horoskop
Horoskop

Sedmični horoskop: Ovnove čeka nova ljubav, Lavovi pune novčanike

 

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 21.09. do 27.09.2020. godine.

Ovan

Hrana

Definitivno bi bilo potrebno da odradite detoksikaciju organizma. U ovoj nedjelji ste skloni da vodite nezdrav život, što po pitanju ishrane, što po pitanju drugih loših navika. Probajte da konzumirate više čajeva, naročito od koprive, ili od korijena maslačka.

Ljubav

Batalite ozbiljne teme i dileme sa voljenom osobom, jer rješenja teško da će biti. Partner će s vremena na vrijeme biti sklon da vas „ubode“ i to onako na finjaka ali će izrečeno imati težinu i oštrinu na koju zaista nije potrebno da reagujete. U ovoj nedjelji igrajte na kartu ljubavi, na kartu strasti – to je ono što radite više nego dobro i gdje sigurno ne možete pogriješiti. Slobodni Ovnovi – itekako može biti ulaska u novu, prilično vatrenu ljubavnu priču koja će samo na prvi pogled djelovati kao prolazna, kratkotrajna. Nikako nije prolazna, šta više – može vam donijeti „zarobljavanje“ i obavezu, put ka zajednici ili braku.

Posao

Naučite da prećutite u ovoj sedmici. Da onda kada vas najviše „svrbi jezik“ da kažete, onako otresito i snažno, kao što umijete – ne dozvolite sebi da progovorite. Čudna je ovo nedjelja, da znate i može donijeti sukobe i sa saradnicima i sa nadređenima. Sa ovima prvima – budite prilagodljivi, jer to možete. Sa šefovima……pa tu ne znam šta bih vam rekla, za vas sada važi ono – il se skloni, ili se pokloni. Pobijediti ne možete. Mjerite riječi, provjeravajte papire. Papirologija će vam svakako zadavati glavobolju.

Novac

Hoće vas novac u ovoj sedmici. To što vi hoćete da ga potrošite dibidus, to je druga stvar….

Zdravlje

Niste baš bajni po pitanju energije i elana. Kulirajte više, odmarajte, šetajte….sve lagano.

Bik

Hrana

Potrebna vam je hrana koja će ubrzati metabolizam I poboljšati vaše varenje, koje je tokom ove nedjelje dosta problematično. Unosite više mlijeka I mliječnih proizvoda, zeleno povrće, variva, ali I suve šljive, smokve I razne žitarice.

Ljubav

Šarena sedmica je pred vama. Čas je sve super i na sedmom ste nebu, čas imate milion i jedno pitanje bez odgovora. Generalno gledano – partner vas svojim postupcima „diže“ i čini da se osjećate dobro, ali vrlo brzo vas neki strahovi obuzmu i vaše kočnice se aktiviraju. Poslušajte savjet – ne vrtite filmove, ne tražite ozbiljne razgovore (osim na bezazlene, svakodnevne teme), samo uživajte u momentima koji vam nose strast….a njih će biti. Slobodni Bikovi – lijepa energija je pokrenuta i pred vama su dešavanja koja će vam donositi osmijeh na lice. Nije vrijeme da se povlačite, vrijeme je da blistate i uživate.

Posao

Komplikovana pozicija Merkura, planete koja vlada komunikacijom u vašem polju poslovne svakodnevice može tokom ove sedmice donijeti brzinu iz koje proizilaze greške, sporost u ostvarenju dogovora i završavanju obaveza, loše i naporne odnose sa onima sa kojima sarađujete. Takođe, očekujte probleme koji se vezuju za tehniku i papirologiju. Slaba organizovanost i manjak fokusiranosti. Najbolje ćete proći ukoliko u ovoj nedjelji provjeravate sebe i vrlo pažljivo slušate druge, pogotovo nadređene.

Novac

Više su naglašeni troškovi i odlivi novca nego prilivi.

Zdravlje

Mogućnost povreda, problemi sa spavanjem.

Blizanci

Hrana

Veći dio sedmice je dosta zahtjevan I mentalno I fizički po vas, pa poboljšajte dodatno stanje svog organizma I duha izbalansiranim I češćim obrocima. Preporučuje vam se konzumiranje bijelog pilećeg ili ćurećeg mesa, spanaća, šargarepe I zelene salate.

Ljubav

Neka polovična nedjelja što se tiče odnosa sa partnerom je pred vama. Vas dvoje se dosta teško usklađujete, energije vam se trenutno ne podudaraju. Vi možete smatrati da je partner previše težak, komplikovan, zahtjevan i statičan dok druga strana može misliti o vama da ste povremeno potpuno neopravdano kritični, svadljivi i da brzo mijenjate raspoloženja. Takođe, može vam zamjeriti što previše vremena posvećujete sebi i svojim prijateljima. Slobodni Blizanci – raspoloženi ste za avanturu, za promjene u svom ljubavnom životu. No, teško ostvarujete ciljeve po pitanju ozbiljne veze.

Posao

I dalje vas nosi talas pozitivne energije i volje da intenzivno učestvujete u poslovnom životu, naročito po pitanju potencijalnih dogovora. No, na žalost aspekti u ovoj nedjelji su takvi da ni do čega ne možete stići lagano niti brzo. Šta više, može se dogoditi da vas druge osobe ili okolnosti zakoče po onim situacijama koje su vam bitne. Sporost u ostvarenju planova, problemi u dogovorima, teškoća po pitanju bitnih papiroloških pitanja. Ne odustajte, nešto od ovoga ipak možete ostvariti u svoju korist.

Novac

Finansijska problematika je posebno izražena. Nije vrijeme za pozajmice ili kredite.

Zdravlje

Osjetan pad energije i imuniteta. Lako su moguće prehlade. Takođe – skloni ste povredama.

Rak

Hrana

Bilo bi dobro da svoju krvnu sliku popravite većim unosom ribe, piletine i ćuretine, crnog i bijelog luka, jaja, cvekle, spanaća, paradajza. Još uvijek u marketima i na pijacama ima i bresaka i nektarina i bobičastog voća – zasladite se.

Ljubav

Jedan korak naprijed, jedan unazad. Vi u ovoj sedmici funkcionišete iz krajnosti u krajnost. U jednom trenutku ste spremni da sve podredite partnerstvu, da mijenjate sebe i prilagođavate se….a u drugom vaši unutrašnji nemiri jako rade, što dovodi do teškoće i problema u komunikaciji. Nije vrijeme za ozbiljna pitanja i dogovore sa voljenom osobom jer ćete se jako teško uskladiti….Slobodni Rakovi – više se posvetite sebi – čak i ako postoji naklonost i simpatije prema nekome sada je jako teško da može doći do konkretnih dešavanja. Eventualno neka povremena komunikacija, ali i to dosta traljavo.

Posao

Dosta poslovno naporna sedmica je pred vama. Šta god da vam je na pameti – planovi, projekti, dogovori – to će sada biti jako teško pokrenuti, bez obzira na to koliku količinu truda ulažete. Ako nešto ne ide, imajte više strpljenja ili ostavite „za neki drugi put“ a okrenite se onome što se otvara i što je lakše realizovati. Neke situacije na mjestu na kojem radite tinjaju, nezadovoljstvo jeste prisutno i moguće je da u ovoj nedjelji atmosfera bude prilično tjeskobna, čak u nekim trenucima uzavrela.

Novac

Finansijski ne stojite toliko loše. Primjetni su povećani troškovi za kuću i članove porodice.

Zdravlje

Pojačana nervoza i stres, mogući problemi sa spavanjem. Meteoropatske reakcije.

Lav

Hrana

Hljeb I pecivo od integralnog brašna, žitarice od cijelog zrna, integralni pirinač, jabuke, orašasti plodovi, bobičasto voće. Sve ovo će pomoći vašem varenju, ali vam I donijeti dovoljno energije. Izbjegavajte slatkiše, a ako baš ne možete da izdržite – jedite crnu čokoladu

Ljubav

Dogovori i komunikacija sa partnerom su u ovoj nedjelji izuzetno problematični. Čak i ako oboje budete spremni na kompromis, nešto će se dešavati što će donositi tjeskobu, non stop ćete imati saplitanja i prepreke. Naravno, sve ovo može biti dodatno komplikovano ukoliko ste oboje u fazi da najprije gledate sebe i svoje prioritete – tek onda ne postoji teorijska šansa da do usklađivanja dođe. Šta više, neke neprijatne teme mogu biti iznijete na dnevni red, a zajedno sa njima – i rasprava. Slobodni Lavovi – neka priča se polako gradi, korak po korak ide približavanje. Jeste teško i sporo, ali ide.

Posao

Neke dobre poteze jeste povukli u protekloj nedjelji, nije problem u tome. Problem je što očekujete realizaciju odmah, a to je sada maltene pa nemoguće za izvijesti. U ovoj sedmici čak možete očekivati da se suočite sa preprekama na koje niste računali. Moguće su neprijatne informacije… Uložite više strpljenja i truda, jer to je jedino što sada možete uraditi. Ono što je važno jeste da laganim tempom gradite neku stabilniju poslovnu budućnost, ali će to biti više primjetno tek u mjesecima koji dolaze.

Novac

Još uvijek ste u fazi kada lakše privlačite novac. Pametno ga koristite.

Zdravlje

Bolovi u ekstremitetima, povrede. Budite oprezniji u saobraćaju.

Djevica

Hrana

Kao da u ovoj nedjelji imate premalo vremena da sjednete, da uživate u obrocima u krugu porodice. Mjesto vas neće držati, pa će obroci « s nogu » postati maltene pa svakodnevna stvar kod vas. Izbjegavajte koliko god možete brzu hranu, pekare, pojedite povremeno nešto i « na kašiku ».

Ljubav

Dosta komplikovani aspekti vašeg vladara Merkura tokom većeg dijela ove sedmice govore u prilog tome da u odnosu sa voljenom osobom sada treba unijeti mir, spokoj i prilagodljivost jer ćete jedino na taj način zaobići posljedice drugačijeg djelanja. A te posljedice mogu biti rasprave, ćutanje i distanciranje od partnera, teške teme i pitanja koja sada ionako ne mogu biti riješena, samo će donijeti nemir oboma. Slobodne Djevice – želje su jedno, realizacija je nešto potpuno drugo. Koliko god da su želje u ovom trenutku jake, malo je vjerovatno da ih možete dohvatiti i uvući u naručje.

Posao

Moguće je da ćete shvatiti da ste ćapili prevelik zalogaj i da neće biti baš tako lako izboriti se sa njim. U prevodu – koliko god da je nešto tokom protekle nedjelje krenulo obećavajuće, sada dolazi do zastoja. Ima smisla taj zastoj jer neke stvari se moraju preispitati, neka papirologija dodatno provjeriti, neke stavke dogovora ili ugovora staviti na dodatno razmatranje. Ovo je nedjelja koja od vas očekuje posvećenost, baš u onim najkompleksnijim i najtežim, nervirajućim momentima. Idite polako.

Novac

Troškovi se gomilaju, dosta toga treba ispoštovati u ovoj nedjelji.

Zdravlje

Mentalni i fizički zamor. Moguće su i povrede. Hronični problemi se jače aktiviraju.

Vaga

Hrana

Ukoliko ne budete vodili računa i bili odmjereni po pitanju ishrane, u ovoj ćete se sedmici češće nego inače suočavati sa stomačnim problemima. Ne možete da odolite nekim namirnicama i to je skroz okej – ali probajte da budete umjereniji.

Ljubav

Vage moraju da mjere riječi tokom ove sedmice. No, to što ćete odmjeriti ne znači da će situacija u emotivnom partnerstvu biti savršena. Od druge strane idu „bockalice“ na koje vi itekako možete odreagovati. Za voljenu osobu i vas bi bilo najbolje da se ove nedjelje samo volite, strasno – batalite ozbiljne teme i pitanja bitna za vašu vezu – sada se tu ne može pronaći rješenje, možete se samo isposvađati…..ili zaćutati. Slobodne Vage – energija, emocija i vatreni fluid rastu između vas i osobe koja vam je simpatična. Da li to znači da će se nešto konkretno dogoditi? Paa….mislim da je to još uvijek teško.

Posao

Taman ćete završiti sa jednom obavezom i spremiti se da duboko udahnete i opustite se na momenat….a onda će se pojaviti sljedeća, još kompleksnija i još zahtjevnija. U ovoj se nedjelji suočavate sa zahtjevnim, opterećujućim i raspravama željnim osobama – voljela bih da mogu da kažem da ćete biti hladni kao špricer i da nećete odreagovati, ali nešto nisam sigurna u to. Situacije vas gađaju baš u osjetljive tačke i moguće je da ćete napraviti svađu ili pak kiks, da ćete u brzini pogriješiti.

Novac

Još dugo ćete biti u fazonu – pare došle, pare otišle.

Zdravlje

Moguće povrede, problemi sa ekstremitetima i sa kičmom. Manjak energije.

Škorpija

Hrana

I ove će nedjelje biti aktuelni povremeni problemi sa vrijenjem. Izbjegavajte tijesta, mesne prerađevine, pohovanu i prženu hranu. Konzumirajte mliječne proizvode, ovsenu kašu, orašaste plodove, banane, meso svedite na najmanju moguću mjeru.

Ljubav

Napetost u vama raste. Ovih ste dana kao tempirana bomba – maksimalno se kontrolišete, ali nešto što želite da kažete ili uradite kada su vaša partnerstva u pitanju – čuči u vama i izaći će, prije ili kasnije. Možda već u ovoj sedmici, a možda ćete uspjeti da sačekate još malo. Površinski i kroz strast gledano – odnos sa voljenom osobom sija i gori, dajete podršku jedno drugom. Šta je to unutar vas i šta ćete to partneru istresti u lice – to ćemo tek vidjeti. Slobodne Škorpije – talasi straha i talasi strasti se prepliću u vama. Čas biste napravili korak prema nekom, čas se povlačite i ćutite. Nedoumicama gledate u oči.

Posao

Ogromna fizička i mentalna iscrpljenost je nešto što vas očekuje u ovoj sedmici. Ne pravite nikakve planove jer je malo vjerovatno da ćete moći da ih ispoštujete. Čak i kad budete zaista željeli to, nešto će se događati da vas sapliće, vraća korak unazad i zatrpava drugim situacijama i obavezama. Vidite – za stabilnost i za finansije ovo je odličan period za vas. No, problem je u tome što vas taj odličan period „jede“ energetski i donosi vam nervozu pa očas posla možete napraviti raspravu sa saradnicima.

Novac

Zaradićete i tu nema šta da se priča više. No, svjesni ste da postoji i nastavak, a on je – odoše pareeee..

Zdravlje

Loše spavanje, nervoza, problemi sa kičmom i ekstremitetima, prehlade, glavobolje, sinusi, meteoropatske reakcije, urinarno – genitalni trakt…..hoćete još? Vi ste u periodu kada na žalost, uvijek može još po pitanju zdravstvenih problema. Zato, pamet u glavu – čuvajte se, štedite sebe.

Strijelac

Hrana

Potrebna vam je umjerenost kada je ishrana u pitanju. Umjesto da to praktikujete, vi kao da puštate da loše navike nadvladaju i uzmu primat. U periodu ste kada možete ograničiti sebe I nekim namirnicama, ili samom dosadašnjem načinu ishrane reći – stop!

Ljubav

Dokle god emociju i strast gurate u prvi plan, sve će biti kako treba. U ovoj nedjelji je najbolje da ćutite i da se volite, ništa drugo. Jer, komunikacija će vam biti kamen spoticanja, dogovori će biti komplikovani i teški, koje god pitanje da pokrenete – vrlo brzo ćete naići na prepreke, zastoj i nemogućnost da se usaglasite. Nema pobjednika u raspravama u ovoj sedmici, to neka vam bude na pameti. Zato ih ni ne pokrećite. Slobodni Strelčevi – slatki i primamljivi izazovi, uživanja koja vas zovu da zaronite u njih i da se prepustite. Pa uradite to, ako vam se već nudi. Ne razmišljajte previše, od toga glava može da zaboli.

Posao

Dok će neke poslovne situacije da se odvijaju bez ikakvih problema i zastoja i tu ćete se snalaziti kao riba u vodi…..postojaće i one druge, sa kojima lijepo ne znate šta da uradite. A čini mi se da će ovih drugih u ovoj sedmici biti više. Ili će vam one biti posebno važne i bitne, a nećete moći da ih riješite na zadovoljavajući način. Očekujte i probleme sa papirima, dozvolama, ugovorima, dogovorima. U svemu što radite postojaće jedan element blokade i nerviranje zbog toga što ne možete da to obavite odmah.

Novac

Pa….smješe vam se neki veći troškovi u ovoj nedjelji….

Zdravlje

Ne pretjerujte ni u čemu. Potrebno vam je više odmora i opuštanja.

Jarac

Hrana

Ova vam nedjelja donosi umjerenost, odgovornost prema sebi I stvaranje pravilnih navika kada je ishrana u pitanju. Odličan je momenat da krenete sa dijetom ili nekim novim režimom ishrane. Potrudite se samo da na vašem jelovniku bude više variva, kuvane hrane.

Ljubav

Ništa nije pod vašom kontrolom u ovoj nedjelji i vjerujem da to vrlo frustrirajuće djeluje na vas. No, takav vam je period pa gledajte da se na najbolji mogući način izborite sa njim. Sve što se vezuje za partnera, za dom, za porodicu – donosi vam glavobolje i glavolomke. Čak i kada ste voljena osoba i vi u potpunom saglasju – postoje situacije i okolnosti oko vas koje vam donose težinu, pritiske, promjene u posljednjem trenutku. Pripremite svu svoju Jarčevsku strpljivost – trebaće vam. Slobodni Jarčevi – možete da se družite, možete pomalkice i da flertujete – više od toga bilo bi zaista čudo.

Posao

Ono na šta svakako možete računati jeste da je pred vama jedna aktivna i puna dešavanja sedmica. Naravno, ja vam to u stvari na lijep način kažem da ćete se polomiti, da nećete znati gdje udarate, da ćete se do iznemoglosti boriti na dnevnoj bazi, da će vam drugi biti teški kao crna zemlja, a i vi njima takođe. Ono što želite brzo ići će sporo, a tamo gdje hoćete da usporite i da idete lagano – sve će se odvijati haotično i u punoj brzini. No, da li ćete vi pokleknuti? Ma jok, gurate dalje vrlo uporno.

Novac

Kašnjenje isplata ili umanjenje priliva koje ste očekivali.

Zdravlje

Problemi sa kičmom, ekstremitetima, zubima.

Vodolija

Hrana

Teško ćete tokom ove nedjelje odolijevati iskušenjima kada je hrana u pitanju. Ili ćete pak varirati – jedan dan ćete uspjeti da održite režim ishrane koji ste započeli, da bi već sljedećeg navalili na omiljenu klopu. Promjenljivo, nema šta…

Ljubav

To šta se dešava u vašoj glavi, kakve bure i oluje – to samo vi znate. Evidentno je da je tu mnogo strahova, nedoumica, nesigurnosti, preispitivanja i sebe i druge strane i cjelokupnog odnosa. Partner svojim riječima i postupcima dodatno doprinosi da se taj mentalni segment još više uzburkava i talasa. Budi vam strahove, budi nesigurnost, budi ljubomoru. No, to se sve dešava iznutra, a šta je spolja? Pa, spolja se vas dvoje smješkate jedno drugom i pravite se da je sve u redu. Slobodne Vodolije – čekate nešto, pratite, odmjeravate, tražite trenutak za dejstvo….ili se nadate da će druga strana povući potez.

Posao

Sve što radite radićete sa težinom i preskačući prepreke koje nemilosrdno istrčavaju svakog trenutka na vaš put. Prepreke kroz ljude, kroz okolnosti, kroz papirološke probleme, kroz probleme sa tehnikom i u dogovorima. No, oni oko vas to neće vidjeti (osim možda u rijetkim trenucima kad vam maska spadne sa lica i kada puknete kao licna), vidjeće samo nasmijano lice, aktivnu i ažurnu osobu koja svoj posao obavlja savršeno. To „licnasto pucanje“ probajte da preskočite, ne trebaju vam rasprave….

Novac

Finansijski prilivi se poboljšavaju, ali paralelno – troškovi se povećavaju….

Zdravlje

Mutan period za vas. Pojačan stres, meteoropatske reakcije, anksioznost.

Ribe

Hrana

Vi ćete ove nedjelje I da jedete I da ne jedete na nervnoj bazi. U prevodu – čas ćete se tješiti hranom, čas ćete u potpunosti zaboraviti da ste preskočili obrok. Ili dva. Kako će se ovo odraziti na vaš stomak I na vaše zdravlje, to je već pitanje.

Ljubav

U ovom periodu vaš ljubavni život je borba neprestana. Što sa sobom, što sa partnerom, što sa okolnostima koje baš i nisu na vašoj strani. Voljena osoba i vi se trenutno baš i ne razumijete, ali možda je poenta baš u tome da vi lično ne možete da prihvatite da osoba preko puta vas ne razmišlja i ne djeluje isto kao vi. To će biti moguće samo onda kada budete u vezi sami sa sobom. Dokle god ste sa drugom osobom, morate razumjeti da ona ima pravo na svoje mišljenje i gledište. U prevodu – veza vam je snažna, vi ste dobro, ali pravite probleme sami sebi. Slobodne Ribe – flertovanje preko posla.

Posao

Teško vam je da se sa nekim situacijama u poslovnoj sferi izborite tokom ove sedmice, jer je potrebno da budete maksimalno racionalni i praktični a time možete dovesti druge osobe u problem. Ne možete istovremeno učiniti ispravnu stvar i da svima bude dobro – postoje šanse da ćete ispravnim djelovanjem doći u sukob sa nekim ljudima. Trebali biste da radite po svojoj savjesti, šta god to donijelo. Ova vam je nedjelja prilično zahtjevna i komplikovana. Pripremite se da bijete skoro pa svakodnevne bitke.

Novac

Troškovi se gomilaju.

Zdravlje

Nije sjajno, ali je korektno.

Izvor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *