Trikovi da vam noge nakon brijanja izgledaju njegovano
MODA I LJEPOTA,  Pomažemo

Trikovi da vam noge nakon brijanja izgledaju njegovano

 

Gotovo svaka žena zna onaj razočaravajući osjećaj kad kratko nakon brijanja osjeti da dlačice ponovno rastu, a na nogama se pojave crne tačkice. To što glatke noge ne ostaju duže vremena glatke krivac mogu biti i greške koje radite prilikom brijanja.

Kako bi imali fine glatke noge duže vrijeme, trebate izbjegavati sljedeće stvari…

Piling neposredno prije brijanja

Piling oslobađa kožu odumrlih stanica te je čini mekšom i sjajnijom, ali je koža netom nakon pilinga osjetljivija. Ko se brije neposredno nakon pilinga, rizikuje iritaciju kože. Idealno je piling napraviti dan prije brijanja. Tako ćete eventualno osloboditi i najmanje dlačice od odumrlih stanica kože te ćete ih lakše obrijati.

Brijete se nakon kupanja

Praktično je brijati noge u kadi, ideja nije nimalo loša. Dlačice će biti mokre i lakše će ih “zahvatiti” brijač. Međutim, ne smijete čekati s brijanjem duže od dvije ili tri minute nakon ulaska u kadu. Naime, nakon 15 minuta koža u vodi nabubri, a tada je puno teže zahvatiti sve dlake brijačem. Tada i koža postaje osjetljivija te joj prijete iritacije kože.

Brijete se ujutro

Nije svejedno u koje ćete se vrijeme brijati. Ako obično brijete noge ujutro ispod tuša, rezultat će biti lošiji nego da ih brijete naveče. Ujutro je koža uglavnom odmorna, a prije noći lagano natekla i napetija pa brijanje lakše ide.

Ne zatežete kožu

Jedno takođe učinkovito “sredstvo” za dugotrajnije rezultate brijanja je lagano zatezanje kože pri brijanju. Tako površina kože postane glađa, a dlačice više strše. Brijač može temeljno prionuti uz kožu te se pobrinuti za dugotrajnije glatke noge.

Ne njegujete noge

Brijanje je uvijek stres za kožu, brijačem ipak “ogulite” i površinski sloj kože. Zbog toga priuštite svojim nogama njegu nakon brijanja – kako bi umirili kožu. Takođe je važno vratiti koži vlagu.

Izvor: Nezavisne

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *