štikle
MODA I LJEPOTA,  Pomažemo

Tri stvari koje svaka žena treba znati o štiklama

 

Neke žene su rođene sa sposobnošću hodanja satima na visokim petama. Međutim, svaka žena može hodati u štiklama, samo treba voditi računa o nekoliko informacija u tri ključna područja: konstrukcija, materijali i brendovi.

U nastavku donosimo 3 najvažnije informacije o kojima trebamo voditi računa pri šopingu cipela, kako biste uvijek kupili najudobniji par, prenosi portal wall.hr

Konstrukcija

Nagib je najvažniji aspekt koji trebate uzeti u obzir kad birate cipele. “Nagib” označava razliku između visine pete u odnosu na potplat cipele.

Najjednostavniji način kako znati da je cipela udobna je odabrati cipelu s platformom. Nagib će biti manji, a ugao pod kojim se stopalo u štikli nalazi nježniji.

Drugi najvažniji aspekt je pak gornji dio cipele – onaj koji prekriva ili dolazi do vrha vašeg stopala. Što viši gornji dio, to će stopalo imati više potpore. Takođe uzmite u obzir građu vašeg stopala. Ako imate šire stopalo, birajte sandale umjesti zatvorenih salonki, a ako imate uže stopalo moglo bi vam se dogoditi da vam prsti previše klize unaprijed u otvorenim sandalama.

Materijali

Materijal koji odaberete itekako će uticati na udobnost. Lakirana koža i plastika, novi su materijali u svijetu cipela, tvrđi su i kruti te će vrlo vjerovatno boljeti vaša stopala. Pokušajte se držati prirodnih materijala. Brušena koža, saten i ostala prirodna vlakna uvijek će biti najugodnija.

Brendovi

Odabir najboljih štikla ultimativno znači otkriti što vam najviše odgovara. Ne postoji pravilo što je dobro, a što loše kada govorimo o brendovima, pa ćete jednostavno morati malo eksperimentisati.

Isprobajte različite modele iz različitih dućana i otkrijte u kojim cipelama najduže možete izdržati plešući cijelu noć.

Izvor: wall.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *