neočekivano
INFO

Pronađite svoje omiljeno cvijeće na spisku i saznajte kakva ste osoba

Većina žena imaju svoj omiljeni cvijet, ali ono što je interesantno jeste da na osnovu tog odabira možemo utvrditi kakve karakterne osobine ima osoba koja preferira određenu vrstu cvijeća, piše portal Daliznaš.com.

Cvijeće, kao i ljudi, ima određene „karakterne“ osobine i smatra se da određene vrste, privlače određeni tip ljudi.

Takođe, smatra se da žene svjetlije puti i plave kose češće biraju cvijeće svjetlijih boja i nježnijih nijansi i tekstura, dok brinetama više paše cvijeće intenzivnijih i vatrenijih boja i intenzivnog mirisa.

Evo nekoliko primjera o tome koji tipovi ličnosti vole određenu vrstu cvijeća.

Bambus – je izbor stabilnih i odanih osoba. To su osobe koje cijene tradicionalne vrijednosti – brak i porodicu.

Bijele rade – vole vesele, društvene i opuštene osobe, vječiti optimisti. Vole zabavu, a posebno društvene igre. To su tipične “dnevne” osobe, osobe koje imaju maksimalno ispunjen dan, ali noć ostavljaju za dobar san.

Božur – vole oni koji se lako prilagođavaju okolini, prijatni su u društvu, a ističu se svojom elegancijom i sofisticiranošću. Njima je bogatstvo i uspjeh simbol uspjeha u životu.

Cveklama – je karakterističan izbor za nježne, pomalo stidljive, ali jednostavne i iskrene osobe. Oni su pouzdani prijatelji i oslonac u životu.

Đurđevak – biraju strpljive i praktične osobe koje vjeruju u život sa svim ljepotama i nedaćama.

Iris (perunika) – je izbor mudrih, dostojanstvenih, hrabrih i strasnih osoba koje se često prepuštaju mašti. To su vječiti optimisti sa jakom duhovnom stranom ličnosti koji vole i nove izazove.

Jasmin – biraju vjerne i posvećene osobe koje su stabilan oslonac svojim bližnjima. A njihov oslonac u životu je porodica.

Jorgovan – obožavaju romantične osobe, posebno zainteresovane za rijetke i stare predmete.

Karanfil – je izbor jednostavnih, običnih i društvenih osoba, koji umiju da uživaju u svakodnevnim običnim i malim stvarima. Smatra se da je crveni karanfil znak čežnje, ljubičasti hirovitosti, roze dugovječnosti, bijeli nevinosti, a žuti je znak razočaranja.

Lale – vole društvene i vesele osobe koje imaju puno prijatelja, mada djeluju pomalo oholo i uobraženo. Vole da eksperimentišu naročito u izboru odjeće i hrane. Čak i u izboru važnih, životnih odluka odlučuju da rizikuju. Oni vole da upoznaju nove krajeve i ljude, ali su privrženi porodici i tradicionalnim vrijednostima.

Ljiljan – je izbor nezavisnih osoba koje vole lijepe stvari, a naročito odjeću i obuću. Inače su to prijatne, omiljene u društvu, poštovane, odgovorne, veoma senzibilne osobe.

Ljubičice – obožavaju iskrene, skromne, jednostavne, odane i romantične osobe koje u životu vide samo lijepe stvari. To može nekada da nervira okolinu, ali se oni teško mijenjaju u tom pogledu. To su suzdržane osobe koje nerado otkrivaju svoja prava osjećanja.

Magnolija – je izbor izuzetnih osoba, osoba koje posebno cijene duhovnost. Nemaju mnogo razumijevanja za osobe koje preferiraju druge oblasti života. Cijenjeni su i poštovani u svojim sredinama.

Mak – je izbor entuzijasta i društvenih osoba. To su kreativne osobe koje čine centar i okosnicu svoje okoline u svakom pogledu. Oni prosto opčinjavaju sagovornike svojom energijom, duhom i inteligencijom.

Mimoza – je karakterističan izbor samopouzdanih, ljubaznih i stabilnih ličnosti. Često su to lideri za koje se vezuje moć i raskoš.

Narcis – najčešće vole nježne i osjetljive osobe,pune ljubavi i razumijevanja za svoje bližnje. Oni rijetko otkrivaju svoja osjećanja i misli. Radoholici su, organizovani i odgovorni. Vode računa o finansijama, mada je izražena i njihova umjetnička priroda.

Hortenziju – vole osobe koje su pomalo svadljive, ali prgave naravi i umiju da budu prilično neprijatne u društvu i na profesionalnom planu.

Orhideju – biraju osobe pomalo sebične, sa uskim krugom prijatelja. One su često misteriozne, lukave, vole urednost, eleganciju, luksuz i egzotične destinacije. Očuvanje ugleda im je veoma važno.

Ruža – je izbor osoba avanturističkog duha, osoba koje vole da putuju i upoznaju nove prostore i kulture. Oni su često uspješni u modnoj industriji. Cijene tradicionalne vrijednosti u društvu. Teže perfekcionizmu i očekuju ga od drugih, što može opteretiti njihovu komunikaciju sa bližnjima.

Suncokret – biraju ohole, ponosne i pomalo egocentrične osobe. U osnovi su to ipak tople i pristupačne osobe. Umiju da se do krajnosti bore za svoje ciljeve. Oni uvijek imaju dobar osjećaj za kvalitet i vrijednosti.

Visibabu – vole vječiti optimisti, koji cijene i čuvaju prijateljstvo. I sami su odani prijatelji.

Zumbul – je izbor upornih osoba koje znaju svoj cilj i koji znaju da uživaju u druženju sa prijateljima. I sami su vjerni i odani prijatelji.

Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *