kako da napravite bazen od paleta
INFO,  Pomažemo

Splićanin otkriva kako napraviti bazen od paleta

 

Marijan Smaić, iz Splita  je prije pet godina došao na ideju kako od paleta  da napravi bazen.

 

Ističe da za pet godina nikakvih problema oko bazena nije imao, a sama investicija ukupno za sve ove godine iznosi  oko 600 do 700 €.

,,Napravljen od paleta, obložen u najlon da se zaštite palete. Za dodatnu sigurnost drže ga  dva španera, koja stežu do 5. tona cerada za bazene. Dubina je 120 dimenzija 5×4 i ima pumpu na pijesak, koja cilkulira vodu i ostale kemije klora ph + – se kontrolira”, kaže Marijan.

,,Malo da pojasnim postupak rada, ovako prvo sve sam ručno radija bez bagera i slično. Kopao sam sa masklinom lopatom, iskopa sam 50. cm u dubinu. Nisam moga dublje, jer je bilo tvrdo i tu  je bija prije kokosinjac i prascar. Onda sam poravna pod,  pomea od većih kamenčića i onda stavljao palete u livel. Pričvrstija sam limovima  i kad sam sve palete stavija u livel ravno, onda sam donji dio namazao starim motornim uljem da ne gnjijaju palete i polija ih tekućinom protiv crva i ostali gamadi, šta grizu drvo i iznutra obložija sa usb pločama,a njih isto zavida s pleh vidama.”

..Sve obložija u najlon, na pod stavija sam debeli tapet da je mekano nogama kad se šeta  i za dodatno ućvršćenje da bude siguran stavija sam dva španera koji stežu do  pet tona. Jedan dole, jedan gore  i onda stavija ceradu posložija i  ulijo vodu, da samo malo popuni pod i poravna. Još bolje ceradu i namistija i pričvrstija sam sa je sa vidama pleh za drvo i na to stavija dasku i njih zavida vidama dugih 15 cm na 13 ključ, isto za drvo vide i obložija ga tamnom sivom tkaninom koja je  kao tapet, ali nije. Čvrsta je  dosta, tako da ne bi triba brzo raspast se.”

,,Za pumpu bušija sam usb ploče, nastavke sam uzea u Bauhaus za pumpu odgovarajćcu, a kad ga tribam pripremit za zimu, onda imam potopnu pumpu i do bazena, imam odmha šahtu i tu sam napravija odvod za vodu. Ispraznim ga,  operem i pokrijem ga ceradom i napravio sam  lukove da voda ne leži nego da samo klizi preko cerade,” detaljno objašnjava Marijan.

Video:

 

Dodaje da se jako isplati ovako nešto napraviti i da su svi u čudu da je bazen od paleta. Takođe, ističe da se od paleta mnogo toga može napraviti.

 

Autor: Uz kafu info

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *