mostar
INFO,  Pomažemo,  PORODICA I POSAO

Uskoro kamp mira i društva bez podjela u Mostaru

 

Centar za društveno istraživanja Global Analitika iz Sarajeva uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država realizuje projekat pod nazivom Izgradimo mir zajedno.

U okviru projektnih aktivnosti planirana je realizacija ljetnog kampa u JU Dječijem domu u Mostaru u periodu od 29. jula do 2. avgusta, za mlade sa i bez invaliditeta u dobi od 14 do 20 godina iz cijele Bosne i Hercegovine, sa akcentom na ruralna područja.

Važno je naglasiti da samom podrškom našeg projekta, ujedno podržavate i rad JU Dječiji dom u Mostaru, s obzirom da će se dijelom sredstava finansirati i troškovi korištenja infrastrukture navedene javne ustanove. Preko 50 mladih će učestvovati u kampu koji će biti inkluzivnog i interaktivnog karaktera, obogaćen edukativnim i sportskim sadržajem.

Želimo da uz vašu podršku omogućimo djeci i mladima da daju svoj doprinos kako bi promovisali toleranciju, različitost, prijateljstvo, ljubav, empatiju i sigurno odrastanje. Osim edukativnog karaktera, sastavni dio kampa su i sportske aktivnosti, kao važnog temelja našeg društva i svakog pojedinca, želimo kroz timski i sportski duh, promovirati izgradnju mira i društvo bez podjela.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *