Sretni parovi nisu takvi slučajno – već zbog ovih navika
Ljubav

Sretni parovi nisu takvi slučajno – već zbog ovih navika

 

Ako ste se pitali šta je zajedničko parovima koji uživaju u sretnom braku ili vezi, evo odgovora.

Nijedan brak nije savršen, ali da bi bio dobar i da biste bili sretni, potrebno je da uložite malo truda. A da ne biste previše lutali i pitali se šta bi trebalo da radite, “ukradite” navike sretnih parova.

Često se drže za ruke

Ne potcjenjujte važnost ovih malih gestova kojima se pokazuju ljubav i pažnja! Vaša koža pamti i pozitivne i negativne dodire, a držanje za ruke je sjajan način da utkate više ljubavi u svoje sjećanje.

Primjećuju dobre stvari

Ako želite da budete sretan par, oboje morate da se potrudite da više obraćate pažnju na dobre stvari. Partneri lako posustanu i u svađi ili nekom ne baš sjajnom periodu veze/braka zaborave na sve dobre partnerove osobine. Dakle, obratite pažnju na dobre stvari i cijenite ih!

Ne plaše se dobre svađe

Sretni parovi znaju da su svađe nekad neizbježne kao dio svake veze ili braka. I zato ne izbjegavaju konflikt, već znaju da ga riješe na zdrav način. Ono što je važno za zdravu svađu je da se potrudite da stvarno saslušate jedno drugo, umjesto da samo smišljate kako ćete da odgovorite partneru!

Uživaju u kvalitetnom zajedničkom vremenu

Zdravoj i sretnoj vezi je potrebna redovna doza zabave i kvalitetno provedenog zajedničkog vremena. To može da znači da treba češće da zagrljeni ležite i gledate TV, šetate, večerate u omiljenom restoranu…

Ne zaboravljaju seks

To možda nije najvažniji dio veze, ali može da poveže dvoje ljudi kako ništa drugo ne može. Seks je fizički podsjetnik da vaša ljubav još živa, a i strast među vama. Osim toga, odnos snižava stres i oslobađa endorfin, pa ćete se bolje osjećati, a pritom je to i zabavna aktivnost u kojoj ćete oboje uživati, i kao takva, važan sastojak svake zdrave veze.

Izdvajaju vrijeme za sebe

Da biste dugo uživali u sretnoj i zdravoj vezi ili braku, važno je i da provodite neko vrijeme odvojeno. Nije važno šta ćete tada da radite – da izađete sa prijateljima, odete na masažu ili provedete vrijeme na kuglanju, u streljani… Važno je da radite ono u čemu uživate.

Izvor: mondo.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *