Sedmični horoskop
Horoskop

Sedmični horoskop: Vodolije srećne u ljubavi, rakovi da se naoružaju strpljenjem

 

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 06.07. do 12.07.2020. godine.

Ovan

Hrana

Prijaće vam lagane supe – najbolje od pilećeg mesa ili samo od povrća sa rezancima. Takođe – i variva tipa pilava, ćušpajza. Natovarite se i raznoraznim salatama a meso i mesne prerađevine smanjite. Svo sezonsko voće vam sada odgovara, a može da promakne i po koji sladoled.

Ljubav

Problemi u komunikaciji sa voljenom osobom svakako čekaju Ovnove u ovoj sedmici, bilo da ste vi osoba koja izaziva nervozu (ahm…bojim se da će to ipak biti češće), bilo da je u pitanju druga strana. Možete da se raspravljate oko čega god hoćete – oko zajedničkih planova, oko djece, oko toga da li je slika na zidu ukrivo postavljena ili ne, oko dnevno – političkih dešavanja….ma čega god. Naći ćete vi već razlog zašto da šištite jedno na drugo. U svemu tome će istovremeno ključati i strast. Više strasti, manje rasprave – jednostavno u teoriji, a u praksi….vidjećemo. Slobodni – uživajte, jurcajte, flertujte, zavodite.

Posao

Možda prva dva dana i prođu mirno, sa naglaskom na “možda” ali oni poslije neće svakako. Jednostavno, komunikacijski problem će postojati sa kolegama, saradnicima, šefovima pa će sporazumijevanje i dogovori ići teško. Ni sa papirologijom i tehnikom nećete baš imati prijateljske odnose – možete praviti greške, pratiće vas kvarovi i uvijek će vam faliti “još samo jedan papir”. No, sve će ovo ostajati iza vas, ni na čemu se nećete zadržavati posebno – riješićete i gurati dalje. Do sljedeće prepreke.

Novac

Troškovi su vezani uglavnom za kuću ili članove porodice.

Zdravlje

Moguće su povrede svih vrsta, oblika i dezena.

Bik

Hrana

Promjenljivo i sparno vrijeme vam ne prija i često nemate ni neku naročitu želju za jelom. Započnite dan sa nečim osvježavajućim – na primjer – jogurtom ili kiselim mlijekom sa svježim voćem i ovsenim pahuljicama. Tokom ostatka dana prijaće vam supe i obrok-salate

Ljubav

Mnogo vas dublje nego što biste to željeli (ili htjeli da priznate) pogađaju neke riječi ili postupci partnera. Prećutaćete dva puta, a treći put osuti paljbu. I u toj komunikacijskoj “paljbi” umjećete vrlo precizno da gađate, što nikako neće prijati dragom vam biću. Nema ovdje nekog pravog savjeta, osim da prihvatite da se partner trenutno ponaša pomalo djetinjasto, neodgovorno i impulsivno a da ste vi preosjetljivi. Slobodni Bikovi – više simpatičnih i zanimljivih osoba je tu oko vas, ali kao da niko ne uspijeva da se izdvoji i da sa tom osobom dođe do konkretnijih dešavanja. Budite strpljivi, i to će doći na dnevni red.

Posao

Imaćete utisak da se situacija na poslu zahuktava, a da se sve nekako prelama preko vas. Htjeli ili ne htjeli, uvijek ćete uspijevati da budete u centru dešavanja, da izigravate mirotvorca, osobu koja objašnjava i pokazuje drugima, osobu koja ispravlja tuđe greške, osobu koja otvara i zatvara radni dan. Istrošiće vas sva ova gomila usputnih dešavanja, i teško ćete izlaziti na kraj sa sopstvenim dnevnim obavezama. E da, zaboravila sam da će biti i problema sa tehnikom, u dogovorima, sa klijentima i svašta nešto još….

Novac

Solidna finansijska situacija i pored nešto pojačanih troškova.

Zdravlje

Umor, preosjetljivost. Moguće su sitnije povrede. Budite oprezniji u saobraćaju.

Blizanci

Hrana

Iako i dalje stoji potreba da obratite pažnju na ishranu i izbjegavate namirnice za koje znate da baš i ne prijaju vašem želucu, od ove sedmice možete konzumirati više mesa i ribe. I dalje biste trebali da izbjegavate unos mesnih prerađevina.

Ljubav

Što više budete dozvoljavali da vam prošlost utiče na odnos sa emotivnim partnerom, teže ćete se u istom snalaziti. Prosto rečeno – ovo nije vrijeme da se osvrćete unazad, da potežete stara pitanja i stare teme – dokle god gledate u budućnost, još i postoji šansa da imate pred sobom kvalitetnu emotivnu nedjelju. No, nisam sigurna koliko ste vi u ovom trenutku spremni da “idete unaprijed”, pa je moguće da ćete čak i inicijativu od strane partnera u tom smislu odbacivati ili dočekivati “na nož”. Slobodni Blizanci – prostora za priču i flertovanje imate koliko god hoćete. No, za nešto stabilnije – teško sada.

Posao

Sve što otpočnete u početnoj fazi će funkcionisati dobro, da bi se vrlo brzo naletjelo na prepreke, onemogućavanja, zastoje. U nekim situacijama ćete vi biti krivac zato što ćete pokušavati da radite više stvari istovremeno, što automatski znači da ćete kasniti ili neke poslove prosto “otaljati”. No, u nekim situacijama će okolnosti biti ograničavajuć faktor, pa ćete morati da se naučite strpljenju kao i boljoj organizaciji. Ne uplićite se u rasprave, ne trošite svoje vrijeme na nervozu i negativnu energiju.

Novac

Ukoliko budete žurili, vrlo brzo će se pokazati da su vaši potezi neisplativi i da vam donose samo trošak.

Zdravlje

Sitne povrede, naročito ekstremiteta. Obratite više pažnje na ishranu.

Rak

Hrana

Unutrašnja nervoza vas i dalje jako „radi“ što se itekako odražava na rad stomačnog dijela. Pomozite svom želucu time što ćete unositi namirnice koje su lako svarljive. Od sezonskog voća – najviše će vam prijati lubenice i dinje.

Ljubav

Sunce u vašem znaku traži da date svaki mogući prioritet sebi, da svoje želje stavite u prvi plan. S druge strane, retrogradni Merkur traži da u sebe zaronite, da preispitate svoje postupke, želje, namjere. I tako dobijemo Rakove koji u ovom periodu idu jedan korak naprijed, jedan unazad. Čas požele da zasijaju, čas da se duboko sakriju u svoju ljušturu. Naravno da će ovakvo ponašanje praviti pometnju u partnerskim odnosima….kao da je I do sada nije bilo dovoljno, zar ne? Vrijeme raspleta je tek pred vama. Slobodni – strasti vas vuku na jednu stranu, mozak na drugu. Trenutno je neriješeno, niko ne može da pobijedi.

Posao

Sve ono što budete pokušali na brzinu da riješite – vjerovatno je da ćete se u istom zapetljati I izgubiti mnogo vremena. Nadređeni I saradnici vas požuruju, a vi što radite brže – završavate sporije, najprije iz razloga što gubite mnogo vremena na detalje ili pravite sitne greške koje kasnije morate da ispravljate. Neće biti ništa neobično ukoliko u ovoj sedmici dođe I do nekih napetih momenata, čak I rasprave sa onima sa kojima ste u bliskom poslovnom kontaktu. Preosjetljivi ste I na sve intenzivno reagujete.

Novac

Finansijskim segmentom trenutno niste ni malo zadovoljni.

Zdravlje

Glavobolje, mogućnost sitnih povreda, prevelika nervoza.

Lav

Hrana

Šta god da pojedete, koliko god da vodite računa o svojoj ishrani – čini vam se da vam manjka energije, da se osjećate pospano i statično. Pokušajte da jedan dan jedete samo voće ili samo povrće – na taj način ćete malo detoksikovati svoj organizam.

Ljubav

Preosjetljivi ste, povučeni I velikim dijelom zatvoreni u sebe. Možete onima oko sebe I emotivnom partneru pokazivati nasmijano lice, ali ono što se dešava u vama je daleko od savršenog. Odnos sa voljenom osobom ne mora u ovoj nedjelji trpjeti nikakve spoljašnje loše manifestacije, ali vi ćete iznutra nositi neku povrijeđenost od koje ne možete da pobjegnete niti da je se oslobodite. U mnogim partnerstvima Lavove partner opterećuje I pritiska I osjećaju sve veću distanciranost. Slobodni – druženje I flertovanje će funkcionisati, ali bojim se da će se teško otvoriti prilika za pravu emotivnu priču.

Posao

Opterećujete se detaljima I sitnicama u nekim dogovorima ili poslovnim partnerstvima a ne sagledavate širu sliku. Zato je moguće da ćete se na nekim stavkama zakočiti I izgubiti previše dragocjenog vremena. Ionako ste zatrpani obavezama, nemojte sebi samo dodavati I otežavati. Vrijeme je da se možda vratite korak unazad, shvatite gdje ste to pogriješili I ispravite propuste da biste mogli da nastavite dalje rasterećeniji. Imate nove poslovne prijedloge u ovoj sedmici, ali ste neodlučni da li da ih prihvatite.

Novac

Pritisak obaveza, računa, dugovanja.

Zdravlje

Osjetljiv stomačni dio, nesanica.

Djevica

Hrana

Više sezonskog voća i povrća vam je sada zaista potrebno u ishrani. Možete pojačati unos mliječnih proizvoda, ali nemojte pretjerivati. Najprije – mladi sir i kiselo mlijeko. Mesne prerađevine izbjegavajte a uzimajte tikvice, patlidžan, celer, paradajz I sve vrste luka.

Ljubav

Imajte strpljenja da saslušate voljenu osobu čak I onda kada vam baš nije do toga. Dalje – potrudite se da ne stavljate svoje prijatelje, društvo ili druge prioritete ispred partnera. Sve ovo vam napominjem u najboljoj namjeri – a da biste izbjegli tenzije koje se mogu u ovoj sedmici pojaviti, ili distanciranje koje vam takođe ne bi prijalo. I pored toga što ste okupirani na više strana, morate ipak napraviti dovoljno prostora za osobu sa kojom ste. Slobodne Djevice – strasti da, zanimljiva flertovanja I dešavanja sa suprotnim polom da. Ne – ulazak u konkretnu, stabilnu emotivnu priču.

Posao

Nedjelja koja vas tjera da žurite baš onda kada vam do žurbe nije, baš onda kada ste sve lijepo isplanirali I organizovali. Bojim se samo da ti vaši lijepi planovi I odlična organizacija neće biti dovoljni da vas kroz ovu sedmicu sprovedu mirno, vrlo često ćete nailaziti na prepreke na putu, na sitna ili krupna nerviranja I promjene u posljednjem trenutku. Da ne pričam o tome da će vas zadesiti bukvalno svaki mogući maler I da će komunikacija sa svima imati svoje momente napetosti. Protrčite kroz ovu nedjelju što prije.

Novac

Ode novac na neke lijepe stvari, ode I na troškove vezane za kuću. U svakom slučaju – dođe I ode.

Zdravlje

Može vas malo mučiti grlo, malo stomačni dio. A može “pasti” I po koja sitnija povreda.

Vaga

Hrana

Vaša vladarka Venera u tranzitu kroz znak Blizanaca zahtijeva lakše obroke, češće a manje i raznovrsnu ishranu. Nemojte jesti „s nogu“ i smanjite definitivno konzumiranje brze hrane i peciva. Što više povrća u ishrani, pripremljeno na razne načine – vam izuzetno odgovara.

Ljubav

Prvi korak je dobar, već sljedeći nije. U prevodu – početak komunikacije djeluje kao da ćete doći do rješenja, dogovora, riješiti nešto – no već u sljedećem momentu vas nešto „čačne“ i eto odlične podloge za raspravu. Kao da partner i vi nećete uspijevati ni do čega da dođete iz prvog pokušaja, nego ćete morati nanova i nanova da idete ispočetka. Ima u ovoj sedmici osnova za par trenutaka koji mogu biti posebno napeti, pa bi bilo lijepo u takvim momentima pronaći snagu za kompromis i mir. Slobodne Vage – komunikacija sa simpatijom se ne razvija u onom pravcu koji vama trenutno odgovara.

Posao

Naporna sedmica je pred vama. I pored toga što ste vi spremni da se potrudite, što imate I motiv I volju I energiju – ipak ćete se suočavati sa konstantnim saplitanjima od strane drugih ljudi ili okolnosti. Malo ćete I sami štetiti sebi time što ćete prihvatati svaki zahtjev ili molbu od strane saradnika – ne možete da odbijete druge, a sebi tovarite obaveze sa kojima ne možete da se izborite. Sve ovo će donositi nervozu kod vas pa je itekako moguće da povremeno dođe do rasprava ili makar pojačane napetosti kod vas.

Novac

Prilično ste stabilni u ovom segmentu trenutno. Malo vas brinu povećani troškovi, ali ne previše.

Zdravlje

Budite aktivniji, prijaće vam svaki vid rekreacije.

Škorpija

Hrana

Škorpije pokušavaju da naprave velike promjene u svojim životnim navikama, između ostalog I u načinu ishrane – ali to sada ne ide baš onako kako ste vi zamislili. Ne možete sebe preko noći promijeniti, budite uporni I rezultati će uskoro doći.

Ljubav

Komunikacija između partnera I vas će I dalje predstavljati kamen spoticanja, koji će često u ovoj nedjelji dovoditi do toga da potpuno mirne, normalne,čak izuzetno lijepe trenutke – obojite obostranom nervozom. Vatre strasti su trenutno dobre samo u krevetskim aktivnostima, u komunikaciji one mogu proizvesti neprijatne riječi I još neprijatnije momente. Čuvajte se toga da budete impulsivni I naučite da je najbolji lijek ponekad – prećutati. Slobodne Škorpije – postoji zainteresovanost prema nekom, ali su vam reakcije te osobe neobične – čas vam se učini da vam odgovara istom mjerom, čas da nije zainteresovana

Posao

Poslovna svakodnevica je ispunjena udarničkim radom, što ni malo nije loše. No, teško je da kroz ovu nedjelju možete da prođete mirno, samo posvećeni obavezama. Imaćete situacije sa saradnicima koje će vam oduzimati vrijeme, vraćati vas korak unazad ili vam pak donositi napetu energiju I stres. Sa nekim ljudima teško ćete ostvarivati komunikaciju I dogovor – kao da se nećete na pravi način čuti I razumjeti. Postoji mogućnost problema I sa papirima, dozvolama, ali I sa tehničkim sredstvima, kvarovima.

Novac

Par puta ćete u ovoj sedmici biti skloni da impulsivno potrošite više nego što ste planirali.

Zdravlje

Zdravstveni segment je nešto što ne smijete zanemariti u ovom periodu I pored toga što se osjećate dobro. Sklonost povredama, moguće glavobolje I variranja pritiska, infekcije.

Strijelac

Hrana

Polako ulazite u balans kada je ishrana u pitanju. Još uvijek imate povremene ispade jer ne možete da odolite namirnicama za koje znate da ne prijaju baš vašem želucu i varenju, ali se trudite da to kontrolišete.

Ljubav

Površinski – izgledaće kao da je situacija između partnera i vas prilično korektna. Suštinski – vas dvoje ste milionima kilometara udaljeni jedno od drugog. Možete biti jedno pored drugog, ali u stvari – svako od vas je okrenut samo sebi i svojim ciljevima, prioritetima. Ova distanca neće nestati sama od sebe i postoji mogućnost da dođe u narednom periodu i do dubljeg raskola, zato je savjet za vas da dobro razmislite i o tome šta želite i o tome šta možete uraditi povodom tih želja. Slobodni Strijelci – strasti i srce će vam govoriti jedno, mozak nešto potpuno drugo. Vaše je da odaberete šta će vas voditi.

Posao

Vaši su planovi i namjere dobri, ali je pitanje da li ćete moći u ovom periodu da ih ostvarite. Ne otvaraju se lako putevi ka realizaciji i u krajnjem slučaju – može se dogoditi da samo djelimično realizujete ono što ste namjerili. Ljudi sa kojima ste u kontaktu trenutno nisu spremni da vas saslušaju na pravi način i mogu vas sputavati ili vam pak postavljati zakonske, papirološke prepreke. Možda je dobar momenat zapitati se da li žurite previše i da li je potrebno da sačekate neki bolji period. Rasprave sa kolegama, nervoza.

Novac

Dokle god razumno i praktično trošite zarađeno, ne biste trebali da imate veće finansijske poteškoće.

Zdravlje

Osjetljivost stomačne regije.

Jarac

Hrana

veće količine mesa, prezačinjena i premasna hrana nikako nisu za vas tokom ove nedjelje. Potrebno vam je svježe povrće, sezonsko voće, med, a od mliječnih proizvoda – sir, jogurt, kefir. Možete konzumirati sve vrste povrća u neograničenim količinama, kroz salate, grilovano ili pečeno u rerni.

Ljubav

Okreni, obrni – isto vam se hvata. Partnerski odnosi nisu trenutno u zoni komfora – u najblažem slučaju postoje velike oscilacije, a u najgorem – totalno razjedinjenje i distanciranost. Kad god pokušate da se približite partneru i tu distancu uklonite, nešto će se dogoditi što će vas vratiti korak unazad. Oni koji su u braku ili žive zajedno imaće češće nesuglasice i neku negativnu energiju koja će se provlačiti kroz vaš odnos. Pokušavajte da pronađete kompromisno rješenje i zajednički jezik. Slobodni Jarčevi – nekih sitnih komunikacija sa suprotnim polom I dešavanja može biti. Ipak, teško da to sada ide u ozbiljnijem pravcu.

Posao

Teško ćete se sporazumevati, dogovarati, teško ćete praviti prave konkretne zaokrete ili poboljšanja na polju posla. Komunikacijski problem će evidentno postojati sa onima sa kojima morate funkcionisati na dnevnoj bazi. Niti vi niti oni preko puta vas trenutno baš i niste spremni da se prilagodite jedni drugima pa nije ni čudo što ćete sve raditi i rješavati na teži način. Pored toga – svaki ugovor, svaki dogovor, svu papirologiju – morate vrlo pažljivo pratiti I odraditi jer postoji mogućnost većih grešaka.

Novac

Koliko god da praktično raspolažete novcem, uvijek ste na granici nezadovoljstva.

Zdravlje

Obratite više pažnje na grlo i stomačnu regiju.

Vodolija

Hrana

Vodolije sada teško mogu napraviti neke velike promjene po pitanju navika u ishrani, ali mogu uraditi nešto drugo. Ova vam je nedjelja odlična da makar započnete sa promjenama, a usput se više bavite rekreacijom i budete u jačem pokretu.

Ljubav

Dokle god nervozu iz poslovnog segmenta ili neke lično vaše probleme ne prelivate u odnos sa voljenom osobom – sve bi trebalo da funkcioniše dosta dobro. Da, stoji probem sa manjkom slobodnog vremena i to može biti slaba tačka u vašem odnosu u ovom periodu. Da biste izbjegli prebacivanje od strane partnera ili negativnu energiju – pokušajte da boljom organizacijom ostavite sebi više prostora za opuštanje sa osobom koju volite. Slobodne Vodolije – u pokretu ste, u boljoj energiji i u više kontakata sa suprotnim polom. nema konkretnih emotivnih početaka, ali ima dobrog raspoloženja i dešavanja.

Posao

Preko preče, naokolo brže – u principu, na ovo bi se mogla svesti dešavanja u nedjelji koja je pred vama. Što vi više budete žurili, više će se prepreka postavljati. Nije problem u rješavanju i završavanju onoga što ste naumili, sve ćete vi to odraditi – samo će vam trebati više vremena od planiranog. Nećete imati baš savršenu komunikaciju sa onima sa kojima ste u kontaktu – nerviraće vas drugi svojim zastojima, svojim oscilacijama raspoloženja, svojim tapkanjima u mjestu, time što će se oslanjati u potpunosti na vas.

Novac

Zarade nisu problem, problem su troškovi na koje trenutno nemate uticaj.

Zdravlje

Čini vam se da se vrtite u krug po nekim zdravstvenim pitanjima i nikako da ih riješite. Moguće su povrede ekstremiteta. Budite oprezniji u saobraćaju.

Ribe

Hrana

Nisu za vas u ovoj nedjelji ni grickalice, ni teška i prezačinjena hrana, ni veće količine slatkiša. Potrebno vam je povrće i voće, eventualno neko „posnije“, lakše meso i naravno – riba. Uzimajte više tečnosti – pored vode, možete svježe cijeđene voćne sokove, kvas, bozu, samo ne alkohol i gazirano.

Ljubav

Partner je trenutno u nekoj lošijoj fazi, čak je u pojedinim slučajevima moguće da se zatvorio i povukao u svoju ljušturu. Izuzetno vas ovo nervira, pogotovo što se ne suočavate prvi put sa ovakvim njegovim postupcima i bojim se da sada nećete imati baš onoliko razumijevanja kao ranije. No, isto tako – pokazaće se totalno kontraproduktivno to što ćete se truditi da na silu pokrenete osobu koju volite. Ako je ikako moguće – pokušajte da budete tolerantniji i sa više razumijevanja. Slobodne Ribe – miks novog i starog. Sve ono što je staro sijecite i sklanjajte od sebe – ne vraćajte se korak unazad, jer samo štetite sebi.

Posao

Izgleda da u dužem vremenskom periodu ne možete nikako da izbjegnete povećanje obaveza i udarnički rad na dnevnoj bazi. Ista je situacija i u ovoj nedjelji. Koliko god da ste vi brzi, ažurni i motivisani – malo je vjerovatno da ćete bilo šta uspijevati da riješite lako i jednostavno. Čak i pokušaji da napravite dobar plan i organizaciju rada teško da će funkcionisati. Uvijek će se postaviti nešto ili neko što će vam smetati, usporavati vas ili donositi teškoće. Vi radite isto kao i do sada, najbolje što možete u datim okolnostima.

Novac

Nije vrijeme za troškarenje, mada je moguće da će nešto više novca otići na dom i ukućane.

Zdravlje

Moguće su alergije i sitne povrede.

Izvor: B92 / Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com / Autor horoskopa: Astro centar “Moj astrolog” www.mojastrolog.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *