Tonik za podizanje imuniteta od samo 4 sastojka
Pomažemo,  Zdravlje

Tonik za podizanje imuniteta od samo 4 sastojka

 

Posjeta ljekaru sigurno će biti dobar potez ako se borite s bakterijskom infekcijom, ali ako je u pitanju virusna upala grla ili gripa, antibiotici neće pomoći…

Šta možete napraviti? Na svu sreći postoje razni pripravci koji će pomoći i to u vidu jačanja imuniteta koji je i prva i zadnja linija obrane od bolesti.

Tonik je prirodni pripravak koji se može koristiti svakodnevno za cjelokupno zdravlje organizma.

Najvažniji dodatak ovom toniku je zova za koju je dokazano kako će skratiti trajanje prehlade i respiratornih bolesti, a tradicionalno se koriste u borbi protiv gripe.

Kad dodamo sve ostale sastojke dobijemo savršen napitak za zdravlje, a kako je odličnog okusa i vaša djeca će ga voljeti.

Kako ga pripremiti?

  • 8 kašičica svježe naribanog đumbira
  • 50 g sušenog lišća i cvijeta zove
  • 800 ml jabukovog sirćeta
  • malo meda za okus

Priprema:

Kako biste pripremili ovaj tonik za imunitet, dodajte sušeno bilje u staklenu posudu od 2 litre. Dodajte jabukovo sirće. Zatvorite ili plastičnim poklopcem ili papirom za pečenje i dobro pričvrstite.

U dubokoj posudi zagrijete vodu na jako laganoj vatri i u vodu stavite staklenu posudu te ostavite u njoj nekoliko sati. Pazite na nivo tople vode, po potrebi dodajte još.

Izvadite posudu iz vode i kroz cijedilo propustiti sadržaj tako da u njemu ostanu biljke. Njih u krpi dobro procijedite kako biste dobili još tonika.

Dodajte med za okus.

Čuvajte u tamnoj posudi i na hladnom mjestu.

Svakog dana konzumirajte jednu ili dvije kašike tonika, a ako ste bolesni, možete i više.

Izvor: ordinacija.vecernji.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *