radionica
INFO

 Održana prva kinološka radionica za djecu „Dijete i pas“

 

Mališani iz predškolske ustanove “Andrej” danas su se upoznali sa “najboljim čovjekovim prijateljima”.

Dobili su osnovne informacije o navikama i potrebama ljubimaca, ali i o obavezama koje svaki ponosni vlasnik kućnog ljubimca treba da ispunjava. Održana je simulacija kinološke izložbe.

 

 

Posebna pažnja posvećena je sigurnosti – informacijama o tome kako se bezbijedno pristupa psu – približavanje bez izazivanja straha kod psa. Bitno je da djeca od malih nogu budu svjesna kako prednosti, tako i obaveza koje podrazumijeva posjedovanje kućnog ljubimca.

 

 

Mališanima je dodijeljen i pehar – poput pehara koji dobiju vlasnici pasa koji budu nagrađeni na izložbama.

Domaći zadatak za mališane je da nacrtaju psa koji im se najviše svidio, a izložba radova biće organizovana u sklopu obilježavanja „Svjetskog dana astme“ u maju 2019. godine.

 

 

Svoje znanje i iskustvo u radu sa psima djeci su podijelili Aleksandar Arežina i Damir Mirnić. UG “Pomozimo djeci” i Kinološko društvo “Dragan Stanković”, te u saradnji sa predškolskom ustanovom „Klub za djecu Andrej“ organizovali su prvu dječiju radionicu “Dijete i pas” u Banja Luci.

 

 

Ovo je prva u nizu radionica koje će biti držane širom Bosne i Hercegovine u cilju podizanja svijesti o dobrobiti posjedovanja kućnog ljubimca, uključujući razvijanje osjećaja odgovornosti i radosti koju nam kućni ljubimci pružaju.

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *