dekupaž
INFO

U Banjaluci održana dekupaž radionica “Ježeva kućica”

 

 

U nedjelju je  u Banjaluci održana još jedna dekupaž radionica pod imenom „Ježeva kućica“. Organizatori ove radionice su UG „Pomozimo djeci“ i centar „Hobby Home“.

Na radionici je bilo najviše djece, ali i starijih koji nisu krili oduševljenje što uče nešto novo i pri tom se sjajno zabavljaju.

Pitali smo zašto baš „Ježeva kućica“?

„Ježeva kućica“ je obilježila djetinjstvo mnogih generacija našeg govornog područja. Spada u apsolutne dječije književne klasike. Odlučili smo se da na kreativan način prenesemo mališanima poruku „Ježeve kućice“ da treba voljeti i nepokolebljivo čuvati svoj dom, čak i kad se drugi izruguju. Naš dom ne treba da upoređujemo sa drugim bogatijim domovima kako bi zavidjeli drugima na bogatstvu, nego treba da se trudimo da ga sačuvamo i uljepšamo. Poruke „Ježeve kućice„ koje predstavljaju i osnovne ideje na kojima se temelji rad UG „Pomozimo djeci“, ideje o skromnosti, vjernosti, ljubavi prema radu, poštenju, miru i slobodi, ovom radionicom koju su kreativno osmislile kolegice iz „ Hobby Home“ centra, poručuje Maja Lolić iz udruženja „Pomozimo djeci“.

Kreativna radionica „Ježeva kućica“ predstavlja sjajan primjer art terapije, namijenjene za razvijanje tradicionalnih vrijednosti najmlađih generacija.

 

 

„Hobby Home“ čine Saška, Jasmina i Dragana.

 

„Dekupažom se bavimo dugo, a kao kreativni centar postojimo već treću godinu. Radionice se održavaju dva do tri puta mjesečno zavisno od broja zainteresovanih. U toku radionice polaznici mogu da savladaju razne tehnike iz oblasti dekupaža, a trajanje radionica je od dva do četiri sata zavisno od složenosti projekta koji se radi”, kaže Jasmina.

 

 

Jasmina dodaje da su radionice tako osmišljene da se na njih mogu prijaviti svi od šest godina pa na više i vrlo često se u istom terminu održava više različitih projekata „UG Pomozimo Djeci“ u okviru koje organizuju kreativne radionice za djecu iz oblasti dekupaža.

Radionice su osmišljene tako da kod djece razvijaju kreativnost, maštu a i da im pošalju jasnu poruku o istinskim životnim vrijednostima, a sve kroz rad, igru i druženje.

„Naša poslednja radionica ”Ježeva kućic“  je upravo imala taj cilj. Radionica Ježeva kućica će se ponoviti poćetkom juna”.

 

Svi zainteresovani za radionice mogu da se prijave preko Facebook  stranice Hobby Home ili na broj telefona : 065/516- 862.

Cijena radionice je od 25 do 35 KM.

Po završetku radionice učesnici radove nose kući.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *