šminka Sanela Arbutina
MODA I LJEPOTA,  Pomažemo

Sanela Arbutina otkriva kako da se za doček Nove godine našminkate kao da ste profesionalac

 

Nova godina nam je pred vratima. Nikad nismo ni zamišljali da ćemo se sa manje euforije i priprema dočekivati, slaviti….

Tačno je da nećemo biti u prilici srediti se kao za crveni tepih i otići na željeno mjesto ili destinaciju ali, svakako, to ne znači da ne treba da si priuštimo sjajan make up za to veče, ma gdje i kako slavili.

Baš zato, u narednom tekstu, posebno ću se posvetiti detaljima na koje treba da obratite pažnju kako bi sebe za novogišnji doček našminkale kao profesionalac, korak po korak… Navikli ste da sam uvijek uz Vas, tako je i sada, a pogotovo u budućem periodu ❤️

Pa da krenemo :

LICE ?

Najprije je jako važno da Vaše lice je hidrirano, da Vam je koža lica svježa. Za taj korak pripremite se tako što ćete koji dan prije uraditi piling lica i pojačati Vašu njegu. Kožu prije šminkanja je potrebno očistiti od eventualnih nečistoća, nanijeti hidratantni serum ili fluid (more ih je koji služe i kao odličan prajmer a pri tome daje anti-age učinak Vašoj koži) ?

?Ukoliko je Vaša koža izrazito masna onda se obavezno opredijelite i za prajmer, važno je detaljno ga nanijeti na cijelo lice i paziti da ne pretjerate sa količinom. ( I ovaj korak je neophodan za mastan tip kože)

?Za ovakav make up je jako važan puder. Definitivno to treba da je puder ja većom pokrivnom moći, ali opet puder koji nesmije da bude težak i puder koji se na fotkama ponaša “prirodno”, bez neželjene refleksije, njega nanesite na lice četkicom kružnim pokretima! Tako ćete postići ujednačen ten ?

?Poigrajte se sa korektorom svijetlije nijanse na predjelu ispod očiju i po sredini nosa, te iznad gornje usne, dok tamniji korekor nanosite tik ispod prirodne linije Vaših obraza, takođe sve dobro izjednačite polukružnim pokretima sa četkicom. Iznad dijela gdje ste nanijeli tamniji korektor dodajte, blago tapkajući, krem rumenilo u željenoj nijansi.

? Prva faza fixiranja Vašeg make up-a je setovanje lica puderom u kamenu, da naglastite konture Vašeg lica poslužite se konturama u kamenu ili prahu, takođe i rumenilom. Nježnom četkicom nenesite praškaste proizvode tačno tamo gdje ste nanosili kremne proizvode. Za sjaj na licu je zaslužan hajlajter koji nanosite tik iznad dijela gdje ste rumenilo nanijeli i nježno izblendate ?

OBRVE?

Oblikujte obrve da način da što prirodnije izgledaju, možete se poslužiti olovkama, sjenkama ili markerima za obrve gdje možete iscrtavati tanke dlačice u smijeru rasta Vaših prirodnih na obrvama. Ako ste srećnica i imate svoje prirodne obrve, dovoljno je da ih lijepo oblikujte, četkicom usmjerite i gelom za obrve u boji, eventualno popunite i fixirate.

OČI ?

Nanesite bazu za sijenku – obavezno! Najbolje je da istu utapkate prstima. Ona je ta koja garantuje trajnost sjenki.

?Najdraži make up, efektan i odličan je upravo Smokey eyes koji možete kombinovati na skoro svaki oblik oka, možete se poigrati sa bojama, pigmentima, šljokicama…. Vodite računa da osnovna boja za Smokey eyes bude u mat verziji i ona se nanosi četkicom na centralni i vanjski dio gornjeg kapka, pregib kapka blendate neutralnom sijenkom koja će ublažiti jačinu “tamne” sjenke, pazite da se podtonovi slažu, a boje mogu biti po izboru, ona koja Vama najviše pristaje. Nije pravilo da Smokey eyes mora da bude crne boje ?

?Unutrašnja linija donjeg kapka treba da je oivičena crnim gel lajnerom, kao i linija uz rub trepavica na gornjem kapku, kako bi oku dali punoću. Važno je i da na donjem kapku izblendate “liniju lajner-a” bojom koju ste koristili za Smokey eyes tehniku. Unutrašnji ugao oka i ispod obrva obavezno naglastite hajlajter-om ili čak omiljenim pigmentom sa šljokicama (on neka je u sličnoj nijansi kao korišćeni hajlajter). Ne zaboravite trepavice sa što više volumena kako biste svom pogledu dali magiju ?

USNE ?

Za usne, uz ovu tehniku, biram prirodne nude nijanse, mat ruž je uvijek odličan izbor ali nećete podriješiti i sa malo sjaja sa pigmentom, definitivno vizuelno povećava volumen Vaših usana ? Blistajte, jer samo tako i zaslužujete ❤️

Autor: Sanela Arbutina

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *