horoskop
Horoskop

Veliki sedmični horoskop

 

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 07.12. do 13.12.2020. godine.

Ovan

Hrana

Ovnovi su ovih dana u fazonu – batali me tog zeleniša i salata, daj nešto konkretno. Vladarka polja hrane je u znaku Škorpije kao znaku gurmanluka, pa ćete u narednim danima svakako uživati u dobrim, ali i obilnim zalogajima. Pa, prijatno vam bilo…

Ljubav

Smeta vam partnerova posesivnost, a pomalo ste se umorili i od toga da svaki čas milo vam voljeno biće morate da „dižete“, da dajete snagu i optimizam koji druga strana očigledno u ovom periodu i nema baš za izvoz. Sa tom posesivnošću ćete lako – ne dajte partneru razlog da bude ljubomoran i neće vas glava boljeti (a tih „razloga“ može biti, može – to znate i sami). Sa tim „ulivanjem optimizma“ ćete se nešto teže snaći ali i to će krenuti na bolje kako se budemo bližili kraju nedjelje. Slobodni Ovnovi – fini razgovori, flerta koliko ti duša ište, a ima i kontakata sa prošlošću. Ko šta voli – nek izvoli.

Posao

Jeste da ste se malo rasplinuli, ali snalazite se nekako – stižete na vrijeme tamo gdje ste krenuli a i posao je uglavnom obavljen kako treba (sad, to „kako treba“ je relativna stvar – bitno da je obavljen, zar ne?). Bez šale sada – koliko god da i dalje ima teškoća na sve strane, evidentno je da ste funkcionalniji i da u dosta situacija ima pomaka. Neki vaši planovi se lakše realizuju ili makar pronalazite rješenja koja vam pomažu da „premostite“ određene situacije. Dosta ozbiljni ljudi su na vašoj strani, potražite uslugu.

Novac

Lagano smirivanje tenzija u sferi finansija. Uspijevate da naplatite neko staro potraživanje.

Zdravlje

U drugom dijelu nedjelje možete imati manjih zdravstvenih tegoba. Prolaznih.

Bik

Hrana

Potrebno je da budete umjereniji, ali je problem u tome što vi u ovom periodu ne hajete mnogo za bilo kakva ograničavanja i sputavanja, pa čak ni kada je ishrana u pitanju. Stoji mogućnost za poneko kilce viška, ali i za opterećenost želuca i probleme sa varenjem.

Ljubav

Koliko god da se vi trudite oko voljene osobe, koliko god da vam ona uzvraća na isti način – neki čudan osjećaj vas prati i dalje, u stopu. Nedefinisani pritisak u stomaku i u mislima, pa vrlo pažljivo pratite partnera – svakog časa iščekujući da ćete pronaći „nešto“ – razlog za to kako se osjećate. Tražite slobodno i dalje ali negdje računajte i na to da ovaj pritisak može u jednom trenutku prilično iznervirati vašu voljenu osobu i navesti je na reakciju koja može biti burna. Slobodni Bikovi – neko koga duže vrijeme poznajete privlači vašu pažnju u ovom periodu. Takođe – kontakti sa emotivnom prošlošću.

Posao

Jedna prilično dobra poslovna nedjelja. Ok, postojaće par situacija koje će vas na kratko uzburkati, možda i i zbaciti iz takta – ali sa malo kompromisa i nešto više dobre volje – sve će vrlo brzo „leći“. Korektni odnosi sa saradnicima i poslovnim partnerima a za pojedine u ovoj sedmici stoji i mogućnost dogovora ili ulaženja u projekte koji bi vam u narednom periodu mogli donijeti dosta stabilnu poslovnu situaciju. Osjećate da ste na korak do jedne nove, vrlo važne faze u poslovnoj sferi.

Novac

Mogućnost gubitka ili nestanka manjih suma. Ako radite sa hartijama od vrijednosti – budite oprezni.

Zdravlje

Hormonski problemi, tegobe urogenitalnog trakta.

Blizanci

Hrana

Probava se definitivno poboljšala, ali je vašem organizmu idalje potrebna lagana iuravnotežena ishrana. Ne pretjerujte sa bijelim brašnom, smanjite unos masti i šećera ipotrudite se da što češće na meniju bude svježe povrće. Takođe, iskulirajte malo kada su začini u pitanju.

Ljubav

Komunikacija po iole bitnim pitanjima teško će u ovoj nedjelji funkcionisati između voljene osobe i vas. Pokušaji rješavanja mogu dovesti do rasplinjavanja tema, uključivanja još sto i jedne bitne ili potpuno nebitne stavke, a čak u nekim slučajevima – i do rasprava koje isto neće donijeti krajnji zaključak. Jedina stavka koja vam je otvorena i u kojoj ćete se bez problema pronalaziti jesu neke opuštene teme, radost i uživanje u strasnim momentima. Slobodni Blizanci – flertovanja vam sada idu od ruke, jedini je problem što teško da ćete svoje zavodničke osobine isprobavati samo na jednoj osobi.

Posao

Vaše dobre poslovne aktivnosti su neosporne u ovom periodu, ali to ne znači da ćete do dogovora, kompromisa i rješenja doći lako. Naročito će komplikovan zadatak biti da se uskladite sa zahtjevima od strane šefova i autoriteta jer se u ovom periodu teško razumijete i mnogo toga ostaje nedefinisano ili neizrečeno. S druge strane, neke vama važne osobe podržavaju vas i svojim uticajem se trude da vam olakšaju put. Dani sa dosta obaveza, čak i neizvjesnosti, ali krajnji rezultaće po vas biti povoljan.

Novac

Troškovi za kuću i ukućane su pojačani. Takođe, i vi ste skloni rasipanju.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe kod starijih Blizanaca.

Rak

Hrana

Potrebna vam je opuštenost i bliskost koju vam donosi porodično i prijateljsko okruženje, pa ćete češće nego inače gledati da u svom domu ugostite one koje volite i obradujete ih omiljenim jelima. Naravno, i vi ćete u svemu ovome uživati i u društvu, ali i u jelu.

Ljubav

Željećete, ali teško ćete se u ovoj nedjelji „kopčati“ sa voljenom osobom. Trudićete se, ali taj trud koliko god bio sa dobrom namjerom – neće dati neke naročite rezultate, uglavnom polovične. Partner želi da vas razumije, pokušava da se usaglasi sa vama ali vaš način viđenja situacije i njegov se u ovom periodu ne poklapaju. Ako riječi ne funkcionišu, onda je bolje da pređete na djela, zar ne? U prevodu – ćutite, ili makar ne širite priču i volite se. Slobodni Rakovi u ovoj nedjelji mogu ići na dva kolosijeka – jedan je potpuno nova osoba koja je privukla vašu pažnju, a drugi – kontakt sa bivšom simpatijom.

Posao

Kada je funkcionisanje na dnevnoj bazi, u radnoj sredini u pitanju – raširili ste se odjednom na sto strana i teško vam je da pohvatate konce dešavanja. Svaki vaš potez, koliko god vam se činio kao pravi i odličan u datom trenutku – nekako na kraju dovede do toga da se još više rasplinete ili natovarite sebi još obaveza na vrat. S druge strane pak, koliko god da situacija u početnoj fazi izgleda haotično, uvijek na kraju dođete do rješenja, i to onog najboljeg po vas. U prevodu – ludi dani, ali po vas skroz uspješni.

Novac

Neki put jednostavno ne znate na šta vam odlazi novac. Pogubljenost u troškovima.

Zdravlje

Umor, nenaspavanost, mogućnost meteoropatskih tegoba.

Lav

Hrana

Potreba za uživanjem svake vrste kod vas se pojačava. Gledaćete da ugodite sebi na svaki način i pustićete da sva čula maksimalno uživaju. Neki put u životu i treba biti hedonista. Samo ne pretjerati, zar ne?

Ljubav

Povremeno imate sjajan osjećaj kada je odnos sa partnerom u pitanju, a povremeno vas spopadne osjećaj neizvjesnosti i zapetljanosti, nemogućnosti da neka pitanja riješite sa voljenom osobom ili sami sa sobom. Obje struje su prisutne tokom ove sedmice, pa nije ni čudo što ćete u jednom momentu sijati, a u drugom biti okupirani sopstvenim mislima. Ne bih rekla da je vrijeme da razbijate glavu nekim pitanjima, možda je bolje da čvrsto zgrabite trenutke strasti i sjaja i da u njima uživate. Slobodni Lavovi – u ovom je periodu vaša pažnja okrenuta na više strana. Neke od njih su dobre, druge – samo iluzija i trenutni zanos.

Posao

Koliko god da povremeno gubite motiv ili usmjerenje, koliko god da vas u nekom momentu spopadne neizvjesnost i bojazan da li ste na pravom putu – svejedno vam ova nedjelja donosi dobre situacije kada je poslovni segment u pitanju. Ne odustajte ni od jednog dešavanja koje ste pokrenuli, brzo ćete dobiti pokazatelje da se sve otvara pred vama. Lavovi su trenutno u periodu kada grade sebi poslovnu budućnost i spremaju se na ulazak u potpuno novu fazu. Imajte vjere u sebe i grabite naprijed.

Novac

Novac vam se izvlači iz novčanika, a ni sami ne znate na šta.

Zdravlje

Mogućnost prehlada. Kod starijih – oscilacije pritiska, meteoropatske tegobe.

Djevica

Hrana

Ove sedmice kod vas je prisutno bolje raspoloženje, neke opuštenije životne okolnosti, a samim tim – i popravljanje apetita. Doduše, pojačaće i vašu želju za slatkom ili kaloričnijom hranom, pa gledajte da ne pokvarite tu vašu finu liniju.

Ljubav

Prilično čudna sedmica kada su vaše emotivne relacije u pitanju. Strasti i vatre neće manjkati, ali će zato razumijevanje biti na vrlo niskom nivou a komunikacija kamen saplitanja za vas dvoje. Mogu se povesti razgovori o iskrenosti, otvorenosti i vjernosti, bilo sa jedne bilo sa druge strane – a do rješenja, bar onog koje zadovoljava oboje će se teško doći. Ukoliko ne morate, preskočite sva pitanja koja bi mogla dovesti do objašnjavanja, opravdavanja i generalno – mutne i negativne energije između vas i partnera. Slobodne Djevice – ne žurite sa ulaskom u emotivnu priču, pogotovo ako ste vođeni impulsom i strašću.

Posao

Malo ćete vi biti neorganizovani i haotični po pitanju posla, a malo će tome doprinositi saradnici sa kojima nikako nećete uspijevati da se dogovorite na pravi način. Kao da pričate različitim jezicima pa će na dnevnoj bazi biti situacija koje mogu da vam crpe energiju i da učine da ponavljate obaveze ili da ispravljate urađeno. Budite jako oprezni prilikom bilo kakvih dogovora ili stavljanja potpisa jer nisam sigurna da u ovom periodu možete jasno sagledati cjelokupnu situaciju u koju ulazite.

Novac

Finansijski stojite dosta stabilno.

Zdravlje

Prehlade, virusne infekcije, meteoropatske tegobe, oscilacije pritiska.

Vaga

Hrana

Ova sedmica vam donosi promjenljiva raspoloženja, pa samim tim i velike oscilacije po pitanju apetita i ishrane. Kada vam dođe „žuta minuta“ i kada biste „pojeli sve kolačiće“, pokušajte da se uzdržite. Ili se bacite na rekreaciju, šetanje, šta god – samo da taj višak kalorija potrošite.

Ljubav

Svi odnosi koji imaju stabilnu osnovu i sposobnost da istraju u vremenu – u ovoj će nedjelji pronaći put do balansa, do dogovora, do harmonizacije, do rješenja po bilo kom pitanju. Ako zaista želite da uradite nešto za vezu u kojoj ste – sada to i možete. Vage dobijaju sposobnost i mogućnost da sagledaju cjelokupan odnos, da pronađu rješenje i da ga primijene. Ovo ne znači da će se sve magično srediti, ali će se napraviti prvi i najvažniji korak. Slobodne Vage – s jedne strane stoji primamljiva mogućnost za nesigurnu avanturu, a sa druge – neko za koga odavno znate da čezne za vama. Na vama je izbor.

Posao

Rasplinućete se na sto strana jer će obaveza odjednom biti preko glave. Naravno, i vi ste jednim dijelom krivi za to jer dozvoljavate da vas drugi „zasipaju“ zahtjevima, pitanjima, molbama. Konstantno širite priču, umjesto da „siječete“ ono što znate da je nepotrebno i da vam oduzima vrijeme. No, i pored ovakvog funkcionisanja na dnevnoj bazi, vi se generalno gledano dobro snalazite i gurate naprijed. Budite oprezni u dogovorima – dobro preispitajte šta druga strana zaista traži od vas. Ne potpisujte olako ništa.

Novac

Osjećate neku formu sigurnosti kada su finansije u pitanju.

Zdravlje

Mogućnost prehlada. U saobraćaju budite oprezniji. Sitnije povrede.

Škorpija

Hrana

Vaš metabolizam će se ubrzati, ali i pojačati apetit, naročito kada su meso, mesne prerađevine i slatkiši u pitanju. Ova prva dva su skroz u redu, jer vam je sada i potrebno više proteina. Čak i treće može da prođe, ukoliko umijete da stanete kad je najslađe.

Ljubav

Venera u vašem znaku u dobrim je aspektima sa Jupiterom i Saturnom iz polja komunikacije i dešavanja tokom ove nedjelje. Škorpije imaju sve preduslove da sa partnerom funkcionišu na jedan stabilan način. Ali, da li će to zaista biti tako? Pa, povremeno baš i ne. I u drugoj strani i u vama postojaće napetost, postojaće potreba da „istjerate svoje“ , postojaće tvrdoglavost i naravno – mnogobrojne prepreke. DA, na kraju će sve doći na svoje ali put do toga će biti prilično džombast. Slobodne Škorpije – lijepa komunikacija sa suprotnim polom. Mogućnost javljanja i osobe iz vaše prošlosti.

Posao

Mars, vaš vladar – u polju poslovne svakodnevice i obaveza sada radi punom parom, dodatno podstaknut od strane Sunca i Merkura iz znaka Strijelca. Za Škorpije ovo definitivno označava odlične radne kapacitete i mogućnosti, kao i dovoljno snage i prodornosti da se usmjerite baš na one najbitnije stavke i završite ih uspješno. Sve u šta „zagrizete“ – obavićete. To ne znači da će sve ići kao po loju, ne – moraćete da se borite i dokazujete, najprije sebi – ali ćete istjerati svoje na kraju. Kao i uvijek do sada.

Novac

Povoljnosti kada su finansije u pitanju. No, paralelno – postoji i mogućnost gubitka novca i rasipanja.

Zdravlje

Želudac je osjetljiv. Moguće su i povremene meteoropatske tegobe.

Strijelac

Hrana

Vi trenutno ne možete da odolite ni jednom slasnom i sočnom zalogaju. Jedino što mogu da vam preporučim jeste da pokušate da jedete raznovrsno i da malo smanjite slatkiše, grickalice, brzu hranu. Ne pretjerujte ni sa začinima, vjerujem da vam ljuto prija, ali nemojte da bljujete vatru.

Ljubav

Sve mogućnosti imate da funkcionišete dobro u odnosu sa voljenom osobom. No, ovo će velikim dijelom zavisiti najprije od vas. Naime, postoji par stavki na kojima se Strelčevi mogu saplesti tokom ovog perioda – prva je nerazumijevanje i loša komunikacija sa partnerom, to jest – vi ćete se ponašati na takav način da ćete drugoj strani djelovati prilično sumnjivo. Druga je – zaista skrivanje i neiskrenost prema voljenoj osobi. Treća je – da kažete jedno a uradite drugo. Regulišite ovo da biste mogli mirno da živite. Slobodni Strelčevi – vi ste se zaigrali na sve strane i vašem šarmu je sada istinski teško odoljeti.

Posao

Dosta naizgled povoljnih okolnosti i mogućnosti se otvara pred vama. E sad, problem je u tome što su neke od njih zaista prave a druge – baš i nisu. Na vama je da budete racionalni i praktični, da idete razumom a ne u impulsu, naivnosti i brzini – i da prepoznate šta je ono što je kvalitetno po vas a šta je neisplativo ili šarena laža. Ne zalijećite se u dogovore i u potpisivanja bilo kakvih značajnijih ugovora – dobro razmislite šta je za vas a šta ne. Ukoliko je potrebno (a jeste) potražite savjet neutralne strane.

Novac

Šareno – novac dođe, novac ode. Troškovi vezani za kuću i porodicu.

Zdravlje

Prehlade, virusne infekcije, meteoropatske tegobe kod starijih.

Jarac

Hrana

U ovoj sedmici ćete preskakati obroke i zaboravljati da jedete. Neko zbog previše obaveza, neko zbog premalo vremena, a nekog će životne okolnosti vući na sto strana, ne ostavljajući dovoljno prostora za miran i kvalitetan obrok.

Ljubav

Mnogo toga biste rekli ili prebacili partneru, ali ćutite. Smatrate da je bolje ne čačkati sada, kada u vašim emotivnim relacijama postoji neki mir i krhka stabilnost. I potpuno ste u pravu. Ćutanje sada jeste zlato. No, ima i onih Jarčeva koji prećutkuju drugačije priče, koji skrivaju tajne koje partner ne smije da sazna. To „ne smije“ je jedna stvar, a druga je da može ako ne saznati, a ono osjetiti da nešto stoji ispod površine. Da po nekom pitanju niste iskreni. Vi sami vidite šta ćete sa ovim. Slobodni Jarčevi – prijatelji, društvene mreže, kolege, grupe ili udruženja u kojima ste – sve su to mjesta potencijalnih simpatija.

Posao

Neke osobe mogu u ovom periodu pokušavati da vrše uticaj na vas, ali je malo vjerovatno da će u tome uspjeti. Uticaj može biti i na taj način što će neko probati da vam „proda maglu“, da vas slaže ili da učini neki nekolegijalan potez prema vama. Vi ste sada itekako u mogućnosti da uvidite šta je istina a šta laž, šta je pravi potez za vas a šta besmisleno gubljenje vremena i truda. Gdje god da pokušate da požurite ili da pronađete prečicu – u tome nećete uspjeti. Morate i dalje da idete polako. Još malo samo.

Novac

Solidno, ima nekih priliva koje niste očekivali.

Zdravlje

Mogućnost povreda. Nesanica, nervoza. Oprez u saobraćaju. Problemi sa venama i nogama.

Vodolija

Hrana

Tačno vi znate šta treba i šta ne treba, ali ne želite da ograničavate sebe ni na koji način. Jednostavno, uživate u okruženosti onima koje volite, a tada sebe nećete da kočite. Kada ste sami, apetit vam je pod kontrolom, ali kada ste u društvu – postajete gurman i hedonista.

Ljubav

Polako odbrojavate dane do prelaska Saturna i Jupitera u vaše polje ličnosti. U podsvijesti, gdje su vam trenutno – i dalje se vode bitke ali u ovoj nedjelji – dosta slabijeg intenziteta. U ovoj nedjelji uglavnom uspijevate da se dogovorite sami sa sobom, a usput i sa partnerom. Komunikacija teče bez većih problema, s tim što računajte da ćete se makar jednom ili dva puta „saplesti“ na nekim pitanjima. No, ovo su kratkotrajna saplitanja koja brzo odlaze u zaborav. Slobodne Vodolije – jedna osoba vam donosi strast i živost i energiju. Druga vam donosi mir u duši. Vaš je odabir na koju ćete stranu.

Posao

Ne mogu da kažem da će vam u ovoj sedmici sve biti savršeno, jer neće. A uostalom – vama bi i bilo dosadno da sve ide nekom ustaljenom šemom i normalno. Dakle, imaćete mentalnog podsticaja koliko vam srce ište. Sa druge strane – ovo je izuzetno povoljan poslovni period po vas jer sve nekako dolazi tačno na svoje mjesto. Bićete zadovoljni kontaktima i sa saradnicima i sa partnerima i sa autoritetima. A još više ćete biti zadovoljni time što će vaši rezultati biti iznad prosjeka. Slijede vam nagrade za trud.

Novac

Povoljna nedjelja po finansijskim pitanjima. Osim što ćete imati želju da sve potrošite, kako dođe.

Zdravlje

Dobro ste. Ukoliko bude bilo kakvih zdravstvenih problema – oni su sitni i brzo rješivi.

Ribe

Hrana

Iako će vam izuzetno prijati riba, mliječni proizvodi, kuvana hrana – ono što vi i inače volite, od ove sedmice ćete osjetiti i jaču potrebu baš za mesom, spremljenim na sve moguće načine. Takođe, neki od vas će osjetiti potrebu da probaju jela ili kuhinje koje su do sada izbjegavali.

Ljubav

Pred vama je sedmica u kojoj je stabilnost u vašim emotivnim relacijama izuzetno krhka i očas posla se može razbiti i okrenuti u pravcu tenzija, rasprava, nerazumevanja, problema. Sa vaše strane gledano – partnerovi postupci i riječi će biti u neskladu, u prevodu – jedno će govoriti, drugo raditi. I naravno da će to u vama izazivati sumnju i želju da istjerate na čistac sve. E sad, kad biste vi shvatili da partner u ovom periodu umije da pretjera i da kaže i ono što ne misli zaista, lakše bi vam bilo da prođete kroz ovu nedjelju. Slobodne Ribe – birajte srcem, ne očima. Jer, na očima su vam trenutno roze naočarice.

Posao

Nedjelja „bez kopčanja“. Nećete se kopčati sami sa sobom, sa saradnicima, poslovnim partnerima, autoritetima. Djelovaće kao da muve bez glave pokušavaju da se dogovore. Period nerazumevanja, grešaka i propusta je pred vama. Ono što možete uraditi jeste da se maksimalno skoncentrišete, organizujete i da ne dozvolite da vas besmisleni zahtjevi onih sa kojima sarađujete izbacuju iz takta. Striktno povedite računa o svim papirološkim pitanjima, hartijama od vrijednosti, ugovorima.

Novac

Nije bajno, ali je korektno.

Zdravlje

Preosjetljivost, nešto slabiji imunitet.

Izvor: B92 / Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *