ljubav
Ljubav,  PORODICA I POSAO

Pet savjeta za skladniji život sa partnerom

Tek nakon što odlučite da živite zajedno sa svojim partnerom, možete stvarno da otkrijete da li ste zaista kombatibilni i da li vaša veza ima budućnost.

Zajednički život neke parove još više zbližava, dok drugima pokazuje da nije sve baš tako ružičasto u njihovoj vezi, kao što im se činilo prije toga.

Postoje, međutim, načini da popravite svoj odnos sa partnerom ako živite pod istim krovom, čak iako ste svoj zajednički život započeli sa nesuglasicama. Iz tog razloga vam preporučujemo da poslušate sljedećih 5 savjeta koji vam mogu pomoći da imate skladniji zajednički život sa partnerom.

Dogovorite se oko rasporeda vaših dnevnih aktivnosti

Život u zajedničkom domu će vam biti jednostavniji, ako se sa partnerom dogovorite kada ko ujutru i uveče ide u kupatilo, kada ko stiže da jede i kojim danima i u koje vrijeme to radite zajedno, kada svako od vas liježe u krevet i ustaje, kada jedan partner voli da bude mir u kući, a kada drugi stiže da obavlja kućne poslove itd.

Napravite podjelu poslova u kući

Najskladnije su one veze u kojima partneri pođednako rade kućne poslove. To ne znači da morate da radite svaki od ovih poslova u istom obimu kao i vaš partner, već da zadatke raspodelite tako da kada se sve sabere, jednako doprinosite čišćenju i održavanju domu. Vi, na primjer, možete da operete sudove kada vaš partner kuva, ili možete da usisate kuću, ako on briše prašinu.

Razgovarajte o novcu i troškovima zajedničkog života

Dogovorite se da li ćete da dijelite troškove plaćanja računa ili će jedan od vas da snosi veći teret ovih finansijskih obaveza. Takođe je preporučljivo da zajednički planirate nove investicije u vaš životni prostor i da ništa po tom pitanju ne preduzimate na svoju ruku.

Ne insistirajte da sve radite zajedno

Kohabitacija ne znači da sve morate da radite zajedno sa partnerom. Ljudima treba prostor za sebe i vrijeme koje će posvetiti isključivo svojim interesovanjima. Važno je i da omogućite svom partneru da se povremeno i malo odmori od vas, a sigurni smo da će i vama prijati trenuci u kojima ne pričate i opuštate se svako za sebe.

Rješavajte sve konflikte što je brže moguće

Stručnjaci za veze preporučuju ljudima da nikada ne odu na spavanje prije nego što razriješe svoj konflikt sa partnerom. To je svakako dobar savjet, ali ne treba previše da se nervirate ako vam to ponekad ne pođe za rukom. Izglađivanje odnosa ujutru, za vrijeme doručka, takođe je poželjno. Ako pak ne riješite svoje razmirice sa partnerom u dogledno vrijeme, rizikujete da uđete u mnogo dublji konflikt s njim, koji može dovesti i do raskida.

Izvor: magazin.novosti.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *