šminka
MODA I LJEPOTA

Tri trenda šminkanja će dominirati ovog ljeta: Minimalizam se vratio

Ljetne temperature i šminka nisu uvijek u ravnoteži. Bilo bi bolje da umjesto jake šminke biramo minimalizam koji ove sezone neće biti samo potreba već i trend.

Pastelne oči i smjele obrve postaće neki od najpopularnijih trendova šminkanja ovog ljeta. Uz to isticanje prirodnog će biti glavna tema poteza četkica.

Pastelne sjenke

Pored garderobe koja je sva u pastelnim nijansama tu je i šminka. Ovaj izgled na prvi pogled jednostavan, može da izgleda vrlo složeno i neodoljivo. Konture nisu potrebne, dovolja je jedna nijansa i malo svjetlucave sjenke za potpuni sklad. Sjenku u nekoj od pastelnih boja nanesite preko ceog kapka, dok uglove očiju ostavite za svjetlucavu nijansu bež ili bijele, uljepšaće pogled i dati mu dubinu.

Sjaj na usnama

Obradovala nas je promjena koja kaže da iz mat usana idemo u svejtlucave. Vedro i razigrano je cilj ove sezone. Za dan možete da izaberete providne, svjetlucave sjajeve, a veče upotpunite bojama sa završnim potezima sjaja.

Hajlajter

Hajlajter će upotpuniti svaki izgled, pa kraj šminkanja ostavite za ovaj dio. Da biste postigli savršen sjaj predlaže se nošenje na jagodicama, vratu i ključnoj kosti.

Izvor: magazin.novosti.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *