horoskop
Horoskop

Šta nam donose zvijezde u prvom mjesecu ljeta?

 

Pogledajte šta vam zvijezde predviđaju za ovaj mjesec…

Ovan

Ljubav

Za Ovnove u vezama i brakovima jun je pomalo neudoban, naročito tokom druge dekade mjeseca. Prisutna je nervoza, razdražljivost – ovo su dani kada se lako puca po šavovima i trebali biste da vodite računa da ne ugroze odnos sa voljenom osobom. Komunikacija vam neće biti baš sjajna, što će dodatno podgrijevati napetost i mir i strpljenje zaista su kategorija koje se trebate držati. Trošite energiju zajednički – na preuređenje doma, na zajedničke izletje ili kratka putovanja, na što više uživancije i opuštanja negdje pored vode koja sada „gasi“ ono negativno u vama…..i naravno na strast – koja će u ovom mjesecu biti dosta pojačana. Slobodni – i pored velikih mogućnosti za nove osobe u vašem životu, naročito tokom druge i treće dekade mjeseca– sve vrlo lako može ostati samo na avanturi ili površnim, kratkotrajnim pričama. Oni kojima je prošlost još uvijek negdje u srcu imaju mogućnosti sada i da je vrate – i to tokom prvih nedjeljudana ovog mjeseca.

Posao

Ovo je mjesec promjena i mnogobrojnih dešavanja u poslovnom segmentu. Bilo da ste nezaposleni ili želite da promijenite trenutnu radnu sredinu – ovo je vaše vrijeme za akciju. No, mora se priznati da ostvarenje neće ići „u cugu“ pa nemojte odustajati ukoliko vam se prva vrata zatvore ispred nosa. Trebaće vam više strpljenja za kolege polovinom mjeseca, a u istom periodu ni odnos sa nadređenima baš neće cvjetati. Po pitanju finansija – rasterećenje u trećoj dekadi juna.

Zdravlje

Problemi sa stomačnim dijelom, upale, bakterijske infekcije. Češći energetski padovi polovinom mjeseca, osjetljivost zglobova i sklonost povredama.

Bik

Ljubav

Iako ste generalno ne baš zadovoljni odnosom sa emotivnim ili bračnim partnerom, u prvoj dekadi mjeseca će vas taj osjećaj sigurnosti, to da imate nekoga pored sebe na koga koliko toliko možete da računate ipak dosta čvrsto držati. Međutim, kada se pređe u drugu dekadu pa sve do pred kraj juna – nervoza će se češće provlačiti u vašem odnosu, a komunikacija će biti prilično loša. Voljena osoba će na svoj način pokušavati da riješi situaciju i više vam se približi, ali to u nekim momentima vama jednostavno neće biti dovoljno. Realno gledano, neki odnosi mogu doći u dosta ozbiljan problem, a da li će doći do prekida ili ne zavisiće od obostrane želje za prilagođavanjem. Slobodni Bikovi će još neko vrijeme biti pod uticajem prošlosti i moguće je da će tokom prve dekade juna doći do obnove odnosa ili komunikacije sa nekim sa kim ste bili ranije. No, ostatak perioda je rezervisan isključivo za nove osobe u vašem životu i mora se priznati da ćete imati velikog uspjeha u osvajanju. Neke zaista lijepe priče mogu otpočeti…

Posao

Manje – više statična situacija sve do početka treće dekade juna. U poslovnoj svakodnevici ste ponekad mirni, ponekad iziritirani ponašanjem kolega i saradnika a sve vrijeme u vama stoji potreba za promjenama. Te promjene u posljednjoj dekadi mjeseca mogu zaživjeti, pa je ovo dobar period i za pronalaženje posla nezaposlenima, ali i za prijatna iznenađenja na postojećem radnom mjestu. Po pitanju finansija – prilivi su jači nego tokom prošlog mjeseca, ali ste vi još uvijek prilično nesigurni…

Zdravlje

Više se krećite, vodite računa o ishrani. Potreban je pojačan oprez u saobraćaju.

Blizanci

Ljubav

Jun će biti uglavnom korektan za one u emotivnim vezama i brakovima. Odnos sa partnerom će imati neke manje padove, dolaziće do povremenih nesuglasica – ali uglavnom ćete to uspijevatida riješite bilo poboljšanjem komunikacije, bilo uvođenjem nekih novih elemenata u vašu svakodnevicu. Jedini istinski problem koji može uzdrmati vaš odnos vezuje se za neke skrivene komunikacije, tajna flertovanja ili neiskrenost, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane. Ukoliko je ovo slučaj kod vas – pripazite na period oko punog Mjeseca jer su to dani u kojima bi neke neprijatne istine mogle isplivati na površinu. Slobodni Blizanci sa ulaskom Venere u njihov znak postaju pravi mamac za suprotni pol. Uživaćete u druženjima, flertovanjima, slatkoj i inspirativnoj komunikaciji sa onima koji se vrte oko vas. Doduše, neki od vas će imati tendenciju da sjede na dvije stolice, da kreću u paralelne odnose, ali i da pokreću površne priče zasnovane na strasti, možda i sa osobama koje su zauzete.

Posao

Vrlo interesantan poslovni mjesec koji vam nudi mnoštvo novih prilika i ponuda, bilo da imate stalni posao ili ste nezaposleni i u potrazi za istim. Bićete prava osoba „od akcije“ i vaša energija privući će dobre poslovne mogućnosti i otvoriti vam mnoga vrata. Iako će i ovaj mjesec donijeti neke poslovne nedoumice, sa malo strpljenja i truda i uz pomoć dobrih savjetodavaca – i to će se dati riješiti. Finansijska situacija vam nije blistava i morate povesti više računa o troškovima.

Zdravlje

Od vašeg načina ishrane zavisiće kako se osjećate, zato obratite više pažnje na ovaj segment. U prvom dijelu mjeseca biće vam osjetljivi disajni putevi. Moguće su i alergije.

Rak

Ljubav

Mars u vašem polju ličnosti u opoziciji sa Saturnom iz polja emotivnog partnera biće aktuelan tokom cijelog mjeseca, a najjači uticaj osjetićete tokom njegove druge dekade. Šta će ovaj aspekt donijeti? Kod vas će pojačati strahove i emotivnu preosetljivost – činiće vam se da se partner zatvara i udaljava od vas i „grabićete“ za njim, bićete nervozni, lako razdražljivi i nećete ličiti na sebe, bar ne na onakvu osobu na kakvu je vaše voljeno biće naviklo. Konstantni napadi i pritisak sa vaše strane mogu učiniti da se partner još više zatvori i ućuti, što će samo proizvesti još jaču reakciju sa vaše strane….i tako u krug….Da biste prevazišli ovaj period, morate shvatiti jednu stvar – malo je vjerovatno da istinski postoji problem između vas dvoje, ovo je samo period kada je voljena osoba više okrenuta svojim prioritetima i problemima, ali će vam se brzo vratiti….Slobodni Rakovi – zaboravite na prošlost, prevaziđite je – jer to sada možete. Nove osobe se pojavljuju u vašem životu i vrijeme je da se ponovo zaljubite…

Posao

Akciju imate, inicijativu imate – još da je usmjerite na prave stvari i poslove i može doći do promjena kojima se nadate, ali najprije tokom treće dekade mjeseca. U međuvremenu – pripremite se za „napad“ obaveza na vas – biće vam potrebna sva vaša energija i još malo preko toga da biste sa svime izašli na kraj. Nerviraće vas zastoji, čekanja, nerviraće vas sporost onih sa kojima sarađujete – smirite živce i polako, korak po korak – sve ćete obaviti na vrijeme. Sa novcem budite obazrivi i štedljivi.

Zdravlje

Bićete dosta osjetljivi, i u fizičkom i u mentalnom smislu. Krećite se, vodite računa o ishrani, čuvajte se povreda, posjekotina, jakog sunca. Moguće su i alergijske reakcije.

Lav

Ljubav

Lavovi kao Lavovi – čak i kada je sve u redu, uvijek unesu malo drame u ljubavni život….čisto da začine situaciju i da se njihov glas „čuje“. No, šalu na stranu – jun suštinski nije loš za vaše emotivne relacije, ali će postojati momenti, dani u kojima će neke situacije koje niste riješili sa partnerom ponovo izlaziti na dnevni red i remetiti vaš odnos. Ovo će posebno biti aktuelno kod onih Lavova koji nisu zadovoljni nekim partnerovim ponašanjima ili još uvijek čekaju da voljena osoba ispuni obećanja koja im je dala. Vaše nestrpljenje će posebno biti naglašeno polovinom mjeseca i ti dani mogu donijeti tenziju u vama, a onda se prenijeti i na odnos sa voljenom osobom. No, do kraja mjeseca sve bi nekako ipak trebalo da dođe na svoje mjesto…..Slobodni – prijatelji, izlasci, druženja, to da budete u centru pažnje suprotnog pola – to je ono što vas diže i u čemu ćete uživati. A ovakvih situacija bi trebalo da bude pregršt tokom ovog mjeseca. Ako se iz neke od njih izrodi ljubav ili avantura – još bolje i još više razloga za uživanje!

Posao

Da biste bili maksimalno mirni i iskoristili sve mogućnosti koje vam u poslovnom segmentu jun donosi, morate napraviti dobru organizaciju poslova i skoncentrisati se na sve one zaostatke i „repove“ koje vučete već duže vrijeme. Ne presirajte sami sebe, ne opterećujte se onim što ne možete realizovati od planova – usmjerite se na dnevne obaveze a usput tražite prostor za sebe i za promjene koje želite. Po pitanju finansija – imaćete više sreće tokom ovog mjeseca. Prilivi sa više strana.

Zdravlje

I vašem znaku je potrebno više pokreta, redovna i umjerena ishrana i obavezna fizička aktivnost. Takođe – dovoljno odmora i dobar san umanjiće stres i napetost.

Djevica

Ljubav

Partner i vi ste nekako izgubili onu nit koja vas je povezivala i biće vam potrebno vremena da je pronađete ponovo. No, i to će doći na dnevni red – malo strpljenja i više tolerancije u prvih desetak dana juna, a ostatak perioda bi već trebao da vrati stvari na svoje mjesto. Ukoliko postoji neka doza nepovjerenja između vas dvoje, ne ostavljajte to po strani niti gurajte pod tepih – vrijeme je da popričate i da jednom za svagda riješite to što vas muči i opterećuje. U danima oko punog Mjeseca može biti pojačana tenzija u dužim vezama i bračnim zajednicama – baš u tim danima vam je neophodno da što više vremena provodite zajedno, ali kvalitetno – možda da više izlazite, više se družite ili odete na kraće putovanje koje će vas oboje opustiti. Slobodne Djevice – ima novih osoba u vašem životu, ali moguće je da neće doći do početka emotivne priče. Postoji obostrana zainteresovanost, ali sve će ići polako, bez žurbe i opterećenja. Pustite, neka stvari idu svojim tokom….

Posao

Poslovni segment – onako…..Izgleda kao da ćete se najprije mentalno umoriti od nedešavanja, od dosadne svakodnevice i obaveza, od čekanja da se neke situacije promjene, od sporih i napornih osoba koje su oko vas. Malo je vjerovatno da tokom juna može doći do ozbiljnijih, bar ne onih pozitivnih pomaka koje priželjkujete. U suštini, mjesec je kao stvoren za odlazak na godišnji odmor – ukoliko vam i obaveze i nadređeni budu dozvolili da se „izvučete“. Finansije – standarno, čas gore, čas dole.

Zdravlje

Zabrinutost za zdravlje nekog od članova porodice. Vi lično – svaki čas će vas nešto boluckati, probadati, žigati, smetati vam – no, ništa ozbiljnije vam se neće dogoditi po pitanju zdravlja.

Vaga

Ljubav

Da ste zadovoljni tokom juna – pa i niste. Povremeno će vam se činiti da se samo vi trudite i ulažete u emotivnu vezu, a da je partner u potpunosti odsutan, da vas zanemaruje i prosto vas „gura“ da utjehu potražte na nekoj drugoj strani. Što se te „utjehe“ tiče – najbolje bi bilo okrenuti se sebi, svojim prijateljima, stvarima koje volite i koje vas ispunjavaju….ne bi bilo dobro potražiti prolazno zadovoljstvo i „dizanje“ pa čak ni samo kroz komunikaciju i laki flert sa nekim – jer ćete prije ili kasnije zažaliti zbog toga. Što se tiče partnera – pokušaji da stvari popravite vjerovatnoće naići na zatvorena vrata – voljena osoba je sada u takvoj situaciji da je najbolje pustiti je da se sama izbori i sa sobom i sa svojim problemima….Slobodne Vage – jun baš i nije savršen za nove emotivne početke, osim ako vas interesuje samo površna priča koja će imati zanimljiv tok, ali se završiti brzo. Ukoliko tražite nešto stabilnije i na duže staze – onda sačekajte naredne mjesecekoji će već donijeti prave prilike za vas….

Posao

Ni poslovni segment neće opravdati vaša očekivanja. Ukoliko se nadate miru i lakoći funkcionisanja na dnevnoj bazi – to se neće desiti. Ukoliko se nadate korektnom odnosu sa saradnicima i šefovima – i to će vas preskočiti tokom juna….Ukoliko se nadate smanjenju obaveza i tome da lakše dišete – pa, bojim se da se ni to neće desiti….U suštini, pripremite se da junački „odradite“ ovaj period i da oguglate na ljude i na nerviranja koja će vas spopadati sa svih strana. Po pitanju finansija – nestabilno….

Zdravlje

Nestabilno zdravstveno stanje maltene tokom cijelog mjeseca. Mogući su problemi sa venama, hormonima, pritiskom, mokraćnim kanalima, stomakom.

Škorpija

Ljubav

Bićete preosjetljivi, razdražljivi, nerviraćete sve i svi će nervirati vas. Vaša ponašanja uopšte neće biti jasna voljenoj osobi, jer ćete se čas zatvarati, ćutati i tvrdoglaviti, a čas ćete prosto tražiti bilo kakav razlog da se posvađate i ispete nervozu iz sebe. Mnogo toga vam smeta, opterećuje vas i nervira, ali zaista nema razloga da odnos sa partnerom trpi zbog toga. Ono što vas muči i smeta vam najbolje riješite sami sa sobom, a ne uvlačite druge ljude u to. Osjećajpovrijeđenosti koji će se povremeno javljati kod vas možda nije realan – ne shvatajte ama baš sve toliko lično….U svakom slučaju, tenzija u vama će početi da opada ulaskom u treću dekadu mjeseca – tada gledajte da ispravite sve što ste pogriješili i da vratite mir u vašu emotivnu priču. Slobodne Škorpije će imati kontakt sa prošlošću, ali je malo vjerovatno da će vas ona na bilo koji način dotaći….bar ne pozitivno. Šta više – mogu vas iritirati nečiji pokušaji da se vrati u vaš život. Ukoliko vam se neko nov dopadne u junu – ovu osobu nećete tako lako osvojiti…ni zadržati..

Posao

Nećete biti zadovoljni komunikacijom sa saradnicima. Često ćete tokom ovog mjeseca biti u kontaktu sa napornim i zahtjevnim osobama koje će vam oduzimati i vrijeme i energiju i činiti vas bijesnim i nervoznim. Zbog nefokusiranosti i slabe organizacije možete preskočiti da uradite obaveze koje su vam važne ili zaboraviti na dogovore i obećanja koja ste dali. Generalno gledano – u ovom mjesecu će vam biti potrebno dosta strpljenja i takta. Finansije – ne vodite računa o troškovima.

Zdravlje

Stres, lako gubljenje energije, nedovoljno sna i odmora – sve se to može odraziti na kvalitet vašeg zdravlja.

Strijelac

Ljubav

Period emotivnih klackalica aktuelan je i u junu u vašim emotivnim relacijama. One veze koje su suštinski stabilne imaće manjih problema u komunikaciji jer će povremeno postojati nerazumevanje, ali će vedra priroda i vas i vašeg partnera uspijevati da ovo u nekom kratkom periodu riješi. No, oni Strelčevi čiji su emotivni odnosi već neko duže vrijeme pod pritiskom, dolaziće do dubljeg raskola sa partnerom jer nećete moći da se dogovorite ni o najosnovnijim stvarima. Takođe, često će na dnevni red izlaziti nepovjerenje, sumnje, ljubomora….ili pak velike svađe oko zajedničkih finansija. Bićete na klackalici – niti vidite način na koji biste mogli suštinski popraviti odnos, niti imate dovoljno snage i odlučnosti da iz njega izađete. Slobodni Strelčevi – kod vas će biti aktivno mnogo flertovanja, čak i mogućnost jedne žestoke i strasne avanture, ali teško je da će se otvoriti prava prilika za ljubav, to jest – za nešto što bi se na duži rok moglo zadržati u vašem životu.

Posao

Ogromnu snagu ćete ulagati u popravljanje finansijskog segmenta, koji će se bar na neko vrijemesrediti tokom prve dekade mjeseca. No, i ostatak ovog perioda donosi vam izazove – većetroškove i težu naplatu potraživanja. Samo polako, sve će se ipak srediti do kraja mjeseca. Generalno gledano – poslovni segment ne nudi neke naročite mogućnosti za promjene i uglavnom ćete funkcionisati u svakodnevnim obavezama. Postoji šansa za novu poslovnu ponudu, ali u drugom dijelu mjeseca.

Zdravlje

Mogući su problemi sa alergijama i promjenljivim pritiskom. Potrebno vam je više opuštanja, fizičkih aktivnosti i kvalitetnija, redovnija ishrana.

Jarac

Ljubav

Ukoliko budete imali dovoljno razumijevanja za partnera, ukoliko smanjite svoju krutost, budete više prilagodljivi i date veću podršku osobi koju volite – ovo i neće biti toliko loš period za vas. Razumijevanje je sada neophodno, jer voljena osoba nosi neku unutrašnju nervozu tokom većeg dijela ovog perioda i biće jako preosjetljiva – pa će joj samim tim biti potrebno da je shvatite i pomognete joj da ovo prevaziđe. Ćutanje i povlačenje iz situacija koje su vama neprijatne i u kojima se ne snalazite može samo isprovocirati osobu koju volite i dovesti do veće nestabilnosti, a to sigurno nije ono što želite. Od vaše posvećenosti i spremnosti da razumijete i podržite partnera zavisiće i mir u vašem odnosu. Slobodni Jarčevi – za vas je ovo dobar period jer će emotivnih prilika biti tokom većeg dijela mjeseca. Nemojte propustiti nekog novog ko vam se pojavljuje samo iz razloga što ste još uvijek čvrsto vezani za prošlost i ne želite da je pustite iz svojih misli. Budite otvoreniji i ljubav će doći.

Posao

Za neke veće promjene u poslovnom segmentu trenutno ne postoji prostor i malo je vjerovatnoda će se napraviti korak naprijed u junu mjesecu. Svoje planove ćete morati da odložite ili da sačekate da se nešto samo od sebe riješi, što je teško da može biti sada. Međuljudski odnosi će vam povremeno zadavati nervozu, i to najprije sa osobama koje se potpuno neopravdano postavljaju kao autoriteti i pokušavaju da vam sole mozak. Ne padajte na provokacije i ne uplićite se u prepucavanja sa drugima.

Zdravlje

Većim dijelom juna ćete biti nešto „na pola“ – i što se energije i što se imuniteta tiče. Promijenitenešto u načinu ishrane, više se krećite i tražite prostor za dovoljno opuštanja.

Vodolija

Ljubav

Uglavnom ćete vi pronalaziti sto i jedan razlog da ne budete zadovoljni situacijom u svojim emotivnim ili bračnim relacijama. Realno, vjerovatno je sve u redu ali vi se lično osjećate nekako „na pola“ i nećete umjeti da pružite voljenoj osobi ni toplinu ni razumijevanje. Više će vam prijati da budete okrenuti prijateljima jer ćete tu biti potpuno opušteni i odmarati mozak od svih briga i problema. Od ulaska u treću dekadu mjeseca krenućete da se raskravljujete i ponovo će se u vama probuditi i potreba i želja za osobom koju volite. Tenzija i unutrašnji pritisak kod vas će se spustiti, pa ćete lakše funkcionisati i biti spremniji na više kvalitetnog vremena sa partnerom. Slobodne Vodolije imaju pred sobom jedan lijep i uzbudljiv period koji će svakako donijeti više interesantnih osoba u vaš život. Održavaćete paralelnu komunikaciju sa više udvarača, da biste tek tokom treće dekade donijeli eventualnu odluku kome se tačno prikloniti. U svakom slučaju – mjesec ispunjen ljubavnim šansama i dobrim provodom!

Posao

Poslovni segment će biti prilično uzavreo tokom juna. Na dnevnoj bazi očekuju vas velike obaveze i konstantan priliv novih poslova i zadataka za vas – u tolikoj mjeri da povremeno nećete znati na koju stranu prije da se okrenete. Osjećaj da radite od jutra do sutra će biti stalno prisutan a često ćete morati da radite i preko radnog vremena da biste sve postigli ili ispoštovali rokove koji su vam nametnuti. Po pitanju finansija – opuštenije funkcionisanje dolazi tek tokom treće dekade mjeseca.

Zdravlje

Jaka iscrpljenost i energetski pad prisutni su tokom prve dvije dekade juna, što vam može donijeti slabljenje imuniteta.

Ribe

Ljubav

Komunikacija će povremeno predstavljati tačku spoticanja u emotivnim vezama i brakovima. Potrudite se da ne doživljavate neke stvari i postupke od strane partnera previše lično i da ne pravite od komarca magarca. Povremena nervoza ili zatvorenost voljene osobe nemaju nikakve veze sa vama i ni na koji način ne znače da se odvaja od vas ili okreće ka nekome drugom. Gledajte ono što je dobro u vašem odnosu, a ne pravite sami sebi problem u glavi zbog momenata koji su prolazni i za koje ćete brzo dobiti objašnjenje. Zajednički trenuci će biti ispunjeni dobrom energijom – partner je spreman da vam se prilagodi i da vam pruži više emocije, bliskosti i u tim trenucima sve vaše tjeskobe i nedoumice, strahovi – odlaziće u neki drugi plan. Zato – što više uživanja i biće vam mirna glava! Slobodne Ribe – vama će se pojavljivati konstantno osobe koje su zainteresovane za vas, samo je pitanje koliko će vas one „dotaći“ i koliko ćete biti spremni da im pružite šansu za nešto više od prijateljstva i druženja….

Posao

Poslovni segment će vam tokom cijelog juna donositi izazovne situacije, ali ćete vi biti više nego sposobni da se sa njima izborite i uspješno ih završite. I sami primjećujete da vas nadređeni konstantno guraju u prvi plan po mnogim pitanjima i jasno vam je da neki plan za vas postoji – ali još uvijek ne možete da dokučite šta je to. Ne opterećujte sebe razmišljanjima, pustite da se stvari odvijaju same od sebe, ionako se neki veliki pomaci neće desiti tokom ovog mjeseca. Finansije – u drugom dijelu juna znatno bolje.

Zdravlje

Prva polovina mjeseca vam donosi probleme sa spavanjem, moguće alergijske reakcije i meteoropatske tegobe. Drugi dio juna je dobar.

Izvor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *