robokids
INFO,  PORODICA I POSAO

U ROBOKIDS centru potpisan je ugovor između EXIT centra i   KULT – Instituta za razvoj mladih

 

Danas 24.06.2019. godine  u ROBOKIDS centru potpisan je ugovor između EXIT centra i   KULT – Instituta za razvoj mladih   za realizaciju  projekta  „ROBOKIDS – STEM edukacije za digitalne poslove“. Projekat će biti finansiran od strane Švedske ambasade uz administrativnu podršku KULT Instituta.

Projekat će ponuditi posebne obrazovne programe koji nisu u redovnom nastavnom planu i programu za osnovne, srednje škole i studente, kako bismo identifikovali  mlade talente iz oblasti nauke i tehnologije.

 

Vrijednost projekta je 237 000,00 KM, a period implementacije će trajati 12 mjeseci. Projekat će obuhvatiti 180 korisnika, djece i mladih, a ima za cilj  STEM edukacije djece i mladih kao i prekvalifikacije mladih za digitalne poslove.

STEM je popularna skraćenica na engleskom jeziku za Science, Technology, Engineering and Mathematics (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). STEM ove nauke integriše u jedinstveni model učenja, koja se temelji na stvarnim interakcijama, razvoju kreativnih potencijala te rješavanju kompleksnih zadataka.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *