štikle
MODA I LJEPOTA,  Pomažemo

Trikovi za čišćenje obuće od brušene kože

Iz ormara smo izvadili cipele, duboke cipele i čizme od brušene kože. Iako je ovaj način obrade kože vrlo zahvalan i elegantan, zahtijeva posebnu njegu i održavanje. Imaju li vaše omiljene cipele mrlju koja vam bode oči, riješite problem uz pomoć jednostavnih pomagala iz vlastitog doma.

Gumica na olovci

Gumicom nježno istrljajte mrlju te rukom odstranite mrvice koje je gumica ostavila na koži.

Turpijica za nokte

Ovaj trik odnosi se na skorene mrlje od blata koje putem “pokupite” na cipeli. Pustite da se blato potpuno osuši te potom turpijicom za nokte nježno protrljajte mrlju svedok se blato ne pretvori u prah i otpadne.

Mekana četkica za zube

Brušena koža nakon učestalog nošenja može izgledati “istrošeno”. Mekanom četkicom za zube nježno iščetkajte cijele cipele i to u suprotnom smjeru od takozvanih “dlačica” na koži.

Alkoholni ocat

Za tamne mrlje na brušenoj koži upotrijebite ovaj trik. Prije nego što krenete s čišćenjem, na skrivenom mjestu pored đona stavite kap octa i čekajte da se osuši. Ako kapljica nije ostavila mrlju nastavite s postupkom.

Namočite vrh pamučne krpice u ocat te njome tapkajte po mrlji dok se ne namoči, ostavite da kratko odstoji te prebrišite mjesto suhom stranom krpice.

Izvor: Ljepotaizdravlje

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *