ljubav i korona
INFO,  Ljubav

Par se vjenčao na granici, jer je zbog korone nisu mogli preći

 

Norveška mlada i švedski mladoženja svoje zavjete su prije nekoliko dana izmijenili na ceremoniji održanoj na granici između dvije zemalja, odvojeni tek bijelom vrpcom. Svako se fizički nalazio u svojoj državi, pridržavajući se mjera o suzbijanju širenja virusa korona.

Par je za BBC kazao da više nisu mogli čekati odluku o ukidanju ograničenja, a zanimljivo je i to da je mlada ideju o takvom vjenčanju iznijela u šali.

“Nismo željeli mijenjati ranije zakazani datum… Željeli smo se vjenčati”, rekli su.

S obzirom na to da je Švedska imala puno opušteniji pristup u borbi protiv virusa korona u odnosu na ostale evropske države, susjedne zemlje poput Norveške nisu je stavile na popis zemalja u koje se smije putovati.

Stoga je par odlučio da zavjete razmijeni u šumi u jugoistočnoj norveškoj regiji Holebek, na granici sa Švedskom. Mladenci su stajali na suprotnim stranama, odvojeni tek satenskom bijelom vrpcom.

Mlada Camilla Oyjord je ispričala da je prijedlog o takvom vjenčanju iznijela u šali, ali da su prijatelji i članovi porodica zamisao prihvatili s oduševljenjem.

Mladoženja Alexander Clern novinarima je kazao kako ni on ni njegova izabranica nisu očekivali da će bilo ko od bliskih prijatelja prisustvovati svečanosti, s obzirom na to da put do odabranog mjesta vodi dugačkom šumskom stazom. Na kraju su oboje bili oduševljeni brojem gostiju na svojoj “šumskoj” ceremoniji sklapanja braka.

Među nezvanim gostima bila su i dvojica policajaca. Oni su vodili računa o tome da niko ne pređe granicu.

“Policajci su nas ljubazno upitali mogu li i oni prisustvovati obredu. Naravno da smo na to pristali”, kazali su mladenci.

Izvor: index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *