Master class - Make Up class u Banjaluci sa Sanelom Arbutinom
MODA I LJEPOTA

Uz male korekcije do savršene dnevne šminke

Konačno nam ide lijepo vrijeme, da se posvetimo onoj pravoj njezi naše kože lica i tijela, da uvedemo neke korisne promjene, da malim korekcijama u svakodnevnom šminkanju načinimo pravo osveženje.

Pa u narednim redovima baš to pročitajte.

Cijelom našem organizmu je od neprocjenjive važnosti potpuna hidratacija organizma, jer uz takav tretman Vašeg tijela, koža će savršeno izgledati. Svakodnevno je i pored dosta tečnosti, hidrirajte odgovarajućom kozmetikom koja će Vašoj koži dati blistav sjaj i elastičnost. Ali ono malo šminkom mi činimo čuda!
Ovim tekstom se posvećujemo dnevnom šminkanju i otkrivam Vam par sitnica koje će znatno poboljšati Vaše svakodnevne Make Up rutine.
Najvažnije nam je da nam šminka za dan na licu ne izgleda teško, da ne bude efekat “fasade”, kako u našem žargonu često čujemo za šminku koja je preteška i neodgovarajuća za lice.

Važan je ujednačen i prozračan ten, za malo nijansi na licu i sjaj biramo rumenila rozikastih ili nijansi boje breskve. Neizostavan je, blagi, hajlajter odgovarajući podtonu kože i odabiru rumenila.
Ako Vam je koža masnija, biraćete podloge odgovarajuće za taj tip kože, blago fiksirati nanesenu podlogu kamenim puderom i koristiti u praškastom ili čvrstom stanju rumenilo i hajlajter.

Ako pak imate suhu kožu, podloga mora biti hidratantna i rumenilo krem teksture a tečni hajlajter. Za odličan efekat nanošenja krem rumenila i tečnog hajlajtera poigrajte se sa prstima, da se potpunije apsorbuje u podlogu i kožu lica.
Savršeno definisane obrve su apsolutni hit!

Na oči je dovoljno lijep sloj maskare nanijeti na trepavice vodeći računa da postignemo uredne i lijepo “iščešljane” trepavice. Za blistavost oka možemo da koristimo bež olovku na unutrašnjost kapka. Boju i pigment oka je dovoljno istaknuti odgovarajućom olovkom za oči u boji. Apsolutno izbegavate crne olovke boje uglja, one su za druge prilike o kojima Vam pišem uskoro.

Za dnevnu šminku koristimo smeđe olovke, maslinaste, teget….
A usne, te usne za savršen osmijeh je dovoljno lijepo iskonturisati olovkom nijansu tamnijom od prirodne boje usana kako bi ih precizno definisali i nanijeti sasvim malo sjaja za usne kako bi postigli efekat punijih usana.

Jedan mali mig, osmijeh i dan može da počne.

Autor: Sanela Arbutina

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *