Sedmični horoskop
Horoskop

Sedmični horoskop od 10. do 16. februara

 

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla, zdravlja, hrane i novca.

Ovan

Hrana

Prosto ne znate u ovoj sedmici šta biste prije. Da li biste slatkim da se sladite ili biste taaaako fino da začinite klopu da zabiberite i zaljutite da sijeva pred očima! Jedino znate šta ne biste – ne biste neke zeleniše, zelja, rotkve i tako to….

Ljubav

Kad se gori, mora ponekad i da zaboli. A partner i vi tako lijepo gorite jedno s drugim ovih dana, da je to prosto milina gledati. Dok ne dođemo do onog dijela „mora ponekad i da zaboli“ – e tu već nastupaju burne rasprave, naravno kratkog daha. Čisto kao uvod i novi plamičak koji će ponovo zapaliti vatru strasti. U prevodu – mnogo ćete da se volite, a ponekad ćete uspjeti i da se „zakačite“. Slobodni Ovnovi – nove novcijate osobe vam ulaze u život. A vama okice samo iskre od pozitivnog uzbuđenja i slatkog iščekivanja. Vi imate inicijativu, ali je imaju i vaši potencijalni partneri – pa ko koga prvi saplete….

Posao

Velika očekivanja a prepreke i saplitanja na samom početku ove nedjelje. Ništa strašno, ali dovoljno da vam malo oduzme energiju i rasprši vas na sto strana, samo ne na ono što vam je najpotrebnije. Ne pokušajvajte da se izborite sa ovim tako što ćete gurati obaveze pod tepih ili raditi ofrlje samo da biste mogli da kažete da ste završili – sačekaće vas greške i propusti u narednom periodu, pa ćete morati sve iznova. Umjesto toga – budite maksimalno odgovorni i posvećeni iako vam do toga nije.

Novac

To što pare dolaze, ne znači da ih morate pod obavezno proslijediti dalje i potrošiti…

Zdravlje

Malo ćete biti „mutni“ i osjetljivi početkom nedjelje. Poslije ste ok.

Bik

Hrana

Čuvajte svoj stomačić i probavu – nešto su ovih dana osjetljivi, pa morate više voditi računa o tome šta, kada i koliko jedete. Ako budete funkcionisali „po osjećaju“ – vjerovatno ćete imati i osjećaj nadimanja, problema sa varenjem ili bolove u stomaku.

Ljubav

Vladarka Venera vam se nalazi iza leđa, u polju tajni – pa morate da nešto krijete od dragog vam bića. Makar to bila i sitnica i neke vaše slatke, bezazlene tajne – ali morate malkice da muljate. No, za sada se ova vaša „muljaža“ ne prikazuje kao bilo kakav kamen spoticanja u odnosu sa partnerom. Samo nemojte da te tajne budu veće, da taj kamen ne poraste, pa da se u narednom periodu možete preko njega saplesti….Sad vam je fino, i neka tako i ostane. Slobodni Bikovi – strast je interesantna stvar, ali kada smo zapaljeni ne razmišljamo baš najbolje….Zato ne žurite i ne zalijećite se u neke „ljubavne“ priče.

Posao

Pred vama je korektna poslovna nedjelja. Doduše, vi ćete biti povremeno pod tenzijom i blago nervozni, neki put sa razlogom a mnogo češće – i bez njega. Nerviraće vas neke riječi, neke neriješene situacije, nešto što vam stoji nad glavom. No, i ovo će doći na dnevni red i regulisati se do kraja radne sedmice. Vi u međuvremenu gledajte da ne budete impulsivac, a pogotovo da ne donosite iole bitne odluke u ovakvom stanju. Nije dobar momenat za nove poslovne projekte ili nove saradnje. Sačekajte malo.

Novac

Iako prva polovina nedjelje ne djeluje obećavajuće, kasnije će doći do stabilizacije.

Zdravlje

Češće glavobolje, mogući su i problemi sa sinusima i prehlade.

Blizanci

Hrana

Nedjelja koja je dušu dala da vam se ili aktivira stomačni virus ili da leepo pokvarite želudac nekom hranom. Zato sada kvalitet i ispravnost moraju biti na prvom mjestu. Izbjegavajte mesne prerađevine i brzu hranu.

Ljubav

I u vašim mislima ali i u vašoj emotivnoj priči ovih je dana šareno. Ima tu svega – i emocija i tajni i nervoze i nezadovoljstva i zanosa, čas ćarlija najljepši i najmirisniji povjetarac, čas se viju magle i oluje. Kad je već takva situacija onda se primirite i čekajte. Prije ili kasnije, slijeći će se prašina i vi ćete konačno moći jasno da vidite i gdje ste i znati šta želite dalje. Slobodni pripadnici ovog znaka – neko vam je tu, na dohvat ruke a istovremeno jako daleko. Ili niste sigurni u zainteresovanost ove osobe ili postoji neka situacija, okolnost koja vas koči. Za sada – uživajte u komunikaciji, a za kasnije ćemo vidjeti…

Posao

Kako god da se oko vas odvijaju situacije, bili zadovoljni trenutnim stanjem ili ne – vi kao da niste sigurni šta budućnost otvara ispred vas. Čas vam se čini da ste pronašli pravi put, napravili dobar izbor…a onda dođu momenti kada imate osjećaj da će sve ostati samo na priči i na obećanjima. U ovakvim situacijama,periodima – najbolje je fokusirati se na dnevne obaveze – tamo usmjeriti misli, a pustiti da se situacije same od sebe rješavaju. Ionako je sada vaš uticaj zanemarljiv.

Novac

Troškovi vezani za kuću ili članove porodice.

Zdravlje

Problemi sa krvnim sudovima kod starijih. Mlađi – prehlade, osjetljivost disajnih organa.

Rak

Hrana

Imunitet vam i dalje nije baš najsjajniji, pa je u ishrani potrebno više minerala, vitamina, više voća i povrća, naročito zelenog lisnatog. Uzimajte med, propolis, matični mleč, cijedite svjež voćni sok od pomorandži, limuna, grejpfruta.

Ljubav

Oboje ste u ovoj sedmici manje isključivi, manje zahtjevni. Partner funkcioniše u nekom svom ritmu, vi u svom. Ipak, mnogo češće se dešava da zajednički momenti budu obojeni lijepom, podsticajnom energijom nego ćutanjem i distancom. Pokušajte da se više angažujete jedno oko drugog, da se više otvorite i više komunicirate – prijaće vam, oboma. Slobodni pripadnici ovog znaka – neko neće odustati tako lako od vas, a moguće je da će se pojaviti još jedna osoba koja je zainteresovana. I sad ćete biti između dvije vatre – obje zanimljive, svaka na svoj način. A kome ćete dati prednost? Pa, to već zavisi od vas.

Posao

Nedjelja će započeti kroz gomilu vijesti, informacija. Odjednom zbrka – neće se znati šta je od ovoga tačno, a šta prenaduvano, neistinito. Takođe – od samog početka radne sedmice učekujte udarnički tempo. Biće potrebno da budete na tri mjesta odjednom, ako je moguće – još juče. Situacije će vas požurivati i tjerati da donosite odluke u brzini, ali bi bilo dobro da ovakav način funkcionisanja izbjegnete. Pokušajte da se bolje organizujete i promijenite nešto u svom načinu rada.

Novac

Stabilniji prilivi u drugoj polovini sedmice.

Zdravlje

Osjetljivost, slab imunitet.

Lav

Hrana

Izbjegavajte prazne kalorije, nekvalitetnu ishranu. U dužem ste vremenskom periodu u kojem morate na prvo mjesto staviti pozitivne, zdrave navike, uvesti sebe u red. Konzumirajte više ribe, žitarica, povrća, bijelog ćurećeg ili pilećeg mesa.

Ljubav

Većim dijelom mirna i stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama. Dešavaju se i neki zaista lijepi momenti, prijatna iznenađenja – mora se priznati da funkcionišete znatno bolje nego u dužem vremenskom periodu unazad. I neka tako i ostane. Neke nebitne razloge za nebitne, sitne svađice – preskočite. Zašto da kvarite ono što je dobro. Slobodni pripadnici ovog znaka su se pokrenuli. Ima mogućnosti za interesantna nova poznanstva, za živost i bolju energiju. Možda nećete konkretizovati niti jedan odnos, ali ćete svakako uživati u dešavanjima, u flertovanjima i izlascima.

Posao

Vi na neki drugačiji način posmatrate ono što se dešava oko vas. Postaje vam jasno šta morate uraditi i kako se postaviti u nekim situacijama, da biste izvukli kvalitetniji rezultat i postigli svoje ciljeve. Nosi vas talas neke nove, mnogo pozitivnije energije pa ćete lakše ispunjavati svoje svakodnevne obaveze. Malo će problema biti u komunikaciji sa saradnicima, najprije iz razloga što je vaš ritam rada i način razmišljanja drugima sada teško da prate.

Novac

Neki novac „visi u vazduhu“ i nikako da dođe do vas.

Zdravlje

Stabilna zdravstvena situacija.

Djevica

Hrana

Bilo bi dobro da pojačate unos svježeg voća i povrća, naročito pomorandži, limuna, grejpa, cvekle, šargarepe, spanaća, brokolija, karfiola. Da znatno umanjite unos mesnih prerađevina, a više konzumirate bijelo pileće ili ćureće meso. Da od mliječnih proizvoda najviše koristite mladi sir, jogurt, kiselo mlijeko.

Ljubav

Sedmica pred vama nije baš savršena za neka ozbiljna emotivna pitanja. Neće se pronaći rješenje, a čak i ako ga dobijete – nećete biti zadovoljni njime. Bolje je da se opustite i da ćutke uživate jedno pored drugog. Riječi su neki put suvišne i samo mogu pokvariti sve. Batalite i sitnice i krupnice – pokretanje priče oko njih samo će vas oboje smoriti. Slobodni pripadnici ovog znaka – privlačite pažnju i više osoba pokušava da vas uvuče u komunikaciju, zainteresuje za sebe. U ovom momentu niste baš potpuno sposobni da odredite ko želi pravu priču, a kome biste bili samo kratkotrajna zanimacija.

Posao

Mislićete jedno, izreći drugo, uraditi treće. Problem je i u vama i u onima koji su preko puta vas. U vama – zato što pokušavate da uradite više stvari istovremeno, a to sada nije moguće jer vam razbija koncentraciju i samo se uplićete. U drugima – zato što vas pogrešno razumiju. Za sve će vam biti potrebno više vremena nego inače, čak i za najstandardnije poslovne, svakodnevne obaveze. Zato dajte sebi dovoljno prostora i dovoljno vremena. Pa polako, niste na trkama.

Novac

Blago poboljšanje u sektoru finansija.

Zdravlje

Sitnija zdravstvena problematika.

Vaga

Hrana

Imate motiv da više obratite pažnju na ishranu. Dobra nedjelja da uvedete sebe u red jer će to sada ići lakše nego inače. U vašoj ishrani neka budu zastupljeni na prvom mjestu povrće, a onda riba i meso, žitarice, malo mliječnih proizvoda. Slatkiši striktno – ne.

Ljubav

Povremeno ste malo nestrpljivi i otresiti prema voljenoj osobi, ali to tako fino umotate slojevima svog šarma, da drago vam biće ne može da se naljuti na vas ili vam odgovori na sličan način. U suštini – vas dvoje ste u ovoj nedjelji dobro. Ok, biće par momenata kada ćete na kratko biti izbačeni iz kolosijeka, ali će se sve brzo vratiti u normalu. A ta normala je sada dobra i zanimljiva i vrlo strasna. Slobodne Vage – mala je vjerovatnoća da ćete u ovoj sedmici ostati bez udvarača. Kako ćete vi reagovati na njih, to je već drugo pitanje. No, moguće je da će vas neko onako lijepo zainteresovati….

Posao

Na previše strana ste započeli, mnogo preuzeli na sebe, mnogo se obavezali da ćete završiti u određenom roku. Nije ni čudo što će vam onda ova sedmica biti totalno rasplinuta, a zajedno sa njom i vi – na više strana. Nemojte samo da bude – mnogo htio, mnogo započeo, ništa ne završio. Imate snage i energije, to zaista stoji. Ali ako imate namjeru da kvalitetno obavite to što vam je posao – moraćete neuporedivo više da se fokusirate i budete mnogo odgovorniji.

Novac

Solidna nedjelja.

Zdravlje

Manji problemi sa glavoboljama, pritiskom, sinusima, krajnicima, zubima.

Škorpija

Hrana

Smijete da budete opušteni još u ovoj sedmici i da malo „šarate i varate“ kada je ishrana u pitanju, ali od naredne – ulazite u znatno ozbiljniji period u kojem ćete biti mnogo odgovorniji, najprije prema sebi. A sad ako promakne koje parče čokoladne torte…pa…zažmurićemo na jedno oko…

Ljubav

Čudna je nedjelja pred vama kada su partnerstva u pitanju. nema tu ničeg lošeg, da se razumijemo – ali kao da nešto fali, kao da nije baš sve u potpunosti kako treba. Vi ste čas odlično, čas nekako daleki, a i voljena osoba funkcioniše u istom fazonu. Zato ćete se malo voljeti, a malo mimoilaziti. Ništa strašno, dođu takvi dani i ne treba ih shvatati ozbiljno. Slobodni pripadnici ovog znaka – sa osobom koja vam je simpatična se dešava sve i ništa. Jasno vam je da su vam iste želje, iste misli i razmišljanja – ali nikako da dođe do spajanja, do konkretizacije, do onog što vam je sada zaista potrebno.

Posao

Ponuda koja dolazi do vas tokom ove nedjelje na prvi pogled jeste dobra, ali vam se ne dopada što vas drugi požuruju i pritiskaju da što prije donesete odluku. U tom grmu vjerovatno i leži zec – ono što je na prvi pogled dobro, sigurno da krije mnogo nejasnih ili neizrečenih stvari, a vi to sada ni ne možete uvidjeti. Ja vam ne bih savjetovala da se zalijećete, a vi uradite kako vi mislite da treba. U međuvremenu – gledajte da ne zabušavate kada su obaveze u pitanju, koliko god da ste rastegnuti i umorni.

Novac

Vrijeme je da počnete ozbiljnije da baratate svojim finansijama.

Zdravlje

Nedostaje vam najprije mentalni mir.

Strijelac

Hrana

Obogatite svoj jelovnik povrćem, mliječnim proizvodima, žitaricama, koštunjavim voćem. Ok, meso i mesne prerađevine jesu možda najbrži način da se zasitite, ali ishrana ipak ne bi trebala da vam bude jednolična i da se zasniva uglavnom na ovim namirnicama.

Ljubav

Možda su vaša raspoloženja u ovoj sedmici pomalo šarena, promjenljiva, nepredvidiva….ali suštinski i nisu toliko loša. Rasplinete se, pa se sastavite. Rasrdite pa okrenete na šalu. Ljutite, pa grlite najljepše. Kakve vi bitke vodite sami sa sobom, to vi najbolje znate. Da ne biste mučili i sebe i drago vam biće – okrećite na strast, na smijeh, donosite dobro raspoloženje. Slobodni Strelčevi – vaše srce malo, malo pa „zaigra“. A kako i da ne zaigra kada su oko vas interesantne, privlačne, duhovite osobe. Ne razmišljajte previše kome ćete pokloniti pažnju – prepustite se dešavanjima i vidite gdje će vas odvesti.

Posao

Neki će zastoj ili komplikacija postojati u dogovorima početkom nedjelje. Iako će na prvi pogled djelovati zahtjevno, vrlo brzo biste vi ovo trebali da riješite. Pokušajte da izbjegnete ponavljanje ovakvih situacija time što ćete jasno definisati šta je vaša, a šta obaveza druge strane. Bićete blago nestrpljivi u odnosima sa saradnicima – pokušajte na ljepši način, mirniji – ako ikako možete. Sve ono što ste u prethodnom periodu uradili uskoro bi trebalo da pokaže svoje rezultate.

Novac

Sredinom nedjelje trošak koji vas baš i neće obradovati.

Zdravlje

Mogućnost manjih povreda.

Jarac

Hrana

Navalite dragi Jarčevi na klopu, jer će vam od sljedeće sedmice trebati sva moguća energija! Zato sada počnite sa nekim redovnijim i zdravijim režimom ishrane. Bez praznih kalorija, naravno. Povrće, riba, meso, probrani mliječni proizvodi, jaja, med….i tako dalje i tako dalje.

Ljubav

Polako vam se vraća snaga, polako vam se vraća optimizam. Situacije koje su vas do sada mučile sada više ne izgledaju nerješivo, a evidentno je i da će se komunikacija sa voljenom osobom popraviti. Neka lijepa energija ući će u vaš dom, obojiti vaše zajedničke trenutke. Da li to znači da će sve biti savršeno? Pa teško, biće tu povremeno nervoze i po koji uzburkan momenat, ali na svu sreću – kratkotrajan. Slobodni Jarčevi – povremeni prijateljski kontakti sa nekim mogu prerasti i u ozbiljniju priču. Samo je potrebno vrijeme (imate), zrnce dobrog raspoloženja i opuštenosti (imate) i želja vas i te osobe (imate).

Posao

Nedoumice, neriješena papirološka pitanja ili problemi u dogovorima mogu zaokupiti vašu pažnju u prvom dijelu ove sedmice. Okolnosti u kojima ste se našli izgledaju komplikovano ili čudno, ali nisu nerješive. Vaša snaga leži u komunikaciji, ali ne u onoj rasplinutoj i nepovezanoj – već jasnoj, praktičnoj i fokusiranoj na jedan cilj. Primijenite ono što imate, pokrenite se – ionako uskoro ulazite u period velikih poslovnih promjena i obećavajućih rezultata.

Novac

Trenutno ste prilično zadovoljni stanjem svojih finansija.

Zdravlje

Problemi sa zglobovima, reuma kod starijih Jarčeva.

Vodolija

Hrana

Neke ste promjene uveli po pitanju ishrane, ali to ide nešto traljavo, teško. Nikako da se istinski odlučite i presiječete sa navikama. Idete čas korak naprijed, čas korak nazad. Savjet – mali obroci, lagani a često. nema slatkiša, nema grickalica ni brze hrane. I vremenom će sve to doći na svoje.

Ljubav

Voljena osoba i vi ste skroz u redu tokom ove sedmice. Doduše, ne provodite previše vremena zajedno, ali su trenuci kada ste skupa ipak kvalitetni i obojeni nekom finom energijom. I komunikacija vam je sada duhovitija, zanimljivija, podsticajnija. Pokažite više pažnje jedno drugom, posvetite se odnosu u kojem ste – čak i malo vremena može biti iskorišćeno na najbolji mogući način! Slobodne Vodolije – sa svih strana neka zanimljiva dešavanja. No, sve to više liči na flertovanje, na mnogo dobre zabave i na opuštenost – nego na pravu ljubavnu priču. Bar za sada. A za kasnije – vidjećemo.

Posao

Posla ima i biće ga. Možete u prvom djelu sedmice sumnjati u to, misliti da ste povukli pogrešne poteze u prethodnom periodu, ali će vas razvoj situacije razuvjeriti. I dalje ste u izuzetno pozitivnoj i podsticajnoj fazi, bez obzira na to što povremeno imate utisak da ste u haosu iz kojeg ne znate kako ćete se iščupati. I dalje tvrdim da ste previše preuzeli na sebe i da se možete prije ili kasnije pogubiti u obavezama. No, vi trenutno smatrate da je ovo prava mjera za vas. Ako je tako – samo naprijed!

Novac

Mogli biste da počnete da više vodite računa o tome gdje vam novac odlazi.

Zdravlje

Osjetljiv stomačni dio i pluća. Stariji – cirkulacija, pritisak, kičma.

Ribe

Hrana

U ishrani vam je sada potrebno više mesa i ribe, više povrća – cvekle, paradajza, šargarepe, rotkvica, čerija, više mliječnih proizvoda – kiselog mlijeka, jogurta, kefira. Jedino što vam nikako nije potrebno su slatkiši. A oni će vam baš otvarati apetite….

Ljubav

Pomalo vas iritira partnerova neaktivnost po nekim pitanjima, ali se kao i uvijek – trudite da razumijete i date mu podršku. Trudite se da budete otvoreni prema drugoj strani i smeta vam što ona nije na isti način otvorena prema vama. Vjerovatno to baš i nije prava istina, voljena osoba u ovom trenutku više govori riječima nego djelima….a vama su riječi potrebne. Zato ćete se u ovoj nedjelji pomalo nervirati, a nemate razloga za to. Ne pričajte, volite se. Slobodne Ribe – imate osjećaj da ste okruženi osobama koje samo pričaju prazne priče. Niko od njih ne umije da vas dotakne u srce.

Posao

Dogodiće se neke situacije u kojima možete brzopotezno optužiti druge da su pogriješili, da biste ubrzo shvatili da je greška ipak bila do vas. Zato u ovoj nedjelji nemojte juriti i žuriti sa izjavama bilo koje vrste, sačekajte da budete stopostotno sigurni da li ste u pravu ili ne. Biće razmimoilaženja na relaciji vi – saradnici, naročito u prvoj polovini nedjelje. Sa malo strpljenja i taktičnosti – ovo će brzo biti riješeno. Do vas dolaze prilično povoljne vijesti, ali niste sigurni da li možete da se u njih pouzdate ili ne.

Novac

Bolji prilivi i opuštenije raspoloženje po pitanju finansija.

Zdravlje

Još uvijek ste u osjetljivom periodu.

Izvor: B92 / Astrolog: Olga Savić, Venerasapapilotnom.com

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *