ljubav
Ljubav,  PORODICA I POSAO

Sedam obećanja koja kriju tajnu srećnih parova

 

Svaki par je poseban, ali postoje dogovori koji su univerzalni za većinu zdravih odnosa, a ključne dogovore u odnosu najbolje je postići prije braka i tako vezi osigurati dugo trajanje i kvalitet!

Sasvim je sigurno da će nam se ponekad učiniti da nikakve dogovore ne možemo poštovati, međutim, ključna karakteristika dobrog odnosa je trud. Od nečega što dugo traje u pravilu ne bi trebalo lako odustajati.

A parovi koji određene dogovore postignu i prije sklapanja braka vjerovatnije će imati odnos koji će trajati.

U nastavku pročitajte sedam ključnih obećanja srećnih parova koji im pomažu u održavanju zdravih odnosa na druge staze.

1. “Podržavaću te u ostvarivanju ciljeva”

Kada zacrtamo neki cilj, podrška nam je jako bitna, a još bitnija i posebnija je kada dolazi od osobe do koje nam je najviše stalo.

2. “Poželjeću dobrodošlicu prijateljima i članovima tvoje porodice”

Naravno da svi ne mogu biti dobri sa svima, međutim, ako vaš partner/ica ima osobe u svom životu koje voli, najmanje što možete učiniti je poštovati ih.

3. “Prihvatam tvoje mane”

Kada nekoga volimo, volimo baš svaki njegov dio, bez obzira koliko nas nervirao. Kada vas partner/ica nervira zbog nečega, dobro je sjetiti se svega onoga zbog čega ih volite.

4. “Imaću razumijevanja za događaje iz prošlosti”

Neke stvari u prošlosti možda nisu nešto čime se možemo pohvaliti, međutim ako o njima otvoreno razgovaramo s partnerom, one nisu nešto što bi trebalo biti predmet svađa u budućnosti.

5. “Fokusiraću se na pozitivne stvari”

Ponekad je u vezi najlakše fokusirati se na sve ono negativno, posebno ako prolazite kroz neki težak period. Međutim, posebno u takvim trenucima, potrudite se podsjetiti na sve lijepo zbog čega ste u vezi s tom osobom.

6. “Uvijek ću biti tu”

Vašeg/u partnera/icu trebate voljeti i poštovati uvijek, a ne samo kada ste jedno uz drugo. Čak i kada ste razdvojeni na duže vrijeme, svojim ponašanjem trebalo bi da pokažete da ih bez obzira na to jednako volite i poštujete.

7. “Uvijek ću te poštovati”

Jedno drugo najlakše ćete poštovati ako ste u vašem odnosu iskreni, a rješenje mnogih problema često leži u jednom kvalitetnom, iskrenom razgovoru. Uvijek komunicirajte sa svojim partnerom kako bi odnos bio kvalitetan, ne samo kada se dogode određene nesuglasice ili problemi.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *