus i ratnički pokliči u vašoj kući mogu biti na primjer – iz spavaće sobe….Pravite bebe, sređujte sobu za dolazeće prinove, pravite žurke, pomjerajte namještaj ili se samo sa puno žara – volite! I tu zloću od Marsa ćemo očas posla savladati….Oni koji su slobodni – već od trećeg u mjesecu planete jedna po jedna počinju da se sele u vaše polje ljubavi a u posljednjoj nedjelji oktobra tu vas čeka i mlad Mjesec – nov početak, ma dobro došao ti nama! A dobro došle i nove ljubavi…..a vala i bilo im je vrijeme….

Posao

Pun Mjesec je polovinom oktobra u vašem polju karijere i to vam baš nisu neki dani kojima ćete moći da se pohvalite. Gledajte da u periodu prije toga ne povučete neke impulsivne poteze ili da uđete u raspravu sa saradnicima. Generalno gledano, vaše su poslovne pozicije skroz u redu, ali ja nešto ne mogu da vam obećam da vas tokom oktobra čeka lakoća i miran život. Prosto rečeno – moraćete udarnički, moraćete na mišiće, moraćete kroz prepreke. Ako ništa drugo – poboljšaće vam se finansijski prilivi…

Zdravlje

Glavobolje kao posljedica promjenljivih vremenskih prilika. Takođe, slaba tačka su sinusi i oči. Vodite računa da se ne povrijedite.

Lav

Ljubav

Tenzija pa smirivanje, rasprave pa ublažavanje i sređivanje situacije, ljubomora pa opuštanje, žučna komunikacija pa dogovaranje….u suštini, mislim da vam je jasno – Lavovi kao da u ovom mjesecu neće moći da uhvate jedan pravac i da ga se zajedno sa voljenom osobom drže, nego će non stop imati oscilacije. Vas dvoje kao da nećete ili ne možete istinski da čujete jedno drugo, nego sve doživljavate previše lično i drastično. Neki od vas možda vole ovakve, prezačinjene, pikantne periode sa voljenom osobom….ali ako ste od onih koji bi ipak mirniju i stabilniju situaciju – moraćete dobrano da poradite na komunikaciji i toleranciji…..Oni koji su slobodni – dešavanja sa suprotnim polom svakako ima tokom oktobra, ali sve to nekako krene, pa stane….kao da ne postoji pravi kontinuitet…A možda ne postoji prava osoba, pa iz tog razloga sve ide tako zbrda zdola….U drugom dijelu mjeseca može se pojaviti interesantna osoba sa kojom će vam to flertovanje i udvaranje jako prijati….Veza ipak u novembru….

Posao

I poslovno je ovo pomalo naporan mjesec. Da se razumijemo, to ne znači da je on loš već da će vam dešavanja na dnevnoj bazi oduzimati dosta energije. Moraćete sebe da dajete stopostotno – rezultata će biti, ali ne onakvih kakvima se vi nadate ili kakve očekujete. U prvoj polovini mjeseca ćete se suočiti sa mnogobrojnim preprekama i čestim promjenama ili blokadama u dogovorima. Iako ćete vi sve ovo uspješno „ispeglati“, ovo će vas umarati. Po pitanju finansija – pa, onako – vrlo promjenljivo.

Zdravlje

Oktobar vam nikada ne prija nešto naročito, pa će to biti slučaj i sada. S jedne strane – potrebno vam je više relaksacije i odmora. Sa druge – neophodno je da praktikujete neku fizičku aktivnost.

Djevica

Ljubav

Odnos sa partnerom nije ni malo loš tokom oktobra, ali ga neke sitnice mogu kvariti. Te sitnice će se uglavnom vezivati za vašu povremenu nesigurnost, nalete ljubomore, na pokušaje da proniknete da li voljena osoba nešto krije od vas. Ono što je interesantno jeste da vi partneru nećete ni otvoreno govoriti niti otvoreno pokazivati ono što se dešava u vama – uglavnom će to biti samo naznake koje će druga strana ponekad umjeti da protumači, a ponekad će jednostavno preći preko njih…U suštini, vi se nećete boriti sa voljenom osobom, već sami sa sobom i tokom većeg dijela mjeseca kao da ćete nositi neki grč u sebi i teško se opuštati. Oni koji su slobodni – oktobar vam daje mogućnosti za nova poznanstva od kojih bi jedno itekako moglo da se pretvori u ozbiljniju priču. Ovdje postoji neka specifična situacija – ili razlika u godinama, ili nešto drugo što je pomalo ometajući ili usporavajući faktor, ali ovo su stvari koje se daju prevazići. Posljednjih nedjelju dana u mjesecu mogu donijeti pravi ljubavni početak.

Posao

Mnogi vaši planovi se pokreću, dolazi do bržeg razvoja događaja i vi ćete se odjednom naći u situaciji da morate da jurite na više strana. E sad, koliko god da se jedan dio poslovnog segmenta ubrzao, sa druge strane – baš u krucijalnim momentima može doći do neke forme zastoja. Ograničavajuć faktor mogu biti finansije, pa je moguće da ćete konkretizaciju morati da ostavite za novembar, a sada da se bavite samo papirologijom i pripremom. Ne brinite, tek ulazite u pravi, odličan period za posao.

Zdravlje

Osjetljivo je grlo i disajni putevi. Tokom prvih desetak dana u oktobru više obratite pažnju na saobraćaj. U tom periodu moguće su i virusne prehlade.

Vaga

Ljubav

Vi i partner ste tokom oktobra zaista potrebni jedno drugom. Kroz savjet, kroz podršku, kroz pružanje ljubavi i strasti, a neki put i samo kroz to što ćete „biti“ jedno pored drugog – sve to će činiti da se oboje osjetite kompletno, ispunjeno, svrsishodno. Ukoliko se ne potrudite da funkcionišete na ovaj način – oboje ćete biti u nekoj formi pada, zatvorenosti, usamljenosti….Oboje ćete se povući u sebe sa milion i jednim pitanjem i isto tako – milion i jednom sumnjom i nesigurnosti u glavi. Ovo je mjesec kada morate istinski naučiti šta znači MI i ponašati se u skladu sa tim. Jer, zajedno jeste jači….Oni koji su slobodni – udvarače ćete sigurno privući i na tu temu nema šta posebno da se kaže. No, jedno je flertovati i zabaviti se a nešto potpuno drugo pronaći osobu sa kojom se može trajati. Imaćete par „stranputica“ i to uglavnom u prvom dijelu mjeseca – možda skrenuti u neku avanturicu, možda se zanijeti komunikacijom preko društvenih mreža…ukoliko budete strpljivi i sačekate, drugi dio oktobra će vas nagraditi ljubavlju..

Posao

Poenta tokom oktobra nije jurcati na sve strane i trošiti snagu, već umjeti da sačekate pravi trenutak za djelovanje. Ovo je mentalno naporan period za vas jer vas nešto iznutra tjera na akciju, tjera da se bacite u prve borbene redove i pojurite iz sve snage….dok drugi dio vas uporno opominje i šapuće i traži da obratite pažnju na suštinu, ne samo na formu. Ukoliko budete srljali, izvjesno je da ćete se suočiti sa preprekama koje su u ovom trenutku prevelike. Ukoliko budete išli glavom – dobićete pozitivne rezultate

Zdravlje

Period u kojem je potrebno više se posvetiti sebi, graditi i očuvati imunitet i pronaći dovoljno prostora za odmor koji vam je sada neophodan.

Škorpija

Ljubav

Skoro cijela prva polovina oktobra obojena je nekim tipom nervoze u partnerskim odnosima. Vi možete svaljivati krivicu na voljenu osobu i govoriti da su u stvari njeni postupci razlog za vaše burne reakcije, ali bojim se da to nije baš tako kao što vi volite da predstavite. U suštini, problem zaista leži u vama i u nekoj nemogućnosti vašoj da prevaziđete ono što vas muči – da li je to vaša ljubomora, da li pokušaji da kontrolišete voljenu osobu, da li su to talasi nesigurnosti i strahovi ili prosto ono da ste sami sebe uspjeli da ubijedite kako vi činite mnogo, a druga strana ništa….U stvari, nije ni važno šta je pravi razlog, poenta je u tome da se morate dogovoriti sami sa sobom, ali i imati više vjere u osobu sa kojom ste. Borba sa sobom je uvijek najteža, ali vi to sada možete da izvedete. Šanse da se „pronađete“ na pravi način i sami sa sobom, ali i sa partnerom postoje, naročito tokom drugog dijela mjeseca. Oni koji su slobodni – iako ćete vi djelovati dosta povučeno i van društvenih dešavanja i tokova – postoji osoba koja vas intrigira i sa kojom će stvari odjednom početi da se zahuktavaju….da li je to „ono pravo“ – pa, vidjećemo….

Posao

Neke velike promjene i veliki planovi počinju da se rađaju, prvenstveno u vašim glavama. No, to je tek početak. Vrlo ćete oprezno početi da „ispipavate“ tržište, da se raspitujete kod osoba za koje znate da vam mogu dati pravi savjet, prosto rečeno – bacaćete mamce i „loviti“ ono što vam je važno i što će vam u narednom periodu, tj novembru i na dalje – biti od ogromne koristi. Svoje svakodnevne poslove ćete obavljati standardno i niko neće primijetiti da se u vama vrši priprema za velike nove poslovne poteze.

Zdravlje

Fizički – imate višak energije i potrebno je da je izbacite kroz fizičku aktivnost. Mentalno ste u oktobru u nekoj formi pada – zato vam je potrebno više sna.

Strijelac

Ljubav

Prenaglašena polja tajni i prijatelja mogu Strelčeve u emotivnim vezama podstaći da na neki način „bježe“ od voljene osobe i više se okreću društvu, provodu…ili možda tajnoj komunikaciji sa osobom koja im može poprilično ući pod kožu….U suštini, čak i da niste od ovih „pobegulja“ – tokom oktobra će postojati neki raskorak između vas i voljene osobe. Trebaće vam više volje i više truda da biste se „držali“ zajedno, da biste zajedno donosili odluke, dogovarali se, voljeli….Mnogo toga će okupirati i vas, ali i partnera, stvari koje će vam donositi težinu i možda ostavljati premalo prostora da budete više zajedno. No, vodite se onim – nije bitan kvantitet, nego kvalitet….Oni koji su slobodni – vas tokom ovog mjeseca očekuju emotivna iznenađenja – možda je vaš pogled usmjeren na jednu osobu, a pojaviće se ničim izazvano druga koja vam bukvalno preko noći može zavrtjeti pamet. Čak i ako ovo krene kao kombinacija, avantura – ne odbacujte mogućnost da se vrlo brzo može pretvoriti u ozbiljnu ljubavnu priču!

Posao

Za sve ono što želite da sprovedete, što možda planirate ili polako pripremate teren za promjene – dobićete pomoć. Tražili je ili ne tražili – ima onih koji će vrlo rado da zasuču rukave i da vam se priključe, želeći da vas podrže i poguraju u vašim namjerama. Neke ideje se uobličuju, dogovori se polako privode kraju i Strelčevi su spremni da već od novembra uđu u jednu bolju poslovnu fazu, naročito bolju po pitanju finansija. Ne žurite nigdje, pustite da se sve odvija spontano, nekim svojim tempom i tokom….

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, rasejanost, slaba koncentracija – vodite računa da se ne povrijedite. Moguće su prehlade, naročito u prvoj polovini oktobra.

Jarac

Ljubav

Neke situacije se otvaraju pred vama, najprije poslovne – i vi krećete da grabite ka njima, ostavljajući partnera negdje u drugom planu. Ovo ne znači da ćete se vi emotivno distancirati od voljene osobe, već da ćete sebe i ono što vi želite staviti na prvo mjesto, što može dovesti do premalo zajedničkih momenata ili do toga da kada ste zajedno – vi ste okupirani svojim mislima i planovima, a voljena osoba se osjeća izostavljeno. Šta više, partner će vam prigovoriti da ste oko sebe postavili zid, mada vi to uopšte ne doživljavate na takav način. U suštini, kvalitet vašeg odnosa sada zavisi od toga koliko ćete vi imati vremena, volje i prostora da osobu koju volite pustite blizu sebe…..Oni koji su slobodni imaju više prilika da tokom ovog mjeseca otpočnu ljubavnu romansu, čak i ako je uopšte nisu planirali niti razmišljali o ljubavi. No, bojim se da život ne čeka momente kada smo mi spremni, već one u kojima je pravi trenutak da se stvari dese. Jedan od tih pravih trenutaka sada se priprema i za vas….uživajte!

Posao

Malo vi sami, a malo okolnosti – polako pripremaju teren za nove poslovne aktivnosti i nove poslovne prilike koje će uskoro krenuti kod vas. U ovom mjesecu savlađujete prepreke jednu po jednu, uz nesebičnu podršku onih koji u vas vjeruju. Neki odnosi mogu na trenutak doći u cajtnot, neke se stvari mogu zablokirati, zakočiti – ali ovo nisu trajne situacije i vi ćete uspjeti da ih riješite. Vaše strpljenje se hoće isplatiti, a pozitivne pomake tokom oktobra već možete vidjeti na polju finansija.

Zdravlje

Problemi sa kičmom, a naročito je osjetljiv lumbalni dio. Takođe, tokom oktobra, naročito u drugom dijelu mjeseca – bićete osjetljiviji i skloni prehladama.

Vodolija

Ljubav

Umijete ponekad biti teški i sami sebi, a kamoli onima koji su oko vas, u ovom slučaju – partneru. Vaše voljeno biće očekuje tokom oktobra više vaše podrške, da može da se na vas osloni i da računa – vi ćete u nekim momentima moći da mu izađete u susret, ali u drugim – sebe stavljate na prvo mjesto. Da se razumijemo, ovo je potpuno normalno, samo gledajte da baš u momentima kada je voljenoj osobi jako važno da budete uz nju – to i ispunite. I vi lično ćete imati periode kada će vam biti potrebno da provodite vrijeme sa partnerom, ali i one druge – kada ste dovoljni sami sebi i kada vam je neophodno da se „resetujete“. Samo gledajte da se uskladite i da maksimalno iskoristite zajedničke momente. Oni koji su slobodni – osoba koja vam je zapala za oko već tokom septembra, ali sa kojom niste uspjeli da ostvarite iole jači kontakt – može vas iznenaditi svojom inicijativom i pozivom tokom prve polovine ovog mjeseca. Ulazite u nešto što može biti vrlo burno, interesantno i strasno….

Posao

Posao i karijera dolaze u fokus tokom oktobra. Iako će se ovdje desiti nešto što na prvi pogled može izgledati kao velika promjena i to ona koja vam se ne dopada ni malo, vrlo brzo ćete shvatiti da se u novim okolnostima snalazite mnogo bolje nego što ste očekivali. Takođe, vi ste u periodu kada razrađujete planove ili situacije koje će na pravi način startovati tek tokom narednog mjeseca. Po pitanju finansija očekuje vas mjesec dobrih priliva, ali i mjesec u kojem više morate povesti računa o troškovima.

Zdravlje

Sve do kraja prve polovine mjeseca više obratite pažnju u saobraćaju. Mogući su i problemi sa oscilacijama pritiska i slabijom cirkulacijom. Više se krećite.

Ribe

Ljubav

I vi i voljena osoba ste vrlo svjesni da su u vašem odnosu neophodne promjene jer ste u prethodnom periodu vrlo često dolazili u situacije da ne razumijete jedno drugo ili da impulsivno reagujete jer doživljavate stvari suviše lično. To vas je oboje negdje i umorilo, ali i otrijeznilo i od ovog perioda počinjete da radite na vašem odnosu, trudeći se da pozitivne promjene dotaknu svaki segment vaše veze. Bavićete se komunikacijom, bavićete se usklađivanjem, trudićete se da više vremena provodite zajedno, ali i da oživite vaš ljubavno – seksualni život. Sve je ovo lijepo i dolazi baš u pravom momentu – a sa malo truda, i zaživjeće! Oni koji su slobodni – tokom ovog mjeseca jake strasti počinju da prodrmavaju vaš mir i ustaljen način funkcionisanja. Neko vam se uvukao u misli – možda je to u početku bila samo zanimljiva komunikacija koja vam je „popunjavala“ vrijeme, ali vrlo brzo ovo se može razviti u potpuno neočekivanom pravcu. Daleko ste još od prave veze, ali ste na korak do avanture!

Posao

Potreba da se naprave neki veliki rezovi i promjene postaje u vama sve jača tokom oktobra. Ne mora da znači da će do tih, konkretnih promjena doći sada – ali možemo da kažemo da im utirete put i da će već novembar donijeti to nešto što vam je po pitanju posla potrebno – da li priznanje, da li poboljšanje vašeg statusa i pozicije, da li „podizanje“ po pitanju finansija. Ovaj period iskoristite da obnovite i pojačate kontakte koji su vam važni, kao i da poboljšate odnose sa osobama od autoriteta.

Zdravlje

Prva i treća dekada oktobra vam donose osjetljivije zdravlje. U prvoj – manji problemi sa kičmom ili bubrezima. U trećoj – problemi sa urinarnim traktom, moguće infekcije

 

Izvor: B92 / Autor horoskopa: Astro centar “Moj astrolog”  www.mojastrolog.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *