kore od voća
Pomažemo

Na bacajte kore od voća, neke su vrlo korisne

 

Većina ljudi baca kore od voća: narandže, grejpa, limuna, banana, ne znajući da ih mogu iskoristiti na različite načine.

Zahvaljujući visokoj koncentraciji limunske kiseline i osvježavajućem mirisu, kore od limuna su savršene za čišćenje vaše kuhinje i kupatila. Česme, sudoper, vrata od tuš-kabine…sve to možete očistiti korom od limuna. Takođe, na dno kante za smeće možete staviti nekoliko kora da se riješite neugodnog mirisa.

Kore avokada imaju hidratantna svojstva. Takođe, kore avokada možete koristiti za piling. Jednostavno utrljate koru na kožu, ostavite pet minuta, a zatim isperite.

Narandžine kore se mogu koristiti za pravljenje aromatiziranog sirupa. Takođe, od njih možete praviti i razne poslastice naprimjer marmelade. Neki kuvari koriste cijele narandže za pravljenje marmelade, uključujući i koru.

Kore od banane takođe su vrlo korisne. Utrljajte koru od banane na cipele bez sjaja, a zatim ih obrišite krpom.

Kora grejpa može se koristiti za izradu pića i čaja. Da biste napravili čaj od kore grejpa, jednostavno dodajte koru grejpa u kipuću vodu i ostavite da kuva 15 minuta, a zatim zasladite po ukusu.

Izvor: klix.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *