neočekivano
Pomažemo,  Zdravlje

Nećete ni primijetiti kad ste smršali: Neočekivane aktivnosti koje tope kalorije

 

Nakon uživanja u različitim specijalitetima, mnogima je na pameti samo izležavanje, ali treba se i kretati da prejedanje ne bi ostavilo traga na vašoj liniji. Srećom, nije vam uvijek potrebna teretana. Čak i neke aktivnosti na koje uopšte ne gledate kao na fizički zahtjevne zadatke, mogu da istope kalorije.

Vrtlarenje

Iako je zima, u vrtu uvijek ima posla. Tri sata vrtlarenja vrijede kao sat vremena provedenih u teretani. Osim što ćete vrtlareći boraviti na svježem vazduhu, u sat vremena možete da istopite između 150 i 400 kalorija, u zavisnosti od težine zadatka.

Šetanje psa

Čovjekov najbolji prijatelj mora da izađe kako bi obavio malu i veliku nuždu, a odlična vijest je da tokom jednosatne šetnje po kvartu možete da istopite oko 200 kalorija.

Kućni poslovi

Kad gosti odu, u kući će biti nekih zadataka kojima u sat vremena možete da otopite do 300 kalorija. Usisajte, obrišite prašinu, operite kupatilo i podove, a linija će vam biti zahvalna.

Pranje automobila

Ako odlučite da operete svog limenog ljubimca, računajte da u dva sata, koliko je potrebno za temeljno čišćenje automobila spolja i iznutra, možete da otopite do 500 kalorija.

Gledanje televizije

Imamo dobru vijest za one koji zaista ne žele da rade ništa osim da se izležavaju pred televizorom. Gledanje omiljenog filma ili serije u sat vremena će vam otopiti 60 do 70 kalorija. Samo pripazite da pritom ne grickate hranu, piše Index.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *