takmičenje
INFO

U Banjaluci održano otvoreno takmičenje u preponskom jahanju

Tradicionalno takmičenje se održalo 04. i 05. septembra na Čokorskim poljima.

Takmičenje u preponskom jahanju održano je u organizaciji KK “Jastreb” 04.09.2021 na Čokorskim Poljima. Konjički klub na Čokorskim poljima je i ove godine bio prepun ljubitelja konja i samog takmičenja.

 

Najmlađa takmičarka Ajša Kazazović,koja  ima samo 9 godina

Takmičari su pokazali da svaki trenutak treniranja se isplatio. Publika je sve velikodušno pozdravljala, podržavala. Nekima  je ovo bilo i prvo takmičenje.  Ono što je zanimljivo ovim sportom  i ovaj put su dominirale dame, od takmičara, sudija pa do predsjednice KK” Jastreb” Branke Jović.

Tokom takmičenja sudjski stol preuzeo je ženski pol.

Pogled sa terase KK “Čokorska polja” na mlade takmičare u ovom sportu je ulio nadu da će se konjički sport sve više razvijati u našoj zemlji.

Medalje i nagrade dodijelila je gđa Svetlana Brkić, zastupnica “FABRIKA COFFEE”.

fabrika coffe

Takmičarke koje su uspješno odjahale kaprili test na takmičenju u preponskom jahanju u organizaciji KK “Jastreb” 04.septembra 2021.god. su:

Jovana Janjetović i Nevena Gvozdenac iz KK “Arion” iz Gradiške, Ajša Kazazović iz KK “Basquil” iz Sarajeva, Lena Damjanović, Tina Damjanović, Leona Balaban, Jelena Arbutina, Maja Šljokić, Maja Veselić, Marija Kesić, Sara Kesić, Biljana Milošević, Iva Živković, Irina Soldat i Sofija Šušić iz KK “Čokorska Polja” iz Banjaluke, Kalina Klincov, Milica Grbic, Jelena Milaković, Elena Brkić i Iva Stevandić iz KK “Jastreb” iz Banjaluke, Dajana Kovačević iz KK “Plavo oko” iz Visokog, Zejneb Bešović iz KK “Sarajevo” iz Sarajeva, Nađa Imamović iz KK “Vilenjak” iz Visokog i Nađa Barašin iz KK “Y” iz Srpca.

 

Utakmica “Handikap” – 04.septebar 2021.god. u organizaciji KK “Jastreb”:
3. Mjesto: Mia Mijić na grlu Lisa iz KK “Čokorska Polja” iz Banjaluke
čokorska polja
2. Mjesto: Zejneb Bešović na grlu Stella iz KK “Sarajevo” iz Sarajeva
1. Iman Muftić na grlu “Oskar” iz KK “Basquil” iz Sarajeva
Posebne aplauze  publike osvojile su  pobjednice utakmice “Handikap”: Mia, koja je sa 11 godina osvojila svoju 15.medalju, fantastična Zejneb, koja ima tek 12 godina i Iman Muftić, koja je briljirala na takmičenju.
Dominirale su  i predsjednica KK “Jablan” gđica Branka Jović i zastupnica “FABRIKA COFFEE” gđa Svetlana Brkić, koja je dodijelila medalje.
Utakmica “Štafeta sa izmjenom korbača”:
2. Mjesto: Dajana Kovačević iz KK “Plavo oko” iz Visokog i Džan Imamović iz KK “Vilenjak” iz Visokog
1. Mjesto: Iman Muftic iz KK “Basquil” i Ivica Funarić iz KK “Osijek”
Veoma upečatljiv prizor bio je vidjeti plavooku Dajanu Kovačević na plavookom pastuvu Kenteru.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *